Wolfsdonk is een prachtige rustige omgeving om in te wandelen. Deze wandeling voert je mee langs prachtige landbouwakkers, bossen en verrassend veel groen. Deze wandeling van 8km is iets leuker omdat wij een stukje verkeerd zijn gelopen. Als je de knooppunten volgt dan is de route van 7,7km ideaal om te doen op een mooie zondag met dit lekkere weer. Vandaag neem ik je mee langs de mooiste plekjes van Wolfsdonk.

Een prachtige wandeling in Wolfsdonk.

wolfsdonk

Je start je wandeling op de parking. Er is een ruime parking om je auto te parkeren. Je route begint aan het eerste bordje nr 267. Het eerste stuk van de wandeling wandel je helaas op asfalt. Dat vond ik iets minder leuk. Onderweg kom je het prachtige Sint-Antonius kapelletje tegen. Het was raar om te zien dat dit kapelletje open was. Als je geluk hebt is het misschien nog open en zie je een prachtig altaar.

wolfsdonk

Eventjes in de war?

Je bewandelt al snel een wandelpad met aan de ene kant een bos en aan de andere kant wat groen. Zo wandel je verder en volg je even de knooppunten. Bij knooppunt 20 is er wel een klein foutje in de app. Als je de app gebruikt. Dan is het knooppunt 17, er hangt gelukkig wel een papiertje met het juiste nummertje (20) er op.

De prachtige natuur in Wolfsdonk.

Wolfsdonk

Niet alleen het juiste knooppunt vinden was een avontuur. De prachtige natuur die je onderweg tegenkomt is zo mooi. Dat had ik eigenlijk nooit verwacht. Op een gegeven moment wandel je zelfs langs landbouwakkers/ moestuintje om daarna een bospad te bewandelen. Je wandelt ook over een brugje om zo verder richting het bos te wandelen.

Het bos is altijd zo leuk en ideaal om even stil te staan en te genieten van de natuur. Normaal ging onze wandeling terug naar het dorp. Maar we besloten om deze wandeling onderweg te veranderen. Het weer was goed, mijn voet was oké om te wandelen. Waarom dan niet even verder wandelen? Eerlijk? Het bos padje aan de overkant trok ons enorm aan.

Wolfsdonk

Je volgt het bospaadje en je komt terecht in een prachtig bos. De bomen waren prachtig om te zien. Je kan daar echt genieten van de rust. De rest van de wandeling wandel je ook langs het platteland. Onderweg zie je ook nog kleine geitjes, paarden en nog vele meer. Op het einde loop je terug richting de eerste knooppunten. Zo wandel je eigenlijk in een prachtige lus.

Nog meer foto’s van de wandeling in Wolfsdonk. Kijk je mee?

Praktische info over de wandeling:

  • Startplaats: Boeckxplein 1, 3201 Langdorp
  • Wandelplannetje: Geen wandelplannetje gevonden. Maar die kan je hieronder vinden.
  • Parking: Er is een redelijke parking.
  • Openbaar vervoer: Er is een halte vlak bij de startplaats van deze wandeling. Je stapt af aan halte Wolfsdonk School. Bus 37 of een belbus kan je nemen. Bus 37 rijdt niet in het weekend.
  • Soort wandeling: Lus wandeling, knooppunten: 267-154-21-17-271-171-33-270-187.
  • Afstand: 8km wandel je door bossen, zie je groen en diertjes.
  • Bewegwijzering: Ja, knooppunten worden aangeduid maar soms wel de verkeerde knooppunten. Je kan de gpx file volgen.
  • Handige tip: Draag geschikte schoenen of botten. Het kan er nogal modderig zijn.
  • Rolstoel toegankelijk: Neen, op sommige stukken helaas niet toegankelijk.

Gpx file: ja, die kan je hier onder downloaden:

Download file: Sanlavie-Wolfsdonk-Wandeling_20_02_2021_16_08.gpx

Ook heel leuk:

Een paar jaar geleden net voor mijn ongeval, deed ik een andere leuke wandeling in Blauberg. Een prachtige omgeving om even te wandelen en te genieten van de mooie natuur. Deze wandeling van 13,8km voert je mee doorheen Blauberg en Averbode. Je vindt hier de blogpost over deze leuke wandeling.

Wat vond ik zelf van deze wandeling?

wolfsdonk

De wandeling in Wolfsdonk was enorm verrassend op alle vlakken. Zo had je genoeg afwisseling tussen verschillende wandelpaden. Zoals bijvoorbeeld holle wegen, een bospad en asfalt. Je wandelt ook een stukje door Blauberg. De natuur was nog mooier. Zo had je er prachtige bomen, een mooi bos, de landbouwakkers en nog vele meer.

Ben jij er al gaan wandelen? Wat vond je zelf van de omgeving?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

1 Reactie

  1. Ziet er mooi uit! Inderdaad afwisselend, en bos en water is altijd prachtig om naar te kijken. Je deelt precies mijn smaak voor wandelroutes 😊 Ik heb geen andere blog meer nodig om aan een voldoende groot lijstje van mooie wandelingen te maken. Het noorden en noordoosten van Limburg heb je precies nog niet zo veel verkend he?

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.