Op mijn bucketlist stond al een tijdje het Hallerbos. Het Hallerbos is vooral beroemd om de boshyacinten. Vanaf half april staan ze dan ook al in bloei. Ik had al heel veel foto’s gezien van dit sprookjesachtige bloemen tapijt. Dat wou ik natuurlijk even zien met mijn eigen ogen. Was het eigenlijk wel zo adembenemend? Wat mag je echt niet doen in het Hallerbos? Waarom is het Hallerbos zo populair bij de toeristen? Dat ontdek je vandaag in deze blogpost.

Extra informatie over deze wandeling:

Startplaats:Hogebermweg (p1), 1500 te Halle.
Land:
België
Afstand:12km
Route:Blauwe en gele wandelroute.
Extra tip:Draag aangepast schoeisel!

We vertrokken richting het Hallerbos.

Vorige zaterdag was het dan eindelijk zo ver. Zo besloten we al snel om te vertrekken rond half 10. Eigenlijk was dit veel te laat. We hadden het zelf niet verwacht dat het zo druk ging zijn. Maar goed weer en een toeristische plaats is de perfecte combinatie voor heel veel mensen.

We kozen al snel voor de blauwe en gele wandelroute.

We parkeerden de auto bij parking 1. Daar konden we kiezen om te starten bij de blauwe wandelroute. Onderweg combineerde we deze wandelroute met de gele wandelroute. Beide routes zorgen er voor dat je al snel een 12km wandelt in dit mooie bos.

We wandelden vooral in een bos.

Bij warm weer vind ik het leuker om te wandelen in een bos. Het is er frisser en aangenamer om te wandelen. Bij de blauwe route was het wat drukker omdat dit een kleine wandelroute is. Plus je wandelt ook langs de blauwe hyacinten. Ik zag de meeste mensen daar foto’s nemen en poseren voor de camera. Toen ik de bloemetjes zag, was ik eigenlijk al verkocht.

Was het eigenlijk wel zo adembenemend?

Het viel mij echt op dat het bos zo mooi en kleurrijk was. Op sommige plaatsen waren de hyacinten iets voller dan op andere plaatsen. Ik vond het er echt fijn om te wandelen. De zalige geur van de bloemetjes, zorgde echt voor een andere sfeer tijdens het wandelen. Ik was er nog nooit geweest en vind persoonlijk dat deze wandeling een aanrader is. De wandelroutes die je er kan volgen zijn ook wel heel leuk. Maar je kan er ook gewoon even rond wandelen.

Wat mag je echt niet doen in het Hallerbos?

In het Hallerbos moet je respect hebben voor de natuur. Zo mag je de boshyacinten niet plukken. Het plukken zorgt er voor dat deze hyacinten niet meer terug kunnen komen. De hyacinten zijn trouwens ook een beschermde bloemensoort.

Als je foto’s maakt mag je niet tussen de hyacinten gaan staan. Je mag er ook niet poseren voor de camera. Zo moet je ook op het wandelpad blijven. Ik begrijp het eigenlijk wel waarom deze regels er zijn. Het is er veel te mooi om te wandelen. Respect hebben voor de natuur is zeer belangrijk tijdens het wandelen.

Nog meer foto’s van deze prachtige wandeling:

Waarom is het Hallerbos zo populair bij de toeristen?

Tijdens het wandelen zie je heel veel toeristen van zowel binnenland als buitenland. Dat maakt het net nog leuker. Zo zie je echt dat dit een populaire plaats is. Maar waarom is deze plaats zo populair?

  1. De wilde hyacinten.
  2. Je kan er de mooiste foto’s maken.
  3. De prachtige wandelpaden.
  4. Je kan er het bosmuseum bezoeken.
  5. De gigantische bomen die je ziet tijdens het wandelen.

Een prachtig bos, wel een beetje verwilderd, mooie wandelpaden en blauwe hyacinten. Wat wil een wandelaar nog meer? Ben jij er al gaan wandelen?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.