Vorige week Woensdag besloot ik om te gaan wandelen in Kaggevinne. Ik had er 3 wandelroutes gezien tijdens het wandelen met Diezel. Maar toen ik woensdag de auto parkeerde aan de kerk van Kaggevinne. Was het bordje met de wandelingen verdwenen. Ik wandelde rond de kerk en ik vond geen plannetje. Dus stippelde ik zelf maar een wandeling uit langs holle wegen, trage wegen en mooie uitzichten.

Kaggevinne een verrassende wandeling.

Kaggevinne

Ik startte deze wandeling aan de kerk van Kaggevinne. Zo wandelde ik verder richting een speeltuin waar de kinderen even kunnen spelen. Ik passeerde ook even de Grote Eik. Een prachtige boom, ik wandelde er even langs om daarna een beetje op asfalt te wandelen. Links en rechts zag ik prachtige uitzichten.

Een minpuntje was helaas de grote baan.

Kaggevinne

Ik wandelde naar beneden en zo kwam ik op eens terecht op de grote baan. Dat vond ik wel een min puntje. Het was er toch even opletten om over te steken. Maar dan kom je terecht in een adembenemend landschap. Je wandelt er over een trage weg. Het was er zo rustig. Ik was onmiddellijk verliefd op de omgeving.

Je had er echt nog het plattelands gevoel.

Kaggevinne

Als je gaat wandelen moet je af en toe ook eens gaan wandelen op het platteland. Daar word je echt rustig van. Ik krijg er zelfs een zen gevoel van. Dat gevoel heb ik echt nodig na een drukke werk week. Soms doe ik tijdens het wandelen al eens een meditatie. Dat vermindert echt de stress in je lichaam. Maar goed ik dwaal af van deze prachtige wandeling in Kaggevinne. Je wandelt trouwens ook op de Galgenberg. Daarna wandel je ook langs de Carrefour en Lunch Garden. Ideaal om daar even een pauze in te lassen. Maar helaas is de Lunch Garden nu gesloten. Door de corona regels.

Deze wandeling neemt je mee langs prachtige uitzichten.

Kaggevinne

Maar ook langs trage wegen. Op het einde besloot ik om mijn wandeling te veranderen en langs een paar trage wegen te wandelen. Het was er rustig, modderig en een pittig bergje omhoog. Dat laatste stukje voel je echt in je kuiten. Daarna wandel je terug richting het dorp en de kerk.

Praktische tips:

Startplaats:Ketelwinning 2, 3293 Kaggevinne.
Afstand:7,95km net geen 8km.
Wandelplannetje:Helaas geen wandelplannetje meer.
Parking:Er is een kleine parking bij de startplaats.
Bewegwijzering:Neen, geen bewegwijzering. Onderweg kwam ik wel een paar knooppunten tegen.
Gpx file:Ja, die kan je hier onder downloaden:
Download file: Sanlavie_Kaggevinne_2021-02-24_15-03-33.GPX
Rolstoel toegankelijk:Deze wandeling is helaas op sommige stukken niet geschikt.
Handige tip:Honden moeten er aan de leiband. Draag wandelschoenen of botten het kan er op sommige stukken nogal modderig zijn.

Wat vond ik zelf van de wandeling in Kaggevinne?

Kaggevinne

De wandeling in Kaggevinne geeft mij echt een plattelands gevoel. Je wandelt langs weien, prachtige vergezichten en leuke wandelpaden. Het min puntje vond ik alleen de drukke baan. Daar moet je wel even voorzichtig zijn. Maar als je even wacht en rustig blijft ben je zo over. Het uitzicht dat daarna komt maakt alles goed.

De afwisseling in wandelpaden is goed voor je kuiten en voeten.

Alleen het laatste stukje was enorm pittig. Eerst heb je een wandelpad waar je naar beneden wandelt met links en rechts weien. Om daarna een weg te volgen die berg op gaat. Dat was voor mijzelf een pittig stukje. Dat had ik helemaal niet verwacht. Maar ik vond het wel leuk. Uiteindelijk heb ik net geen 8km gehaald. Deze wandeling is zeker een aanrader voor iedere wandelaar.

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.