Op een mooie koude zaterdag namiddag besloot ik al snel om eens een rondje te gaan wandelen in Langdonken te Herselt. Een prachtig overgangsgebied voor heel veel soorten planten en insecten. Het gebied Langdonken is erg moerassig. Dat hebben we zelf ook ondervonden tijdens het wandelen. Maar dat maakt het net zo leuk en avontuurlijker. Ja ik hou daar wel van. In dit artikel vertel ik je mijn mening over deze wandeling.

Langdonken een moerassig gebied.

Je start de wandeling aan de parking. Ik zag al snel een wandelplannetje vlak aan de wandeling. Ideaal toch? Rechts van mij zag ik trouwens een adembenemend uitzicht en ons eerste knooppunt dat we volgden. Wij hebben gekozen voor de blauwe wandeling. Deze wandeling heeft een afstand van 5,70km. Wil je een langere wandeling maken? Dan kan je er zelf ook een wandeling uitstippelen via het Merode wandelnetwerk.

Smalle wandelpaadjes en prachtige bomen:

We wandelen al snel over smalle wandelpaadjes en langs prachtige bomen. De hele wandeling is wel een beetje avontuurlijk. Zo zie je de prachtige natuur, is het enorm modderig en glibberig. Ik zou zeker aanraden om stevige schoenen, botten of wandelstokken te dragen. Sommige wandelpaadjes zijn in bepaalde periodes helemaal niet toegankelijk. Als het te veel geregend heeft dan kan je wel eens uitschuiven.

Je ziet tijdens het wandelen prachtige bossen, de heiden (die nu helaas niet bloeit) en prachtige uitzichten van de natuur. In de zomer als de heiden bloeit is het er nog mooier.

Bruggetjes:

We wandelen ook over bruggetjes. Sommige bruggetjes waren stuk dus liepen we langs de bruggetjes. Op het einde zagen we nog een prachtig bruggetje. Daarna wandelde we richting onze auto.

Praktische tips:

  • Startplaats: Donkstraat 52, Ramsel.
  • Wandelplannetje: Vind je bij de start van je wandeling.
  • Parking: Er is een zeer kleine parking aan een schuur.
  • Soort wandeling: Luswandeling, de blauwe wandeling.
  • Afstand: 5,70km.
  • Bewegwijzering: Ja, knooppunten. Je vindt de knooppunten op de website van het Natuurpunt.
  • Handige tip: Draag geschikte schoenen of botten. Het is een moerasgebied. Honden moeten er aan de leiband. Op sommige stukken zie je dit ook heel duidelijk hangen op de palen die we passeren.
  • Rolstoel toegankelijk: Neen, op sommige stukken te small en te glibberig door de modder.

Wat vond ik zelf van de wandeling?

Langdonken is een prachtig groot natuurgebied van meer dan 100 hectare. Ik heb echt genoten van deze prachtige wandeling. We hebben zelfs al besloten om er in de zomer nog eens terug te gaan wandelen. Vooral als de heide in bloei staat lijkt het mij daar nog mooier. Deze wandeling is trouwens niet zwaar maar eerder avontuurlijk. Ben jij er al eens gaan wandelen? Wat vond je er zelf van?

Haal meer uit je wandel leven door Sanlavie te volgen op facebook, instagram en twitter.

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

2 Reacties

    • Dankjewel Edward. Het mutsje was er op eens. Die moest natuurlijk op de foto.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.