Afgelopen vrijdag namiddag voelde ik de lente kriebels in de lucht. Het was ideaal weer om even te wandelen en te genieten van de natuur. Ik koos al snel voor een wandeling in Beringen, Vallei van de zwarte beek. Deze wandeling is ideaal om te doen met het hele gezin. Elke wandeling is geschikt voor kinderwagens. Vandaag toon ik in deze blogpost de mooiste stukjes van de gele wandeling.

Vallei van de zwarte beek, de gele wandelroute.

Vallei van de zwarte beek

Je hebt er verschillende wandelroutes en startplaatsen. Ik koos er voor om te starten aan de kapel. Je vindt de de startplaats onderaan deze blogpost. Maar je kan ook starten aan bezoekerscentrum de Watersnip, Bosparking of aan de ingang van de speeltuin. Ik koos voor de gele wandeling van 6,40km. Het is trouwens iets minder…

De zwarte vallei van de beek staat bekend om een drassige ondergrond maar ook de zanderige stuif duinen. Je wandelt het eerste stuk in een klein bos. Daarna wandel je verder langs weides, mooie open vlaktes om vooral op asfalt te wandelen. Gelukkig wandel je ook op andere wegen. Links en rechts zie je onderweg een paar mooie duinen, heides en er was ook een kijkpad.

Het eerste stukje kan soms nogal druk zijn maar zodra je in het bos terecht komt. Wandel je eigenlijk vooral alleen. Het is er zo rustig dat je toch nog even kan genieten van de prachtige natuur. Er is zelfs even een stevig bergje om op te lopen. Daar heb je echt een leuk uitzicht. Helaas zag ik in het bos geen everzwijnen of herten. Maar misschien heb jij meer geluk dan ik.

Nog meer foto’s van de wandeling in de Vallei van de zwarte beek. Kijk je mee?

Praktische info over de wandeling:

  • Startplaats: De startplaats van deze wandeling vind je hier.
  • Wandelplannetje: Je vindt een wandelplannetje kort bij de kapel.
  • Parking: Er is een redelijke parking.
  • Afstand: 6,20km wandel je door de Vallei van de zwarte beek.
  • Bewegwijzering: Ja, de gele wandeling.
  • Handige tip: Draag wandelschoenen. Botten bij nat weer zijn een must. Het kan er nogal drassig worden. Honden moeten er aan de leiband.
  • Rolstoel toegankelijk: Neen, op sommige stukken helaas niet toegankelijk.

Ook heel leuk:

Kort bij Beringen heb je de gemeente Paal. Ik stippelde aan het Albert-Kanaal een wandeling uit. Een korte wandeling van 2,66km die je eventueel zelf nog kan verlengen. Het water is er zo rustgevend, je krijgt er automatisch een zen gevoel. Ik schreef er ook een blogpost over. Die vind je hier terug.

Wat vond ik zelf van deze wandeling?

Vallei van de zwarte beek

Ik vond het wel jammer en teleurstellend dat deze wandeling niet geschikt was voor rolstoel gebruikers. Dit hadden ze op sommige stukken echt gemakkelijk kunnen aanpassen. Maar misschien gebeurt dit nog in de toekomst. Ik hoop het voor de rolstoel gebruikers.

De wandeling is goed aangeduid door een gele bewegwijzering. Het eerste stuk wandel je in een stukje bos. Om daarna te belanden in een open weide. Dat stukje vond ik nog leuk maar het asfalt gedeelte en de drukte vond ik niet zo heel leuk. De wandeling was voor mij pas ontspannend na de ingang van het bezoekers centrum. Het bos gedeelte vond ik het leukste. Deze wandeling is zeker geschikt voor kinderwagens en het hele gezin. Ben je een beginnende wandelaar dan is deze wandeling zeker geschikt voor jouw. Het was zeker geen zware wandeling. Ik vond de natuur en de uitzichten er prachtig. Ben jij er al gaan wandelen? Wat vond je zelf van deze wandeling?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.