Hertberg wordt omschreven als een prachtige bosrijke omgeving waar je tot rust kan komen. Vandaag neem ik je mee door het prachtige Hertberg en laat ik jouw de mooiste plekjes zien.

Het natuurgebied Hertberg is het grootste natuurgebied van de 4 bosrijke gebieden. Het is maar liefst een 310 hectare groot. Je vindt er ook veel dieren zoals een vos, de buizerd en nog vele meer. Helaas ben ik geen dieren tegen gekomen. Maar wel een paar prachtige bomen en paddenstoelen.

Dit natuurgebied staat voor stilte, rust en ontspanning. Grote groepen moeten zich ook inschrijven om daar te wandelen. Dit gebied is trouwens open van zonsopgang tot zonsondergang.

Waar start je deze wandeling in Hertberg?

Je start deze wandelroute op de parking van de Witputstraat . Zo wandel je het bos padje in. Je ziet het bos recht tegen over de parking. Je wandelt de bosrijke omgeving van de Hertberg in. Ik had daar echt het gevoel om rond te wandelen in een mooi kleurrijk bos vol prachtige bomen. Je volgt het wandelpad, links en rechts zie je mooie weides.

De hele wandeling wandel je tussen de bomen.

Op sommige stukjes was het enorm modderig maar wel ontzettend leuk om op te wandelen. Je wandelt ook heel weinig op asfalt. Ik hou er van om op holle wegen te wandelen en vooral om nieuwe wandelpaden te ontdekken. De hele wandeling zie je de prachtigste uitzichten. Op het einde wandel je op smalle wandelpaadjes en zie je een open veld. Zo wandel je terug richting de startplaats.

Terug naar de parking wandelen.

Van dat stukje weide wandel ik terug naar de bosrijke omgeving met de leuke bospaadjes, de prachtige natuur en de mooie bomen. Zo wandelde ik verder richting een smal bospad naar de parking.

Brasserie Mie Maan.

Ik weet dat je vlak bij brasserie Mie Maan ook kan starten en dan kan je wandelen in dit prachtige natuurgebied. Daar heb je trouwens ook nog een parking. Het is er trouwens ook super gezellig om iets te drinken. Maar helaas is dit nu gesloten door de corona regels. Recht tegenover Mie Maan vind je dan ook een wandelplannetje. Ik ben er zelf wel nog niet gestart. Deze startplaats staat ook op mijn verlanglijstje. Dat lijstje groeit iedere dag.

Nog meer foto’s van deze wandeling:

Praktische tips:

Startplaats:Witputstraat, Herselt.
Afstand:6,20km.
Wandelplannetje:Je vindt een wandelplannetje aan de startplaats.
Parking:Er is een redelijke parking bij de startplaats.
Bewegwijzering:Nee, ik wandelde zonder knooppunten. Je kan mijn gpx file volgen. Of je stippelt zelf een wandelroute uit met de knooppunten die er zijn.
Gpx file:ja, die kan je hier onder downloaden:
Download file: Sanlavie_Hertberg_2021-02-26_15-49-26.GPX
Rolstoel toegankelijk:Deze wandeling is helaas op sommige stukken niet geschikt.
Handige tip:Draag wandelschoenen of botten. Het kan er nogal modderig zijn. Honden moeten er aan de leiband.

Ook heel leuk:

Een paar jaar geleden net voor mijn ongeval in 2019, deed ik een andere leuke wandeling in Blauberg. Een prachtige omgeving om even te wandelen en te genieten van de mooie natuur. Deze wandeling van 13,8km voert je mee doorheen Blauberg en Averbode. Je vindt hier de blogpost over deze wandeling.

Wat vond ik zelf van deze wandeling in Hertberg?

Hertberg

Ondanks dat ik maar 6,20km wandelde voelde ik mij echt verliefd op de omgeving. De omgeving is zo mooi en onderweg zie je de prachtigste uitzichten. Ik ben er al verschillende keren gaan wandelen. Iedere keer ben ik verbaasd over de mooie omgeving. De wandeling in Hertberg was zeker niet zwaar maar ideaal om te doen als je pas begint met wandelen.

Heb ik genoten van dit natuurgebied?

Ja echt wel, het natuurgebied dat 310 hectare groot is, het is daar zo rustig en relaxend. Dit wandelgebied geeft je echt een goed gevoel. Ben je opzoek naar rust en een ontspannend gevoel tijdens het wandelen? Dan raad ik je deze wandeling aan in Hertberg.

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.