Een paar maanden geleden besloot ik om te gaan wandelen in Kagevinne. Ik was er al eens een paar keer gepasseerd met de auto. Toen zag ik al een paar routes hangen aan een bordje. Natuurlijk was ik ontzettend nieuwsgierig geworden. Op een mooie zondag vertrok ik dus richting Kagevinne. Benieuwd naar mijn wandelverhaal lees dan snel verder?

Kaggevinne een aparte streek om te wandelen.

Ik vertrok aan de kerk van Kagevinne. Zo zag ik eerst alleen maar een bordje van de prinsensbos wandeling van 9,3km. Dus volgde ik een klein stukje het wandelpad. Onderweg kwam ik dan de 3 andere routes tegen. Maar helaas geen info over de 3 routes. Ook online vond ik geen info. Dat vond ik eigenlijk wel jammer.

Ik volgde de drie wandelbordjes. Onderweg zou ik wel beslissen welke route ik ging volgen. Dat gebeurd tegenwoordig wel eens vaker. Ik hou wel een beetje van een gemixte wandelroute.

Je wandelt een prachtige weg in met een prachtig uitzicht. Zo zie je zelfs de kerk van Scherpenheuvel. Op een gegeven moment draaien we naar rechts en word de weg smaller en enorm drassig. Wel een heel avontuurlijk pad. Ideaal voor de avonturiers onder ons. Zo moet je regelmatig even naar links stappen omdat het wandelpad veel te smal werd. Het is wel een mooi stukje bos. Zalig om te doen in de herfst.

De herfst is trouwens één van mijn favoriete seizoenen. Ook onze Diezel is er verzot op. Hij rolde helemaal in de bladeren. Dat was echt een grappig zicht. Na een stukje wandelen kwam ik terecht op een open terrein. Maar toen ging het helemaal mis.

Tja en daar sta je dan helemaal in de war…

Maar na het derde bordje vond ik geen bordjes meer. Dat was enorm verwarrend. Ik keek nog eens rond. Ging een stukje terug, geen bordjes te zien. Toen besloot ik om rechts af te slaan maar 600 meter besloot ik terug te draaien. Die straat was veel te druk, gevaarlijk en auto’s rijden er veel te snel. We gingen terug naar die ene weg. Maar toen zag ik een knooppunt hangen. Ik stippelde een weg uit en die heeft mij eigenlijk wel enorm verrast.

Een knooppunt was mijn redding.

Ik had helemaal geen zin om terug de zelfde weg te doen. Dus besloot ik al snel om een knooppunten wandeling uit te stippelen. Ik herinnerde mij zelfs nog dat ik aan het begin van mijn wandeling terug een knooppunt zag. Dus dat punt was mijn eind bestemming. Ik was opgelucht dat ik verder kon wandelen. Want onze Diezel begon zielig te janken, meneertje is echt een enthousiaste wandelaar hoor. Hij was enorm content toen ik verder wandelde.

We wandelde langs de demer met een mooi uitzicht links en rechts.

Wel een beetje zonde van die mast in de natuur. Maar rechts was het uitzicht dan toch vele mooier met al die bomen. Ik wandelde verder zag een bruggetje met daar achter een paar stenen. Het bruggetje vond ik prachtig. De stenen iets minder.

Nog meer mooie uitzichten.

We wandelde verder langs een weggetje met de mooiste uitzichten. Zelfs Diezel keek er echt naar. Die was helemaal verkocht aan het mooie landschap. Zo wandelde we verder richting het eerste knooppunt om daarna terug de auto in te stappen.

Praktische tips:

 • Startplaats: Kerk van Kagevinne.
 • Wandelplannetje: Er is geen wandelplannetje.
 • Parking: Een mini parking. Er kunnen maar 2 auto’s staan.
 • Bewegwijzering: Helaas geen bewegwijzering. Ik volgde eerst de 3 wandelbordjes. En toen koos ik voor de knooppunten.
 • Leuke tip: Je kan er ook zelf een knooppunten route uitstippelen. Of via de knooppunten app op je smartphone.
 • Handige tip: Stevige wandelschoenen of regenbotten is hier zeker een must. Als het heeft geregend kan het modderig zijn. Het stukje in de bos is echt wel een challenge als het heeft geregend.
 • Rolstoel toegankelijk: Deze wandeling is helaas op sommige stukken niet geschikt.

Ook heel leuk:

Vorig jaar ging ik op avontuur in de Demerbroeken te Zichem. Je hebt er verschillende wandelroutes die je kan volgen. Of je gaat eens wandelen in Scherpenheuvel. Beide plaatsen zijn niet zo ver van Kagevinne. Ideaal om eens een dag te vullen met alleen maar wandelen.

Wandeling Kaggevinne

Wat vond ik zelf van de wandeling?

Ondanks dat het na het derde bordje even misliep. Vond ik het wel een hele leuke wandeling. Kagevinne is een prachtig dorp om in te wandelen. Je ziet nog veel groen, mooie uitzichten, landbouwakkers en enorm drassig af en toe. Ben jij er al gaan wandelen? Wat vond je zelf van de omgeving?

Haal meer uit je wandel leven door Sanlavie te volgen op facebook, instagram en twitter.

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

2 Reacties

 1. Linda schrijft 't op Reply

  Ik ben er nog nooit geweest maar ik kon niet opmaken in welke provincie het plaatsje ligt of lees ik erover heen? Ik vind dit soort tips altijd wel handig voor als we een weekendje weg gaan.

  • Oei de provincie heb ik er niet bij gezet. Groot-Bijgaarden ligt in Vlaams-Brabant.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.