Nieuwste artikel

 • Een avondwandeling langs het platteland van Schaffen.

  Een avondwandeling langs het platteland van Schaffen.
 • Magisch wandelen in de Bollenstreek van Lisse.

  Magisch wandelen in de Bollenstreek van Lisse.
 • Knooppunten wandeling in het Walenbos te Tielt-Winge.

  Knooppunten wandeling in het Walenbos te Tielt-Winge.
 • Prachtige wandeling langs de bollenstreek in Noordwijkerhout.

  Prachtige wandeling langs de bollenstreek in Noordwijkerhout.

Weekly Run gestart met hardlopen voor Q Run To You.

Q Run To You is een evenement van Q Music België. Vorige week vrijdag vertelde ik je hier al wat meer over. Heb je dat artikel gemist? Dan kan je het hier na lezen. Vandaag vertel ik je of ik echt heb getraind of niet. En oh ja ik schaam mij een beetje…

Ik liep al een tijdje terug maar toch begon ik een beetje te trainen voor de 5km.

Vijf km lijkt echt niet veel maar als je pas begint met hardlopen. Lijkt dit wel veel hoor. Gelukkig voor mij loop ik al een tijdje. Alleen kan ik helaas niet zoveel trainen. Maar deze week wil ik echt wel meer trainen dan vorige week. Vorige week was gewoon een ramp… Ja ik geef het toe.

Vorige week dinsdag was ik in de namiddag thuis.

Eerst ging ik in de namiddag 5km wandelen met Diezel. Dat ging heel vlotjes. Ik ga meestal eerst wandelen om mijn lichaam eventjes op te warmen, wat strek oefeningen en daarna kleed ik mij snel om. Na het wandelen ging ik dus 5km hardlopen.

Die 5km liep ik trouwens in het natuurgebied van Webbekomsbroek. Een prachtig gebied om te hardlopen en te wandelen. Maar goed ik dwaal even af van het hardlopen. Het hardlopen ging die dag redelijk goed. Oké het was dan zeker niet mijn beste snelheid maar toch redelijk goed. Op 42 minuten liep ik die dinsdag redelijk vlotjes 5km. Meestal zit ik op 32 – 35 minuten, die ene keer wat trager dus.

Zaterdagochtend wou ik gaan hardlopen maar dat zag ik niet echt zitten met dit regenweer.

Aan het begin van het artikel schreef ik dat ik mij schaamde. Hier schaam ik mij echt enorm voor. Vorige week ben ik maar 1 keer gaan hardlopen. Deze week ga ik dat proberen in te halen. Vandaag is een rustdag omdat ik dit weekend heel veel ben gaan wandelen. Gisteren ben ik 14,8km gaan wandelen in Holsbeek. Dus vandaag even wat rustiger aan doen, want ik weet van mijn lichaam dat het dan helemaal niet lukt. Dinsdag ga ik terug lopen. Ik ga proberen om deze week minstens 3 keer te gaan hardlopen.

Nog 6 weken te gaan en dan is het zover op 23 maart. Dus ik zal nog heel veel moeten trainen. Misschien vandaag toch maar geen rustdag houden. Ik twijfel nog een beetje omdat ik toch graag een betere tijd wil halen bij de Q Run To You. Hoeveel km loop jij momenteel? Hoe vaak ga jij per week hardlopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 Reacties

 1. 14 februari 2019 / 7:00 pm

  Goed dat je dit doet! Ook volledig te begrijpen dat je niet altijd evenveel zin hebt, only human. 🙂

 2. 14 februari 2019 / 9:28 pm

  Belangrijkste is dat je er plezier in houdt!

 3. 14 februari 2019 / 10:57 pm

  Dat gaat je gewoon lukken hoor 23 maart💪🏽. Je loopt sowieso al meer als ik, ik heb altijd diepe respect voor jullie hardlopers!

 4. 15 februari 2019 / 8:55 am

  Ik loop dagelijks zo’n 6 kilometer in ruim drie kwartier. De truc is om het meteen ’s ochtends te doen, dan is de kans veel kleiner dat er wat tussen komt.

 5. 15 februari 2019 / 2:33 pm

  Nou ik vind het hoe dan ook knap van je. Niet iedereen doet je het na.

 6. 15 februari 2019 / 3:14 pm

  Eerlijk gezegd hardloop ik nooit, wel doe ik aan zumba, voetbal en wandel ik veel. Echt goed dat je dit doet!

 7. 15 februari 2019 / 6:39 pm

  Bij mij was het ook een ramp. Zaterdag idd echt rotweer en zondag was niet beter. Maandag wel even gaan lopen en straks weer. Ik loop beetje aan dezelfde snelheid als jij, traag maar zeker ^^

 8. 16 februari 2019 / 10:46 am

  Ik ben zelf niet van het hardlopen, maar probeer wel elke week drie keer te wandelen in een stevig tempo. En ja, ook daarvoor geldt dat het wel fijner is als het lekker weer is. Succes met trainen!

 9. 16 februari 2019 / 11:33 am

  Het is nu zulk lekker weer om naar buiten te gaan en gezond bezig te zijn. Jammer alleen dat ik vandaag werk en pas weer thuis ben als het al donker is haha. Hoop dat jij er van kan genieten.