Je hoeft niet altijd ver te rijden om de mooie natuur op te zoeken. België heeft heel wat mooie plekjes om te wandelen. In Pelt, Neerpelt heb je al een prachtig stukje om te verkennen. Het Tweelandenpad brengt je zelfs tot in Nederland via Hageven en de Plateaux. In deze blog kom je meer te weten over het Tweelandenpad. Want ik neem je mee naar de mooiste plekjes van deze wandeling.

Het Tweelandenpad een unieke wandeling.

Je vertrekt bij het Hageven natuurcentrum. Daar kan je verschillende routes volgen. Waaronder de blauwe route van het Tweelandenpad. Je kan er ook kortere afstanden volgen. Er is zelfs één van 1,50km en een andere van 6,70km. Je kan ze ook combineren als je de populaire brug wilt zien. Of als je meer km’s wilt wandelen. Ik koos voor de blauwe route van 9,70km. Ik was echt wel benieuwd geworden naar de natuur van Pelt. Alleen jammer dat ik de brug niet heb gezien. Maar dat is voor een volgende keer.

Aan het natuurcentrum zie je een vijver met wat eendjes er op. Je kan ook iets drinken in het natuurcentrum. Maar dat is alleen open op woensdagnamiddag of in het weekend. Achter het natuurcentrum is er een gezellig tuin. Waar je een insectenhotel ziet, voedsel hangt er voor de vogeltjes. Er staan ook tafeltjes en stoelen. Waar je even kan rusten.

Mooie uitzichten, puur genieten.

Je volgt het wandelpad en aan je rechterkant zie je een prachtig uitzicht van riet, bomen en vogels. Tijdens het wandelen zie je ook leuke zitjes. Je kan er dan rustig kijken en even genieten van de mooie natuur. Al snel zie je een vogelkijkhut. Als je er even binnen wandelt zie je een grote vijver met er vogels in. Daarna wandel je verder en steek je een ijzeren brug over.

Na een tijdje kan je een paar trapjes omhoog lopen en zie je een mooi uitzicht. Je komt regelmatig een kijkhutje tegen. Het landschap veranderd ook onderweg van wandelpaadjes naar landduinen. Waar ook een begrazingsgebied is. We hebben de hooglanders niet gezien. Dat vond ik wel een beetje jammer.

Na ongeveer 4km wandelen komen we aan bij de grens van Nederland. Net op de grens zie je nog een grotere kijkhut. Onderweg veranderd ook het pijltje van omvang maar het is nog steeds blauw. Je volgt een bospad in een mooi bos. We zagen er ook landbouwakkers, een kijkhut en beekjes. Prachtige bomen zien we in de verte staan. Daar moest ik natuurlijk ook foto’s van maken.

Tweelandenpad

Tijdens het wandelen krijg je regelmatig een nieuw decor te zien van prachtige uitzichten, landduinen en een bosrijke omgeving. Hier kan je echt genieten van de natuur. Tot slot wandel je terug richting het natuurcentrum. Waar je nog even in de gezellige tuin kan zitten.

Deze wandeling deed ik op 31 december en was een prachtige afsluiting van 2021.

Overige fotogalerij van de wandeling:

Praktische info:

Startplaats:Gps: Natuurcentrum, Neerpelt. Er is een redelijke parking kort bij het startpunt. Meer info over deze wandeling vind je hier.
Route:Je kan er bewegwijzerde routes volgen. Of zelf een knooppunten route uitstippelen. Ik zag de bordjes hangen tijdens het wandelen. Ik koos voor de blauwe bewegwijzerde route. Dit is een blauw/paars pijltje.
Afstand:Je wandelt 9,70km door een prachtige omgeving.
Horeca:Ja bij het natuurcentrum. Alleen open op woensdagnamiddag of in het weekend.
Rolstoel-toegangkelijk:Deze wandeling is niet geschikt.
Extra info:Honden moeten er aan de leiband. Bij en na regenweer kan het nogal drassig zijn in het natuurgebied. Stevige wandelschoenen of regenlaarzen zijn echt een must.

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.