Gisteren besloot ik om eens lekker rond te wandelen in Lubbeek. Deze wandeling van 8,67km neemt je mee langs de mooiste en interessantste plekjes van Lubbeek.

Ik maakte al snel een eigen wandelroute in Lubbeek.

Onlangs besloot ik om te gaan wandelen in Lubbeek. Ik koos er voor om eerst een bestaande wandelroute te volgen. Maar ik vond helaas geen info over de wandeling. Plus na het 2e bordje was de bewegwijzering verdwenen. Dus besloot ik al snel om dit om te zetten in positieve wandel vibes. Ik maakte mijn eigen wandelroute. De eerste km wandelde ik op asfalt, door het verdwenen bordje. Al snel koos ik er voor om te wandelen naar het natuurgebied de Spicht.

Het natuurgebied de Spicht.

Lubbeek

Ik hoorde een paar mensen lachen die uit het gebied de Spicht wandelde. Het bleek er ontzettend modderig te zijn. Dat vind ik juist de heerlijkste avontuurtjes van een wandeling. Ik moest er stiekem ook een beetje om lachen. Toen mijn linkse voet helemaal inzakte in de modder. Het voelde koud aan mijn voet en die reageerde een beetje er op. Maar hij verkrampte niet en dat is echt eens goed nieuws. Iedere dag is nog steeds een challenge voor mijn voet. Maar hey ik kom er wel. Maar goed ik dwaal even af van deze wandeling.

Ondertussen probeerde ik mijn evenwicht vast te houden in de modder. Het is er ontzettend modderig. Je schuift er een beetje uit. Onderweg liggen er ook een paar bomen om. Maar je kan er gewoon over stappen.

Ik vind persoonlijk de modder en bomen die omgevallen zijn een super goede challenge voor je voeten, je evenwicht en je houding. Zo heb je ook een leuke work out tijdens het wandelen.

Je wandelt een kort stukje door het natuurgebied de Spicht. Op sommige stukken mag je niet wandelen. Omdat het zachte natuurgebieden zijn. Je ziet er ook een paar prachtige vogels. Ik wandelde verder en besloot Lubbeek, een beetje te verkennen.

Je wandelt er langs prachtige uitzichten.

Groten deels wandelde ik berg op. Het was een pittig bergje. Maar je had er prachtige uitzichten van landbouw akkers. Ik wandelde al snel verder richting het Kalvariebos.

Het Kalvariebos een pittig stukje bos.

Je wandelt richting het Kalvariebos. Ik wandelde naar boven. Oh wat was dat een pittig stukje om op te wandelen. Dat voel je echt in je kuiten. Bovenaan zie je prachtige bomen en heb je uitzicht op de voet van het bos. Al snel wandel je tussen de bladeren en de bomen naar beneden. Je kan er gezellig picknicken in de heksenkring. Of je kan even uit rusten op een bankje. De kinderen kunnen ondertussen even spelen in het speelbos.

Het kapelletje.

Lubbeek

Je wandelt uit het bos en recht voor je zie je de prachtige kapel. Deze kapel is gebouwd door ridder Jan. Hij bouwde de kapel op het graf van zijn 2 dochters. Je kan er rustig de geschiedenis lezen en even het kerkje bezoeken. Ik ben er al eens binnen geweest. Het is een prachtige kapel.

Het centrum van Lubbeek.

Lubbeek

Je wandelt richting het centrum van Lubbeek. Onderweg zie je eerst nog een paar interessante bezienswaardigheden, zoals het mortier kanon. Ik vind het altijd interessant om iets bij te leren over de oorlog. De prachtige kerk van Lubbeek, zijn ze momenteel aan het renoveren. Daarna wandel je terug richting de parking.

Praktische info over de wandeling in Lubbeek.

Kom je met de auto? Je kan parkeren aan het gemeentehuis/ sportterreinen. De startplaatst is Gellenberg te Lubbeek. Wil je het openbaar vervoer nemen? Er stopt een bus in het centrum van Lubbeek. Het centrum is niet zo ver van de startplaats van deze wandeling.

De gpx file kan je hier onder downloaden:
Download file: Sanlavie_Lubbeek_2021-03-07_13-45-42.GPX

Draag wandelschoenen of botten? In het natuurgebied de Spicht is het op dit moment enorm modderig. Maar dat maakt deze wandeling avontuurlijker. Op het einde van de wandeling. Is de modder (bijna) verdwenen van je wandelschoenen.

Heb je een lieve hond? Hou je hond aan de leiband. De dieren en planten hebben hier veel baad aan. Deze wandeling is helaas op sommige stukken niet rolstoeltoegankelijk. Sommige wandelpaden zijn te small.

Deze wandeling neemt je mee langs de interessantste plekjes van Lubbeek. Ik heb genoten van deze leuke wandeling. Sommige wandelpaden vond ik wel een minpuntje. Maar je moet ergens een wandeling beginnen. Deze wandeling heeft een afstand van 8,67km. Ben jij al gaan wandelen in Lubbeek?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

2 Reacties

  1. Dat ziet er weer bijzonder mooi uit 🙂 Het dorpje Pellenberg iets verderop, daar heb ik nog wel herinneringen aan, want mijn oma heeft daar vrij lang in de kliniek gelegen. Buiten was daar een mooi park waar we dan af en toe wat gingen wandelen. Is nog uit mijn heel jonge jaren, want het was eind jaren 80.

    • In Pellenberg ben ik nog niet gaan wandelen. Dankjewel voor de tip van het park.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.