Op een frisse ochtend besloten we om onze stappers uit de kast te halen. Ik wou heel graag gaan wandelen in Heusden-Zolder. Online zag ik prachtige foto’s van paddenstoelen op een kennis zijn tijdlijn op fb. Ik ben echt verzot op paddenstoelen. Je vindt ze in alle kleuren en verschillende groottes. Natuurlijk was ik ook benieuwd naar de wandeling in Eversel. Benieuwd naar mijn blog over deze leuke wandeling lees dan snel verder.

Herfstwandeling Eversel

Gezellig wandelen in Eversel en Ubbersel.

Ik parkeerde de auto bij het cafetaria van Sint-Baaf. Met onze stappers aan en Diezeltje aan de leiband vertrok ik richting het wandelplannetje van Eversel. Je kan er kiezen uit 2 wandelroutes: de groene route van 5,1km of de blauwe route van 7,1km. Ik koos al snel voor de blauwe route van 7,1km. De blauw route voert je mee door de gemeentes Eversel en Ubbersel.

De blauwe route die we volgden heeft 7 bezienswaardigheden. De wandeling neemt je mee langs de Sint-Jacobus kerk, de graanmolen, kasteeldreef, Kapelletje met bankje, het vogel opvang centrum en nog vele meer.

Eerst liepen we een heel stuk op asfalt dat vond ik eigenlijk iets minder leuk. Onderweg zag ik wel leuke vogelverschrikkers. Sommige waren net echt.

Herfstwandeling Eversel

We zagen ook prachtige gedichtjes langs de kant staan van een school. Ik werd er even stil van. Zo mooi en knap als je dit kan. De bordjes staan er om te vieren de 175 jaar Eversel.

De Kasteeldreef met prachtige bomen.

We wandelde een stukje verder en zo belande we een klein stukje het bos in. Helaas was dit even van korte duur. Maar dan kom je aan de Kasteeldreef toe. Je ziet een wandelpad met rechts en links prachtige bomen. We hebben een paar foto’s gemaakt van mij en Diezel.

Tijdens het wandelen zag ik ook heel veel paddenstoelen. Vooral in het bos gedeelte prachtige rode, witte of bruine paddenstoelen.

Natuurlijk heb ik nog meer foto’s gemaakt van de wandeling Eversel. Kijk je mee?

Praktische tips:

  • Startplaats: cafetaria van Sint-Baaf in Eversel.
  • Wandelplannetje: Er is een wandelplannetje aan de startplaats. Je kan er kiezen uit 2 wandelingen.
  • Parking: Er is een ruime parking.
  • Bewegwijzering: Wij volgden de blauwe bewegwijzering van 7,1km.
  • Handige tip: Stevige wandelschoenen of regenbotten is hier zeker een must. Als het heeft geregend kan het modderig zijn.
  • Rolstoel toegankelijk: Deze wandeling is helaas op sommige stukken niet geschikt.
  • Drinkgelegenheid: cafetaria Sint-Baaf. Maar helaas was dit niet open door de covid regels.

Ook heel leuk:

Er staan nog meer leuke wandelingen op deze blog. Heb je de wandeling al gedaan aan het Albert-Kanaal in Beringen? Echt een aanrader! Deze wandeling vind je hier.

Wat vond ik zelf van de wandeling Eversel?

Zoals ik eerder vertelde vond ik het begin een beetje saai. Ik wandel niet zo graag op asfalt maar je moet ergens beginnen. Het bos en de kasteeldreef maakte veel goed. Het was er lekker drassig, ideaal voor een avontuurlijke wandeling. Ik vond het wel heerlijk dat er genoeg afwisseling was tijdens de wandeling.

Zo wandel je eerst op asfalt daarna een bospad en zelfs in het zand. Leuk toch? De uitzichten waren ook leuk. Zo zagen we weien met alpaca’s, paarden en koeien. Kortom deze wandeling heeft heel veel unieke troeven. Ben jij er al gaan wandelen? Wat vond je zelf van de omgeving?

Haal meer uit je wandel leven door Sanlavie te volgen op facebook, instagram en twitter.

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.