Een paar weken geleden ging Winterland open in Hasselt. Winterland lokt elk jaar heel veel bezoekers, mensen zijn er lovend over en ik wou wel eens weten of dit zo mooi is. Ik ben er jaren geleden geweest maar helaas weet ik er niet zo veel meer van. Dus was ik natuurlijk nieuwsgierig geworden. Wat vond ik zelf nu eigenlijk van winterland. Dat kom je te weten in dit artikel.

Winterland een magische pracht met veel kerstlichtjes, stalletjes en weinig kerstbomen.

Op een zaterdag had ik er afgesproken met een paar vrienden. Het was de eerste dag dat winterland open was, het was er rond 18.00 nog redelijk rustig. Ik zag vanaf het Dusartplein de mooie ingang met de grote lichtjes bol en de strik. Ze hebben er zeker werk ingestoken om al deze pracht te versieren.

We liepen er een beetje verloren rond, zo groot. Je kon er ook heel veel leuke dingen doen. Zo had je er een kermisrad, heel veel leuke attracties en eet kraampjes. Maar ook de vele drank stalletjes waar je dan een hot chocolademelk kan bestellen of lekkere glühwein of een jenevertje. Keuze genoeg dus om je buikje er mee te vullen. Maar ook om wat warmte te krijgen op een koude avond. Voor een jenever betaal je al snel ongeveer een 2,50€.

De inkom is gratis van deze kerstmarkt maar voor de attracties moet je wel betalen zoals bijvoorbeeld de schaatsbaan of snow glijbaan (een glijbaan op een matje). Wat eigenlijk ook wel een beetje logisch is. Je komt er voor de sfeer, om je even te ontspannen van de dagelijkse drukte.

Winterland Hasselt

Extra info over Winterland:

  • Adres: Kolonel Dusartplein, 3500 Hasselt.
  • Gratis inkom.
  • Openingsuren: Van 10uur tot 22u, tenzij anders vermeld.
  • Andere info over deze kerstmarkt kan je hier vinden.

Wat vond ik zelf nu van deze kerstmarkt?

Winterland is een magische plaats waar je echt kan genieten. Ik had er een gezellige avond met vrienden, genoot van de vele winkeltjes. Alleen was ik blij dat ik even kon zitten. Als je niet zo goed kan stappen dan moet je echt wat vroeger gaan vind ik zelf persoonlijk. Wij hadden geluk dat we nog juist plaats hadden. Daardoor merkte ik dat ik nog steeds moet verder revalideren. Ik kan nu al wat meer bewegen dan in het begin maar soms is het ook genoeg geweest merk ik zelf. Hopelijk komt dit nog goed maar daar geloof ik zelf wel in. ik dwaal een beetje af van Winterland.

Winterland

Ik had ook wel even een grappig momentje op Winterland.

Er stond een man aan de attractie van het spookhuis, zijn bedoeling was om mensen te laten verschieten. Hij gebruikte daar voor een plastiek been. Maar waarom had ik dan een grappig of eerder oeps momentje? Ik was aan het wachten op mijn vriendinnen, die waren naar het wc. En die man besloot om mij te laten verschieten. Ik heb toen heel hard zitten krijsen. Ieder keek zo raar naar mij. Maar ik was toen een beetje aan het dromen en dus verschoot ik heel hard. Ik kon er wel om lachen hoor.

Winterland was voor mij een avondje met plezier, genieten, gezellig en vooral grappig. Plus ik verlegde weer een grens bij mij zelf om wat meer te bewegen met mijn voet en enkel. Je kan wel lezen dat de avond zeker was geslaagd. Ben jij er al geweest? Wat vond je er zelf van?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

1 Reactie

  1. In Nederland komen kerstmarkten, een enkeling uitgesloten, niet echt van de grond

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.