Op een mooie zondag ochtend besloot ik al snel om te gaan wandelen in Veerle. Als ik heel eerlijk ben ging ik ook wel een beetje op zoek naar de sneeuw. Zaterdagavond lag er nog heel veel sneeuw. Zondag lag er niet meer zoveel sneeuw. Deze winter wandeling in Veerle voert je mee langs de mooiste en rustgevende plekjes van Veerle en Laakdal.

Wandelen in Veerle geeft je enorm veel rust.

Een kapelletje.

Toen ik rond 10u vertrok lag er nog een beetje sneeuw. Deze keer koos ik dan ook voor een wandeling in Veerle. Ik ben er al een paar keer gaan wandelen. Zo ben ik iedere keer weer verbaasd over de prachtige natuur.

Het speelbos van Wijngaardbos.

Wandeling Veerle
Een prachtig uitzicht kort bij het Wijngaardbos.

Als eerste zag ik het prachtige Wijngaardbos. Het Wijngaardbos heeft een speelzone. Een kapelletje met een prachtig uitzicht. Ik vond het een mooie plaats, zeker om gewoon even te zitten en na te denken over het leven. Daar zag ik trouwens nog een beetje sneeuw liggen. Dat leverde toch een paar mooie foto’s op.

Van daaruit wandelde ik verder langs Laakdal. Daar zag ik heel veel landbouwakkers, prachtige uitzichten en een prachtig wandelpad. Daar maakte ik heel wat foto’s van de natuur.

Natuurgebied Varendonk.

natuurgebied Varendonk

In het natuurgebied Varendonk had ik nog nooit gewandeld. Ik wandelde er langs prachtige bomen. Ondanks dat het regende kreeg ik er heel veel rust. Het is een natuurlijk bos met heel veel bomen en open plekken. Het was er wel een beetje modderig op sommige stukken. Maar dat hoort er bij. Op een gegeven moment wandel ik richting een hekje en een grote wei. De wei was eigenlijk al een avontuur op zich. Het was er goed nat en ik was zo blij toen ik bij het einde belande.

Wandeling Veerle

Maar dan denk je oh nu heb ik alles gehad. Word het toch nog erger. Daar stond nog meer water en modder. In alle richtingen probeerde ik om terug op het wandelpad te geraken. Maar uiteindelijk is het gelukt. Mijn voeten waren toen wel een beetje nat.

Ik ben wel blij dat het mij gelukt is. Weer een stukje dichter bij voor mijn voet. Zo gaat het de goede kant op. Ik had er geen last van. En daar was ik eigenlijk wel heel blij om. Maar goed ik dwaal even af van de wandeling. Want al snel belandde ik in het natuurgebied de Laakvalleien.

De Laakvalleien, een prachtig natuurgebied.

natuurgebied Laakvalleien

Vanaf het bord “Welkom de Laakvalleien zie je heel veel modderige weggetjes in de winter, vijvertjes, grachten, broekbossen en nog vele meer. Leuk weetje over de Laakvalleien. De Laakvalleien is een verzamelnaam voor verschillende natuurgebieden in de gemeente Laakdal. Het natuurgebied is meer dan 100hectare groot. Het is enorm groot en je kan er prachtig wandelen.

De kijkhut die net een beetje anders is dan de meeste kijkhutten.

De prachtige kijkhut.

Op een gegeven moment zag ik ook een kijkhut. Door de corona mag je daar maar met 4 personen zitten en kijken. Gelukkig voor mij was de hut helemaal leeg. Je kan er zitten op tuinstoelen, kijken door een klein venstertje over een prachtige grote vijver. Ik zag helaas geen vogels maar ik hoorde ze wel.

Het roosterpad of de verkorte route.

Veerle

Het roosterpad heb ik deze keer niet gedaan. Er stond een bordje bij het laatste stukje dat het op de wandelpaden te drassig was. Je hebt regenlaarzen nodig of super slechte wandelschoenen. In de zomer kan je er op sommige momenten wel wandelen. Je kan in de winter beter de verkorte route volgen. Dan zie je een prachtig uitzicht. Zonder het roosterpad is de route iets korter. Dan wandel je maar een 7,5km. Volg je die toch dan wandel je al snel een 8,6km. Maar bij drassig weer raad ik het af!

Praktische tips:

  • Startplaats: Halte Veerle kerk, bij knooppunt 222.
  • Parking: Veerle dorp centrum. Redelijke parking. Maar op sommige dagen ma je er niet staan.
  • Bewegwijzering: Ja, je volgt het bordje van een knooppunt. Bij knooppunt 219/220 was er veel modder en water. Met de verkorte route: 222-179-172-188-151-163-219-220- verkorte route bordje volgen – 222. Zonder verkorte route: 222-179-172-188-151-163-219-220- 179 – 222
  • Wandelplannetje: Kort bij het eerste knooppunt vind je op 300 meter afstand een wandelplannetje.
  • Handige tip: Draag stevige wandelschoenen of regenbotten. Het kan er nogal modderig zijn.
  • Rolstoel toegankelijk: Helaas op sommige stukken niet.

Ook heel leuk:

Niet zo heel ver van Veerle heb je de gemeente Vorst. Het is een prachtige gemeente om te wandelen. Ik heb er een paar jaar geleden een wandelroute uitgestippeld. De blogpost en meer info over deze wandeling vind je trouwens hier.

Wat vond ik zelf van de wandeling Veerle?

Veerle

Deze wandeling zit vol verrassingen. Tijdens het wandelen kom je de leukste dingen tegen. Zo zag ik een grote vogel opstijgen. Ik denk een valk maar ben niet echt zeker. Ik stond veel te ver af, zo een mooie vogel. De vijvers die je een zen momentje bezorgen. De drassige moerasgebieden zorgen voor een extra avontuur tijdens de wandeling. Een grote kijkhut die zo mysterieus is met het uitzicht op de grote vijver. Deze wandeling in Veerle doet je naar meer verlangen. Daarom is deze wandeling een aanrader. Ben jij er al gaan wandelen?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

1 Reactie

  1. Doet me een klein beetje denken aan het Mariahof in Beek/Kreyel hier in de buurt, daar is het ook laag met veel water, al zijn de paden daar meestal wel droger. Mooie beelden heb je gemaakt, die wolkenlucht op de eerste foto is gewoon prachtig! Ook wel grappig dat op de eerste foto van het natuurgebied Varendonk net een heleboel varens staan 😄 Wel duidelijk dat je daar best een paar hoge, waterdichte schoenen aan doet.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.