Een stevige wandeling met veel pit dat is toch wel de Wissenbeemdwandeling. Prachtige holle wegen nemen je mee door het gebied van de Wissenbeemd. Je wandelt een 7,6km langs de mooiste uitzichten. In dit artikel kom je meer te weten over de wandeling en de omgeving van Assent.

Verschillende wandelroutes in Assent.

Aan de startplaats van deze wandeling vind je verschillende wandelingen. Je kan er zelf een route uitstippelen via het netwerk van Hagelandse heuvels. Of je volgt één van de bestaande wandelroutes van de landschapswandeling Hermansheuvel. Je hebt er een route van 4km, 10,km of 12,5km. Maar voor de stevige stapper kan je natuurlijk ook meerdere routes combineren. Ik koos voor de pittige Wissenbeemdwandeling. Pittig was ze zeker.

De Wissenbeemdwandeling.

De Wissenbeemd is een plek waar je nog kan genieten van de natuur. Het natuurgebied ligt in de BegijnenbeekVallei. De holle wegen zorgen er voor dat je terecht komt op deze prachtige plaats. Je start tegen over de Onze-Lieve-Vrouwe kerk van Assent. De afstand is 7,6km en je volgt de knooppunten. De knooppunten van deze wandeling vind je trouwens op het wandelplannetje.

Sommige knooppunten waren precies wel verdwenen. 309 bestaat niet meer. De wandeling gaat dan onmiddellijk over op knooppunt 328. Dat was wel een beetje verwarrend. Zo vond ik ook geen knooppunt 34 en sprong die weer eventjes een stap vooruit. Maar dat vond ik eigenlijk niet zo erg. Zo werd het weer een leuk wandel avontuur. En laten we eerlijk zijn? Ik was ook een beetje afgeleid door de prachtige natuur en uitzichten van deze wandeling.

Hermansheuvel.

Deze wandeling neemt je mee rond de Hermansheuvel. De prachtige heuvel heeft een uitzicht waar ik uren kan genieten van de mooie omgeving. Vooral in de lente is het er zo mooi. In de verte zie je landbouwakkers, mooie uitzichten en een schommel. Waar je romantisch even met je partner of vrienden kan schommelen. Heerlijk toch?

Holle wegen , pittige heuvels en prachtige uitzichten.

De holle wegen waren wel pittige heuvels. De stukjes bergop en vooral het laatste stukje dat was eentje om je kuiten te trainen tijdens het wandelen. Wil je in de Ardennen, Duitsland of in de bergen gaan wandelen? Dan is deze wandeling ideaal om het te leren. Ik vond het geweldig. Sommige stukjes voelde ik echt aan mijn spieren. Toen dacht ik oh wow dit is leuk om te doen. Na een stukje berg op te wandelen zie je een adembenemend uitzicht. Daar kan je nog echt van genieten.

Op het einde wandel je terug richting Assent. Je wandelt dan terug onder een brug door. Daar viel even mijn gps weg. Maar na de brug was het al opgelost. Zo wandelde ik verder richting de kerk en de parking.

Overige fotogalerij van de Wissenbeemdwandeling:

Praktische informatie:

Startplaats:Gps: Onze-Lieve-Vrouwe kerk, Dorpsstraat, Assent. Ja er is een kleine parking in de buurt.
Route:Bestaande wandeling. Wissenbeemdwandeling. De knooppunten van deze wandeling vind je trouwens terug op het wandelplannetje. Of op de website van Toerisme Vlaams-Brabant.
Afstand:Je wandelt iets meer dan 7,6km in een prachtige omgeving.
Horeca:Niet gezien.
Rolstoel-toegangkelijk:Deze wandeling is niet geschikt.
Extra info:Honden moeten er aan de leiband. Stevige wandelschoenen of regenlaarzen zijn echt een must bij regenweer.

De gpx file vind je hieronder:

Download file: Sanlavie_assent_2022-03-18_12-14-42.GPX

Wat vond ik zelf van de Wissenbeemdwandeling?

Ik ben al een paar keer gaan wandelen in Assent. Maar deze wandeling heeft mij toch wel verbaasd. De Wissenbeemdwandeling laat je genieten van de rust die we nodig hebben na een drukke week. Pittige heuvels nemen je mee richting de Wissenbeemd. De prachtige landschappen komen je al snel tegen moet. Ik heb er echt van genoten. Mooie uitzichten, prachtige holle wegen, wat wil je nog meer? De wandeling is dan ook een aanrader.

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

3 Reacties

  1. Linda schrijft 't op Reply

    Wat een leuke wandelroute, wel vreemd dat 309 er niet meer tussenzit, dat kan best verwarrend zijn. Vooral al je de route voor het eerst loopt.

    • Een holle weg is een weg die 2 hellingen heeft. Dit kan gebeuren door veel gebruik met bijvoorbeeld vee dat er langs moet of water.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.