Landelijke, rustige gebieden en trage wegen vind je echt nog in Kortrijk-Dutsel. Deze wandeling neemt je mee langs landbouw akkers en prachtige holle wegen. Je wandelt 8km op holle wegen en heel weinig op asfalt. In deze blogpost vertel ik je wat meer over deze wandeling.

Kortrijk-Dutsel een prachtige gemeente met de mooiste uitzichten.

wandelen in Kortrijk Dutsel

Dit weekend stond er op mijn planning om een wandeling te maken in Kortrijk-Dutsel. Ik wou daar al lang wandelen maar het kwam er nooit van. Gisteren was het dan eindelijk zo ver. Ik stippelde al snel een wandeling uit van 8km. Ik hou wel eens van een afwisseling in km’s. Momenteel kan ik nog niet echt boven de 10km wandelen. Maar dat komt nog wel.

Deze wandeling start aan de mooie Sint-Catharina kerk.

De kerktoren van deze kerk zou de oudste kerk van Hageland zijn. Deze toren dateert uit de 11e eeuw. De bak en zandstijlen is echt uniek om te zien. Aan deze kerk vind je trouwens ook een parking. We vertrekken hier en wandelen op asfalt richting het speelbos de Dreef. Links zie je dan de dreef en recht voor je zie je een prachtig uitzicht.

Het eerste stukje wandel je langs landbouwakkers en prachtige uitzichten. Ik kan je nu al verklappen dat je de hele wandeling de prachtigste uitzichten ziet. Het was er op sommige stukken wel heel modderig. Je wandelt vooral op holle wegen en veld wegen. De ene berg op is trouwens wat zwaarder dan de andere.

Speelberg kapel een kruispunt tussen dorpen.

wandelen in Kortrijk Dutsel

Onderweg kwam ik trouwens ook nog eens een prachtig kapelletje tegen met een mooie boom er voor. De speelberg kapel is 360 jaar oud. Deze is recent trouwens vernieuwd. Toen ik er langs wandelde vond ik het een prachtig kapelletje. Je kan er zelfs rond wandelen. Deze kapel staat dus trouwens in het midden van de 3 dorpen Linden, Kortrijk-Dutsel en Holsbeek.

Nog meer foto’s van deze prachtige wandeling:

Het laatste uitzicht is mijn favoriet van deze wandeling in Kortrijk-Dutsel.

Je wandelt op een wandelpad, links en rechts zie je weien. Recht voor je zie je prachtige bomen en nog vele meer groen. Zo wandel ik terug richting het dorp.

Praktische tips:

  • Startplaats: Dutselstraat, Kortrijk-Dutsel
  • Parking: Je kan parkeren aan de Sint-Catharina kerk.
  • Bewegwijzering: Ja, je kan er knooppunten volgen. Je kan er zelf eentje uitstippelen. Of je volgt mijn gpx file die je hier onder kan downloaden.
  • Wandelplannetje: Ja je vindt een wandelplannetje aan de parking. Ik volgde niet de wandeling die daar op het wandelbord staat.
  • Handige tip: Draag stevige wandelschoenen of regenbotten. Het kan er nogal modderig.
  • Rolstoel toegankelijk: Niet toegankelijk.

Gpx file: ja, die kan je hier onder downloaden:

Download file: Sanlavie_kortrijkdutsel2021-01-23_11-43-14.GPX

Ook heel leuk:

Een paar jaar geleden ging ik trouwens wandelen in de gemeentes Nieuwrode en Holsbeek. Daar deed ik toen een wandeling van 14,8km met als startplaats de visvijver van Holsbeek. Je vindt de wandeling hier terug.

Wat vond ik zelf van de wandeling in Kortrijk-Dutsel?

Deze wandeling had alles wat ik zocht op een zaterdag. Het was er rustig om te wandelen. De prachtige natuurgebieden, de mooie uitzichten en de vele landbouwakkers geven een extra touch aan de wandeling in Kortrijk-Dutsel. Er was één bergop die ik wel een beetje zwaar vond maar het uitzicht was er adembenemend. Op sommige stukken was het er wel modderig. Maar dat zorgt voor een extra avontuur tijdens het wandelen. Ben jij er trouwens al gaan wandelen?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.