Webbekomsbroek een prachtig natuurgebied om in te wandelen.

Vrijdag had ik zin om nog eens te gaan wandelen. Het was op dat moment nogal droog, het sneeuwde voorlopig niet meer en ik had er zin in. Ik had eigenlijk totaal geen idee, waar ik wou gaan wandelen. Zo wou ik gaan wandelen in Molenstede, Gerhagen of in Assent.

Ik stippelde een aantal knooppunten wandelingen uit. Zelf eentje van Diest maar ik koos eigenlijk voor totaal iets anders. Deze keer koos ik er voor om gezellig te wandelen met Diezel aan het Webbekomsbroek. Hij is namelijk verzot op water, sneeuw en ijs.

Webbekomsbroek

Extra informatie over deze wandeling:

Startplaats:Bezoekerscentrum Webbekomsbroek, Omer Vanaudenhovelaan 48, 3290 Diest. Parkeren kan je aan het Bezoekerscentrum of de Halve Maan.
Duur:3 uurtjes.
Wandelroutes:Groene loopomloop lus, de rode wandelroute en de oranje wandelroute.
Bezienswaardigheden:1. Bezoekerscentrum Webbekomsbroek.
2. De Halve Maan
3. De windmolens van Diest.
4. Historische verdedigingswallen.
5. De reigers.
6. De paardjes en schapen.
Extra tip:Stevige schoenen of botten.

Webbekomsbroek, een prachtige omgeving om te wandelen.

Een paar weken geleden ben ik al eens gaan wandelen in het Webbekomsbroek. Het is daar echt mooi om te wandelen. Maar deze keer kozen we er voor om te starten aan het bezoekerscentrum aan de Halve Maan in Diest. Daarna wandelden we verder via de groene loopomloop lus. Vorige vrijdag plaatste ik al eens een artikel over deze lus.

Bij de groene loopomloop lus zagen we onderweg een bordje van de rode wandelroute. Dus kozen we er voor om deze wandelroute verder te volgen. Om daarna een stukje van de oranje wandelroute te doen.

Als je de 3 routes combineerd krijg je vele meer te zien van Diest. Bij de groene loopomloop lus zie je een deel van schaffen. Zo kan je bijvoorbeeld via de rode wandelroute naar Zelem wandelen. Bij die wandelroute kom je trouwens ook langs de vijver van het Webbekomsbroek.

Webbekomsbroek

Deze vijver was bevroren en dat vond Diezel geweldig. Hij loopt graag op ijs, zwemt graag en doet vaak iets geks. Dat maakt het net ietsje leuker als ik met hem ga wandelen.

Daarna liepen we terug richting de Halve Maan.

Eigenlijk kan je via het Webbekomsbroek in heel Diest gaan wandelen. Je kan het zelfs combineren met een knooppunten wandeling van Molenstede. Die wandeling ga ik binnenkort proberen. Zodat ik die wandeling ook op mijn blog kan plaatsen.

Webbekomsbroek

Wat vond ik zelf nu van deze wandeling?

Ik vond het wel eens leuk om de drie routes te combineren. Door de sneeuw was ik er wel een paar keer uitgeschoven maar dat maakt het net ietsje leuker. Onze Diezel vond dat uitschuiven geweldig. Of ik er nog eens zou gaan wandelen? Natuurlijk. Ik vind het een prachtige plaats om te wandelen. Ben jij er al gaan wandelen?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.