Testelt is een prachtig dorp om in rond te struinen. Je hebt er prachtige routes die je kan volgen. Een adembenemend uitzicht dat je bovenaan hebt op Testelt. Vandaag geef ik je vijf redenen waarom je vandaag eens moet wandelen in Testelt en Zichem.

1. Het prachtige uitzicht van de watermolen en de Demer.

Testelt

Het prachtige uitzicht van de watermolen is mijn favoriet. Je kan er rustig een selfie of een foto maken. Het gevoel dat je er hebt als je het water hoort stromen van de Demer, is zalig. Het water geeft je een zen gevoel, vrijheid en rust in je hoofd. Zelfs het verkeer dat er voorbij rijd kan je gemakkelijk negeren. De watermolen word ook wel eens de Abdij molen van Testelt genoemd.

2. Je wandelt er langs 2 prachtige watermolens in Testelt en Zichem.

Deze wandeling voert je mee langs 2 watermolens. Als kind was ik al gefascineerd door de prachtige watermolens. Je hebt er eentje in Testelt maar ook eentje in Zichem. In Zichem is er in de watermolen een huisartsenpraktijk. De molen in Zichem is een graanmolen die dateert uit het jaar 1758.

3. Het begrazingsgebied te Zichem.

Deze wandeling neemt je mee door de Demerbroeken en het begrazingsgebied te Zichem. Als je geluk hebt zie je er ook de galloway runderen. Je moet er wel afstand houden van de dieren. Ik had helaas deze keer geen geluk. Maar wie weet een volgende keer. Het begrazingsgebied is enorm. Je hebt er prachtige vijvers. Waar je echt mooie foto’s kan maken van de natuur.

4. Wandelen door de Demerbroeken met een prachtige kijktoren.

Testelt

Als avontuurlijke wandelaar wil je natuurlijk ook de kijktorens zien die bij een natuurgebied horen. Het is een unieke toren die er voor zorgt dat je bovenaan een zicht hebt op de prachtige vogels in het natuurgebied.

5. Een adembenemend uitzicht op Testelt.

Testelt

Na een vermoeiende berg op, oh en die voel je echt in je kuiten. Krijg je een adembenemend uitzicht op het dorp Testelt. Een uitzicht waarvan je uren kan genieten. Ik hou ook van zulke uitzichten. Het geeft je een apart gevoel alsof je alles aan kan.

Praktisch.

Kom je met de auto dan kan je parkeren vlakbij de watermolen, Dorp 34 Testelt. Je volgt er de rode wandelroute van bijna 9km. Wil je iets drinken? Er zijn leuke cafeetjes in de buurt maar helaas nu gesloten door de corona regels. Kom je met het openbaar vervoer? Het station is niet zo ver van de startplaats. Draag wandelschoenen of botten. Op sommige stukken is het er er nog al drassig. Heb je een leuke hond? Hou je hond aan de leiband. De dieren en planten hebben hier veel baad aan.

De wandeling in Testelt en Zichem is echt een aanrader.

Ik lig nog na te genieten van de mooie uitzichten en de watermolens. Deze wandeling neemt je mee langs de mooiste plekjes in Testelt en Zichem. De rode wandeling is een aanrader voor elke wandelaar.

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.