De Kasteelpad wandeling neemt je mee langs de 14 kapelletjes, het kasteel Borrekens en nog veel meer leuke plekjes.

Kasteelpad wandeling van 6,80km.

Kasteelpad

We begonnen deze wandeling aan het sportcentrum De Dreef van Vorselaar. Elke wandeling begint daar met knooppunt 49. De wandeling Kasteelpad volgen we via knooppunten. Zo wandelen we langs het Kerkhof. Een plekje om even bij stil te staan en verder te wandelen.

Wandelen langs de 14 kapellekens.

Kasteelpad wandeling

Deze wandeling voert je mee langs, de natuur, weien en de monumenten in het groen. Net zoals deze 14 kapellekens. Ze staan in een prachtige omgeving, omringd door de mooie natuur. Het is echt een rustige omgeving waar jezelf even tot rust kan komen. Deze kapellekens hebben trouwens ook een interessante geschiedenis. De 14 kapellekens werden gebouwd door Petrus. Hij beloofde ze te bouwen als zijn been genezen werd. In de jaren 90 werden ze gerestaureerd. Ik vond het wel interessant om zoiets te zien. Nog nooit had ik er zoveel tegelijk gezien.

Het sprookjesachtige kasteel.

Het kasteel van Borrekens.

Bij één van de laatste knooppunten zien we eindelijk het kasteel van Borrekens. Helaas kan je niet op het terrein komen. Het terrein is afgesloten met een hek. Maar als je een beetje verder wandelt. Zie je links door de natuur een sierlijk brugje. We wandelde het bruggetje over tot aan het hek. Zo zagen we toch wat meer van het Kasteel. Het is in het echt nog mooier.

Kapelletje in de dreef.

Een beetje verderop zagen we een prachtig kapelletje staan in de bosrijke omgeving en niet zo ver van de kasteeldreef. Natuurlijk moesten we daar even langs wandelen. Dit kapelletje is toegewezen Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes.

Een bosrijke omgeving.

We wandelen verder richting het sportcentrum langs de prachtigste bomen, de mooie natuur in een groene bosrijke omgeving. Onze wandeling eindigt aan het sportcentrum. Hier kan je natuurlijk ook nog iets drinken.

Praktische tips:

Kom je met de auto? Je kan parkeren aan het sportcentrum van Vorselaar. Je kan dit gewoon ingeven in je gps. Daar beginnen trouwens de meeste wandelingen. Er is een wandelplannetje aan de startplaats. Stevige wandelschoenen of botten is zeker een must.

Waar vind je meer info over deze wandeling?

Online had ik trouwens een handige wandelgids gevonden op de website van Vorselaar Toerisme. Er staan op de website nog meer wandelingen die je kan doen. Plus je kan er ook een wandelgids downloaden. De meeste wandelingen zijn tussen de 7km en de 17km. Je kan hier meer info vinden over de wandelingen.

Wat vond ik zelf van de Kasteelpad wandeling?

Kasteelpad wandeling

De wandeling is eigenlijk niet zo zwaar. Wij hebben wel een stukje overgeslagen van de wandeling. Wij zijn niet begonnen op de markt van Vorselaar maar aan het sportcentrum. Dat leek ons de beste keuze, gratis parking en de meeste wandelingen beginnen daar toch. De hele wandeling voert je mee langs de mooiste stukjes in Vorselaar. Je wandelt op asfalt, onverharde wandelpaden en in een bosrijke omgeving. Daarom vond ik deze wandeling zo mooi. Ben jij er al gaan wandelen?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.