Schoot is een prachtige deelgemeente van Tessenderlo. Deze gemeente grenst aan Laakdal, het Gerhagen natuurgebied en de Schoterse bossen. In beide gemeentes ben ik al eens gaan wandelen. Nu was het de beurt aan Schoot. Ik was er eigenlijk nog nooit gaan wandelen. Dus ik was wel nieuwsgierig geworden naar de natuur en de prachtige uitzichten in deze gemeente. In deze blogpost kom je meer te weten over deze verrassende wandeling in Schoot.

Deze prachtige route van 7,43 km start op het St. Jozefplein te Schoot.

Aan onze linkerkant zie je de prachtige Sint-Jozefs kerk. Recht tegen over de parking (paddenhoek straat) vind je het eerste knooppunt en dat is nummer 227. Vol moed vertrok ik richting het volgende knooppunt. Onderweg zag ik mooie weien waar koeien op stonden. Aan de linkerkant zag ik dan weer een wei met in de verte het bos.

Een leuke tip: Deze route kan je trouwens ook vanaf knooppunt 227 ook in omgekeerde richting bewandelen. Maar wat was ik blij dat ik had gekozen voor knooppunt 229. Want ik snakte al een tijdje naar het bos.

Duvelskot Tessenderlo.

Via de wetsberg kwam ik terecht in een prachtig bos. Wie het niet kent, ziet gewoon een holle weg dat richting een bos loopt. Zo leek het voor mij toch. Tot als ik wat info vond over het Duvelskot. De volksverhalen vertellen zeker wat meer over heksen, demonen en een onheilspellende sfeer hangt op deze holleweg.

De holleweg begint met een stukje bergop. Terwijl je verder wandelt zie je links en rechts ook van die kotten. Een prachtige holleweg, die enorm drassig kan zijn als het geregend heeft. Dat maakt het nog leuker, niet? Ik vind het altijd zo leuk om in de modder te wandelen.

Je wandelt vooral op holle wegen, asfalt en andere wandelpaadjes in Schoot.

Ondanks dat er niet zoveel bezienswaardigheden te zien zijn. Zie je toch een prachtig stukje van de natuur. Prachtige bosgebieden, mooie uitzichten. Vooral als er zo een wandelpaadje is tussen de landbouwakkers. Dan krijg je echt zo een plattelandsgevoel. Onderweg zag ik ook een paar grappige straatnamen zoals het Hazenpad of de Martersweg. Ik stelde mij zelf al voor dat daar veel marters rond liepen.

Op de terugweg wandel je terug richting knooppunt 226 en het Sint-Jozefsplein.

Ik kan je echt aanraden om even de gpx file te volgen. Deze brengt je zeker terug naar je startpunt. De route heeft een afstand van 7,43km. Ik deed er bijna 2 uurtjes over. Deze wandeling is echt wel een aanrader voor elke wandelaar.

Praktische tips:

Kom je met de auto? Dan kan je parkeren op het Sint-Jozefsplein in Schoot. Dit is ook de startplaats van deze wandeling in Schoot. Er is een wandelplannetje aan de startplaats. Zo kan je er zelf ook een wandelroute uitstippelen. Je kan deze knooppunten volgen: 227-229-228-231-227. Of je volgt de gpx file. Stevige wandelschoenen of regen botten dragen is zeker een must. Het kan er nogal modderig zijn. Vooral als het geregend heeft. Het stukje in het bos is dan echt wel een challenge. Maar oh zo leuk om te doen.

De gpx file kan je hier onder downloaden:

Download file: Sanlavie_schoot_2021-03-06_08-55-13.GPX

Ook heel leuk:

Je kan in de buurt van Schoot nog op andere leuke plaatsen wandelen. Ik denk dan bijvoorbeeld aan het mooie dorpje Vorst. Of in Hulst dat tegen Tessenderlo ligt. Of het mooie grote bos in Gerhagen.

Wat vond ik zelf van deze wandeling in Schoot?

Ondanks dat Schoot niet zo groot is heeft dit dorpje mij toch enorm verrast. Onderweg zie je zulke mooie uitzichten. Ik kan daar echt even van genieten. Gewoon even weg dromen en ervan genieten. Oh en die holleweg van het Duvelskot vond ik echt wel interessant. Echt een mysterieuze holleweg die je verder meeneemt naar een prachtig stukje bos. De volgende keer wil ik eens gaan wandelen in de Schoterse bossen. Ben jij al eens gaan wandelen in Schoot? Wat vond je er zelf van?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

2 Reacties

 1. donald zanders Reply

  Hallo,

  Ik ben ook een natuurman, en maak ik foto’s van mijn wandelingen. Heb er ook al veel gedaan op die 2 jaar tijd. Heerlijk vind ik dat en ontspannend, zeker als je thuis komt met mooie foto’s die je erna bewerkt. Maar Schoot zegt mij totaal niets, dus kan ik deze wandelroute ook eens doen en fotograferen 🙂 .

  Bij deze volg ik jou wel, vind het wel goed en tof dat jij er zo kan overschrijven. Mooi gedaan.

  Groetjes

  • Hoi Donald. Leuk om je mening te lezen. Als je graag de natuur fotografeert dan is Schoot echt wel een aanrader. Ik heb er echt mooie foto’s kunnen maken. In de lente is het er nog mooier.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.