In 2019 had ik een obstakel run ongeluk met ernstige complicaties aan mijn voet en enkel. In januari 2020 ging ik naar een voetspecialist. Omdat het bleef duren, de pijn en het niet kunnen stappen. De voetspecialist rade mij aan om steunzolen te dragen.

Sinds begin februari 2020 draag ik steunzolen.

De steunzolen liet ik op meten bij Spronken. Dat was ook een heel avontuur voor mijn voet. Toen kon ik nog niet goed steunen en staan op mijn voet. Gelukkig hielp iemand mij om de vorm te maken. Ik kon namelijk niet mijn voet er in duwen. Ze hebben mij toen heel goed geholpen. Na een week had ik mijn steunzolen.

In het begin was het even wennen om deze te dragen. Het was een heel raar gevoel. Je voeten moeten er echt aan wennen. Na een paar weken paste mijn voeten zich aan. Door mijn ongeluk heb ik ook een andere schoenmaat. Vroeger had ik schoenmaat 37 nu 38. Het is wel jammer want ik had zoveel schoenen in maat 37. Schoenen kopen blijft een ramp. Na een paar pas beurten kan ik helaas niet meer stappen. Mijn wandelschoenen zijn van het merk Lowa. Binnenkort komt hier over een nieuwe blogpost online. Het was niet gemakkelijk om de juiste schoenen te vinden. Dat kan ik je nu al vertellen. Maar ik dwaal even af van het artikel.

Waarom draag ik steunzolen?

Sinds mijn ongeluk had ik last van een hielspoor, ik wandelde ook scheef. Waardoor ik regelmatig inzakte. Daardoor ben ik vorig jaar terug in het gips beland. Door mijn steunzolen te dragen leerde ik om terug recht te gaan. Dat was in het begin helemaal niet gemakkelijk. Maar door veel te oefenen leert mijn voet iedere dag bij. Het blijft toch een beetje een challenge hoor.

Ik betaalde ongeveer een 140€ voor de steunzolen. Steunzolen zijn niet goedkoop maar gelukkig krijg je een deel terug van de ziekenkas. Ik vond het veel geld maar zonder de steunzolen is mijn voet een ramp. Ik heb ze nodig tijdens het wandelen, het dagelijks leven en als ik ga werken. Of als ik even een workout doe met mijn dagelijkse oefeningen die mijn voet nodig heeft.

Je moet wel even wachten op je steunzolen. Bij mij duurde het ongeveer een week. Toen kon ik ze mee naar huis nemen. En toen begon het harde werk. Ik leerde terug wandelen/ stappen met steunzolen.

Mijn inlegzolen zijn de sport versie. Ik kon ook zachte steunzolen nemen maar voor mij was het beter om de sport zolen te nemen. Ze zijn harder, steviger en ideaal om mee te wandelen.

Ik leerde wandelen met mijn steunzolen.

Vorig jaar stelde ik eind februari een strak schema op. Ja ik stelde zelfs een wandel schema op. De eerste dag was het een raar gevoel om hier mee te wandelen. Je voelt een andere zool in je schoenen. Maar na 2 weken was ik het gewoon. Stilletjes begon ik mijn km’s op te bouwen. Eerst waren het een paar meters… Ik kon niet zo goed gaan. Iedere keer zakte ik even door mijn voet. Maar al snel grepen de steunzolen in. Je went er heel snel aan. Nu kan ik bijna 9km wandelen. Na de ernstige complicaties van 2 jaar geleden. Had ik dit nooit verwacht. Met elke km die ik wandel, ben ik oh zo blij. Ik heb nog wel wat pijn tijdens het stappen. Maar al vele minder dan in begin. Dat is echt een goed teken.

Is het gemakkelijk om met inlegzolen te wandelen?

In het begin voelt het raar om met je steunzolen te wandelen. Het omwisselen van de zolen leek wel een eeuwigheid te duren. Tegenwoordig wissel ik ze al om binnen de 5 minuten in mijn schoenen. Ik draag ze heel graag. Als ik door modder of water loop worden mijn voeten ook niet meer zo snel vuil. Ik heb ook gemerkt dat mijn steunzolen niet nat worden. Dat is ook weer een pluspunt om ze te dragen. Draag jij steunzolen? Gebruik je ze om er mee te wandelen?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

2 Reacties

  1. Als kind (begin lagere school) heb ik enige tijd steunzolen gedragen, dat herinner ik me nog. Vraag me niet wat de reden was, misschien omdat ik platvoeten had of zo. Nu gebruik ik in de winter ooit wel eens isolerende inlegzolen bij heel koud weer om minder snel koude voeten te krijgen.

    • isolerende inlegzolen? Dat ga ik eens opzoeken. Het zegt mij niet echt iets.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.