Onlangs besloot ik om te gaan wandelen in Ulbeek. Ik koos voor de Greenspot Rullingen wandeling van 8km. Je wandelt er tussen de prachtige fruitbomen. In de lente is het er nog mooier met alle bloesems die dan hangen aan de fruitbomen. Vandaag laat ik je de leukste plekjes zien van deze wandeling.

Ik koos uiteindelijk voor de rode wandelroute van 8km.

Er stond een wandelplannetje aan de start van de wandeling in Ulbeek. Wij kozen voor de rode driehoekjes wandeling van 8km. Je wandelt langs de Bottelarij. Waar je normaal iets kan eten of drinken maar nu is het gesloten. Alleen open voor take away. Helaas door de corona regels is de horeca gesloten. We wandelen door een doodlopende straat. Ik verschoot er eerst van een paar schaapjes. Ze maakten nogal een grappig boer geluidje. Het leek wel mijn hondje Diezel. Al snel liepen we door langs een prachtig kapelletje met in de verte een prachtige boom. Die boom zag ik pas op de terug weg. Al snel liepen we langs de prachtige fruitbomen.

Greenspot Rullingen

Je wandelt een stukje langs de prachtige fruitbomen.

Greenspot Rullingen

Maar op een gegeven moment kan je er voor kiezen om rechtdoor te blijven wandelen. Of links af te draaien. Wij kozen er voor om rechtdoor te wandelen. Je wandelt er op trage wegen langs prachtige fruitbomen. Jammer dat de bloesems nog niet open waren. Daar is het helaas nog te vroeg voor. Maar je kan er nu ook al prachtige foto’s maken van de natuur. Onderweg stoppen we even bij een leuk bankje. We maakten er een paar leuke foto’s. Zoals bijvoorbeeld de foto hieronder:

Greenspot Rullingen

Ik zag de mooiste uitzichten.

Tijdens het wandelen zie je de leukste uitzichten. Wandel je op trage wegen en holle wegen. Zo wandel je ook langs het kasteeldomein van Rullingen. Vroeger was deze wandeling anders. Dat herinner ik mij nog heel goed. Toen mocht je nog langs het kasteeldomein wandelen. Maar het kasteeldomein was toen verkocht. Er is toen in 2015 een uitbreiding gemaakt van de wandeling met als startplaats Ulbeek. De startplaats in Ulbeek is een leuke toevoeging voor jong en oud. Je kan er prachtig wandelen in alle seizoenen. Tijdens de wandeling zie je in de verte ook andere dorpjes en prachtige uitzichten van de natuurgebieden.

Op het einde wandelen we terug in de richting van de splitsing van deze route. Dat vond ik wel een klein beetje verwarrend. Omdat er precies een pijltje ontbreekt. Tevreden wandelden we richting de kapel van Oetersloven en naar het dorp Ulbeek. Een paar meter van de parking begon het te hagelen. Gelukkig was het maar een korte bui. Dat hoort toch wel een beetje bij maart hé. Ik was trouwens heel blij dat het zondag nog eens wandelweer was. Ik heb echt genoten van deze wandeling. Mijn mening over de Greenspot Rullingen wandeling vind je trouwens helemaal onderaan deze blogpost.

Praktische informatie:

De startplaats van deze wandeling is Ulbeekstraat, te Ulbeek. Je hebt er trouwens 2 startplaatsen. Eentje in Ulbeek dorp en de andere startplaats in Borgloon (Sittardstraat). Er zijn vier leuke wandelroutes. Je kan de verschillende routes samen combineren. Zo kan je bijvoorbeeld aan het kasteel van Greenspot Rullingen de oranje route volgen. Ideaal als je meer km’s wilt wandelen. Meer info over deze leuke wandeling vind je op de website van Visit Limburg.

Kom je met de auto? 200 meter van de startplaats is er een parking. Kortbij de glasbollen. Je mag niet tegenover de kerk parkeren. Daar mag je maar 35 minuten staan. En je wandelt toch wel ietsje langer dan 35 minuten. Gebruik je het openbaar vervoer? Er is een bushalte, Ulbeek Smid. Rijd helaas wel niet in het weekend. Maar misschien kan je een belbus bellen?

Wat vond ik zelf van de Greenspot Rullingen wandeling?

Greenspot Rullingen

Heel lang geleden in een ver verleden woonde ik kort bij deze prachtige omgeving. Toen ben ik er heel veel gaan wandelen. Maar toen had je nog een andere startplaats. Dat is ondertussen al heel lang geleden. Maar gisteren besloot ik om nog eens deze wandeling te doen met als startplaats Rullingen. Ik vind het een hele mooie wandeling. Je hebt er genoeg afwisseling tussen de omgeving en wandelpaden. Het was er modderig maar dat vind ik juist nu zo leuk. Deze wandeling is zeker een aanrader. In de lente en zomer is het er nog mooier. Maar nu is het er rustiger om te wandelen. Ik heb er van genoten. Ben jij gisteren ook gaan wandelen?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

1 Reactie

  1. Grappig detail, dat boerenschaap! 😂 Niet alleen het landschap, maar ook die wolkenluchten maken het heel mooi. Die foto van jou op die troon (de oude boomstam) heeft wel iets.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.