Jaren geleden groeide ik op in een prachtig dorp op het platteland. Ik wandelde er graag in de velden met onze honden. Maar dat was toen ik nog thuis woonde bij mijn moeder. Haar huis heeft een prachtig uitzicht in de tuin. Je kijkt helemaal uit op de weien, velden en de natuur. Ik was altijd al een beetje verliefd op het mooie uitzicht en de natuur. Zo was ik ook echt een plattelands meisje. Nu ik in de city woon is dit even wennen.

Nu vele jaren later woont het plattelands meisje in een city.

Ja in een stad, kan je geloven dat ik in een stad woon? Ik moet bekennen dat ik hier niet zelf voor heb gekozen. In 2018 zocht ik naar een huis om alleen te wonen, na een jaar terug thuis te wonen. Was ik het echt beu. Het was verschrikkelijk om thuis te wonen. Mijn moeder was ongelofelijk streng, ik moest echt luisteren. Alsof je terug 15 jaar bent. Gelukkig is onze band nu vele beter dan toen ik thuis woonde. Dus besloot ik al snel om terug te verhuizen. Maar dat was niet zo simpel…

Als je een huisdier hebt maak je bijna geen kans op de huur huizen markt.

Plus de huizen op de markt waren echt duur. 700 euro vind ik echt te veel voor een huis. Een appartement vond ik dan weer niet zo leuk en handig. Diezel heeft echt een tuin nodig om even zijn behoefte te doen (zeker als het regent). Nu ik een ongeval heb gehad, kwam een tuin echt wel van pas. Uiteindelijk vond ik op de particuliere huizenmarkt een rijhuisje. De huisbaas was het toen nog aan het renoveren. We kwamen overeen dat ik 650 euro betaalde per maand voor een huis met 2 slaapkamers en een tuin.

Nu woon ik als plattelands meisje in een rijhuisje in een stad. Dat is soms wel een beetje wennen.

Dat had ik eigenlijk nooit gedacht, mijn droom was/is nog steeds om te wonen op het platteland. Het was en is soms wel een beetje wennen. De omgeving is anders, de mensen zijn ook anders, je kent de buren niet echt. In een stad zijn ze niet zo sociaal vind ik zelf persoonlijk. Dus dat is voor mij een dagelijkse aanpassing. Woon jij in een stad of op het platteland?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.