Wandeling 55 Hoëgne is een avontuurlijke wandeling van 10km. Je avontuur begint zodra je naar de parking rijdt van Belleheid. Via de doorstromende rivier Hoëgne is de parkeerplaats te bereiken. Ik neem je mee in dit artikel op ons avontuur langs de rivier van Hoëgne.

wandeling 55 de Hoëgne

Wandeling 55 de Hoëgne start net op de parking Pont de Belleheid.

We reden met de auto een stukje door de rivier richting de parking. Op dat moment was het al wat druk. Ik raad je aan om zo vroeg mogelijk te vertrekken naar deze wandeling. Het wandelplannetje vind je aan de ingang van de parking. Er is maar één bewegwijzerde wandeling die van 10km. De wandeling duurt ongeveer een 3 tal uurtjes. Heb je zin in een groter avontuur? Dan kan je de GR routes volgen.

De wandeling start links aan de rivier van Hoëgne.

Je wandelt langs de prachtige rivier de Hoëgne. Deze rivier word ook wel eens Polleur genoemd. De Polleur is ontstaan op 600 meter hoogte. In 2011 is deze Ravel een fiets en wandelpad geworden.

Je kan er ook fietsen/mountainbiken. Maar volg dan niet het blauwe kruisje. Het is levensgevaarlijk om hierdoor te fietsen door de vele wortels die uitsteken en de smalle wandelpaadjes.

wandeling 55 de Hoëgne

Een pittige wandeling vol avontuur.

De vallei van Hoëgne bevat prachtige mossen en varens. Maar ook een prachtige rivier om te fotograferen. De watervallen die we passeren en de bruggetjes zijn stuk voor stuk uniek. Tijdens het wandelen zien we regelmatig een fotograaf staan aan de rivier.We wandelen over smalle wandelpaden, bruggetjes en wortels die uit steken. Als je tijdens de herfst gaat kan het er wel eens glad zijn.

De Pont de la Vecquée
De Pont de la Vecquée

Unieke watervallen en bruggen.

We zagen de waterval van Leopold 2. Deze waterval werd ingehuldigd door Koningin Marie-Henriëtte. Er is een gedenkplaat van Leonard Legras.

Na 5km zit je op de helft van deze prachtige route. Op dat moment zie je de prachtige brug De Pont de la Vecquée. Hier kan je even gezellig picknicken op en rond de rotsblokken. Het was er iets te druk en daarom besloten we om verder te wandelen. Op de terug weg wandel je aan de andere kant van de rivier. Je wandelt dan door een stukje bos en daarna over een wandelpad.

Onderweg kom je nog een restaurant tegen maar dat was helaas gesloten. De drukke baan is wel iets te druk maar dan beland je een paar meter verder terug in het bos. Net voor je deze weg inslaat zie je een wandelplannetje aan de ingang. Je kan er nog andere routes volgen. De volgende keer gaan we terug om één van de vele routes te bewandelen. Maar goed we wandelen terug richting de startplaats.

Natuurlijk heb ik ook nog een paar foto’s gemaakt van de omgeving. Kijk je mee?

Praktische info:

Startplaats:Roquez 49, 4845 jalhay. Er is een parking vlakbij de startplaats.
Land:België
Afstand:10km
Route:Bewegwijzerde wandeling, een blauw kruisje
Rolstoel-toegangkelijk:Deze wandeling is niet geschikt.
Extra informatie:Meer info over deze wandeling vind je op de website van Toerisme Jalhaysart. Draag bij drassig weer stevige schoenen.

Praktische tips voor deze wandeling:

  • De wandeling is bewegwijzerd met een blauw kruisje.
  • Zorg voor stevige wandelschoenen met een goede grip. Deze kan je daar echt wel gebruiken.
  • Eventueel wandelstokken voor de zware hellingen.
  • Een drinkfles met water. Onderweg kom je geen kraantjes of cafeetjes tegen. In de zomer is een drinkfles echt wel een must.
  • Wees voorzichtig. Op sommige momenten kan het er enorm drassig en glad zijn.

Wat vond ik zelf van wandeling 55 Hoëgne?

Ik vond het een pittige avontuurlijke wandeling. De natuur had genoeg afwisseling tijdens het wandelen. Zo zag ik de mooiste bomen, beekjes, bruggetjes en rotsen. Maar nog vele meer zoals gedenkplaatjes, watervallen en prachtige hellingen. Het is een pittige wandeling maar eentje die je wel gedaan moet hebben. Ben jij er al gaan wandelen?

Deze wandeling deed ik vorig jaar in de herfst. De foto’s maakte ik met mijn gsm. Wees voorzichtig tijdens het wandelen. Het kan er wel eens enorm drassig en glad zijn.

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

2 Reacties

  1. Ik heb die wandeling in de zomer gedaan van 2020. Een mooi wisselend landschap en een verfrissende beek op een hete zomerdag ZALIG.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.