Het schitterende Diepenbeek ontdek je met je wandelschoenen aan. Met deze keer als pareltje het natuurgebied Dauteweyers, eentje met prachtige uitzichten, unieke bruggetjes en speeltuinen voor de kids. Het gebied vind je in het noordoosten van Diepenbeek.

De oranje wandelroute van ongeveer een 10km.

Je hebt er verschillende wandelroutes die je kan volgen. Of je kan er een paar routes combineren zodat je meer km’s kan wandelen. Wat in dit natuurgebied echt een aanrader is om te doen. Je hebt er ook kortere routes zoals bijvoorbeeld de paarse route van 1,5km. Of de groene wandelroute van 3km. Je hebt er trouwens ook een langere wandeling, eentje van maar liefst 16,6km.

Ik koos uiteindelijk voor de oranje route van bijna 10km. Je volgt dan het oranje bolletje. Deze wandeling was goed bewegwijzerd en goed te doen. Geen moeilijke wandeling. Je kan de wandeling ook in omgekeerde richting doen.

Je vertrekt aan het Demerstrand (sportcentrum) van Diepenbeek.

diepenbeek

Ik vond eerst geen wandelplannetje. Maar toen ik achteraan de parking op reed zag ik het. Het viel eigenlijk niet zo heel goed op. Je vindt het wandelplannetje vlakbij het café. In de ochtend was het er nog rustig. Ik kan mij best voorstellen dat het hier super druk is in het weekend. Zo een mooie startplaats. Je wandelt trouwens eerst langs het sportcentrum, de speeltuin en daarna wandel je over een bruggetje. Deze bruggetjes kom je trouwens ook regelmatig tegen tijdens de wandeling. Ze worden wel eens de leukste plekjes genoemd van deze wandeling. Maar daar ben ik het niet mee eens. De bruggetjes zijn een leuke toevoeging maar de uitzichten zijn vele mooier.

diepenbeek

Je wandelt langs de prachtige oevers van de Demer. Dit levert je mooie foto’s op tijdens het wandelen. Vooral als de lucht hemelsblauw is. Dat is trouwens voor mij de ideale combinatie om prachtige natuurfoto’s te maken. Je wandelt trouwens ook langs prachtige bossen. Af en toe hoor je iets ritselen, de vogels fluiten maar je ziet ze niet. Dat geeft wel een beetje een apart gevoel tijdens het wandelen.

Adembenemende uitzichten in Diepenbeek.

Tijdens het wandelen zie je links en rechts zoveel prachtige uitzichten van het natuurgebied Dauteweyers en Dorpsbemden. Je komt er helemaal tot rust. Eventjes aan niks denken en gewoon je hoofd leeg maken. Dat geeft je zo een zalig gevoel tijdens het wandelen. In het natuurgebied Dauteweyers zou trouwens de zeldzame boomkikker zich thuis voelen. Je wandelt er ook tussen grasvelden, op wandelpaden, langs akkers en vijvers.

Wandelen door begrazingsgebieden:

diepenbeek

Maar ook door begrazingsweides waar koeien zitten. De koeien zijn vriendelijke wezens die je raar aan kijken. Hou je hond er aan de leiband zodat je deze dieren geen stress oplevert. Want buiten eten, rond kijken en mij volgen deden ze eigenlijk niks. Natuurlijk hield ik gewoon afstand. Kortom deze wandeling in Diepenbeek heeft genoeg afwisseling in de omgeving, de natuur en van wandelpaden. Ik kan je deze wandeling zeker aanraden als je houdt van afwisseling, op avontuur door een begrazingsgebied en de prachtige uitzichten. Wat wil je nog meer tijdens het wandelen?

Praktische info:

Startplaats:Gps: Stationsstraat 27, Diepenbeek. Ruime parking Meer info over deze wandeling vind je hier. Je kan er ook een gpx file downloaden en een plannetje vinden. Je kan er ook een wandelkaart kopen.
Route:Bewegwijzerde oranje route. Je volgt het oranje bolletje.
Afstand:Ongeveer 10km.
Horeca:Horeca aanwezig bij de start van de wandeling. Niet altijd open.
Rolstoel-toegangkelijk:Deze wandeling is niet geschikt.
Extra info:Honden moeten er aan de leiband. Draag stevige wandelschoenen en bij drassig weer regenlaarzen.

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

2 Reacties

  1. Wederom een héél mooie wandeling! Leuk om deze hier via jouw blog te volgen. Ben zelf woonachtig in West-Vlaanderen, maar soms pik ik wel eens een wandeling mee in het verre Limburg. Héél veel succes nog!!

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.