Het dorpje Vorst ken ik wel een beetje. Meestal passeer ik dit dorpje met de auto om naar Westerlo te rijden. Ik was er eigenlijk nog nooit gaan wandelen, tot gisteren dan. Het wandelnetwerk van Vorst, Veerle en Laakdal behoort tot het Merode gebied. Het Merode gebied is een heel groot gebied. Je kan zelfs wandelen van Vorst tot Westerlo of Averbode.

Ik had een prachtige wandelroute uitgestippeld. Deze wandeling start op de parking bij de straat Markt nr19 in Vorst, Laakdal. Schuin tegen over de Kbc bank vind je het eerste knooppunt. Mijn wandelroute begint en eindigt met nr 218. Je komt eigenlijk terug uit op de parking, aan je auto.

Extra informatie:

Startplaats:Markt 19, 2430 Vorst, Laakdal. Schuin tegen over de Kbc vind je knooppunt 218.
Afstand:6,8 km knooppunten wandelroute.
Knooppunten:218 – 215 – 333 – 328 – 170 – 218
Extra tip:Wandelschoenen.

Het eerst stuk van deze wandelroute wandel je op asfalt.

Ik wandel eigenlijk niet zo graag op asfalt. Maar soms heb je gewoon geen keuze. Op een gegeven moment zagen we ook de watertoren maar toen draaide we af richting het natuurgebied De Laakvalleien.

De Laakvalleien is een prachtig gebied om in te wandelen.

Je kan er namelijk heel veel knooppunten volgen om daarna ergens anders uit te komen in Laakdal. Iedere keer keek ik vol verwondering naar de natuur. Zo gingen we even van het wandelpad af om uit te komen bij een bevroren vijver. Mooi hé? Jammer genoeg konden we er niet op lopen of schaatsen.

Tijdens het wandelen zagen we ook dieren.

We kwamen verschillende dieren tegen zoals ezels en alpacas. De ezels waren zo leuk en lief. De alpacas konden we helaas eigenlijk niet zo goed zien. Er was namelijk te veel natuur tussen de weide en het wandelpad. Jammer want het waren er echt heel veel. Zeker een stuk of 20. Ik had er nog nooit zoveel gezien.

Je wandelt er op asfalt, holle wegen en andere wegen.

Eigenlijk kan je deze wandeling ook omgekeerd doen. Maar dat kan ik je niet aanraden. Want als je eerst het grote gedeelte wandelt op asfalt, ben je er vanaf. Daarna kan je echt genieten van de Laakvalleien. Ik heb er echt van genoten. Onderweg hadden we ook hindernissen zoals een omgevallen boom, brugjes en ijsplekken.

Natuurlijk heb ik een paar foto’s gemaakt van de omgeving. Kijk je mee?

Wat vond ik zelf van de wandeling?

Deze keer had ik gekozen voor een wandeling met weinig knooppunten. Maar toch zag ik genoeg van Vorst, Laakdal en de Laakvalleien. Tijdens de wandeling had ik genoeg afwisseling van de natuur en de wandelpaden.

Ik vond deze wandeling niet echt een zware wandeling maar wel een aanrader. Ga jij deze knooppunten wandeling doen?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.