Een prachtig stukje Webbekomsbroek gelegen in het historisch stadje Diest. Diest is meer dan een historische stad. Je kan er gezellig winkelen, een terrasje doen maar er ook wandelen. Zo heeft Diest verschillende wandelroutes. Waaronder er ééntje die langs de stadswallen gaat van Diest, zo kan je ook nog wat cultuur opsnuiven tijdens het wandelen. Ik heb zelf deze route nog niet bewandeld. Ik koos eerder voor een wandeling door het natuurgebied Webbeskomsbroek.

Je start er aan het natuurcentrum gelegen aan de Halve Maan te Diest.

Parkeren kan je trouwens geheel gratis aan het natuurcentrum of op de parking van de Halve Maan zelf. Beide parkings zijn gratis. Parkeer je in het stad dan moet je natuurlijk betalen zoals in elke stad. Een parking dicht bij de wandeling is dan zeker weer een pluspunt. Maar goed ik dwaal even af van de wandeling.

Er lopen 3 wandelingen door het natuurgebied van het Webbekomsbroek. Zelf heb ik alleen nog maar de oranje wandelroute gedaan van 5km. Op mijn verlanglijstje staat trouwens de rode wandelroute van 8,5km. De derde wandeling is de blauwe korte wandeling van 3,5km.

Interessante informatie over de wandeling in het Webbekomsbroek.

Startplaats:Bezoekerscentrum Webbekomsbroek, Omer Vanaudenhovelaan 48, 3290 Diest. Parkeren kan je aan het Bezoekerscentrum of de Halve Maan.
Duur:1u en 30 minuutjes.
Afstand:5km wandelen en de oranje wandelroute.
Bezienswaardigheden:1. Bezoekerscentrum Webbekomsbroek.
2. De Halve Maan
3. De windmolens van Diest.
4. Historische verdedigingswallen.
5. De reigers.
6. De paardjes en schapen.
Extra tip:Stevige schoenen of botten.

Een prachtig weetje over het Webbekomsbroek is dat het beschermd is door Europa. Zo leven er heel veel bedreigde dierensoorten. Ik zelf ben een enorme fan van de Wespendief, die er zou leven. Dus ik kan ergens wel begrijpen dat dit gebied beschermd is.

De oranje wandelroute start je aan de Halve Maan.

Zo wandel je verder langs de prachtige vijvers met de mooie windmolen. Ik kwam toen trouwens ook een bordje tegen van de wallen wandeling. Leuk om deze een beetje mee te combineren en zo wat cultuur te leren kennen van Diest. Je wandelt op een gegeven moment ook langs de Halve Maan. Maar daar kan je natuurlijk niet wandelen omdat er een grote omheining om is. Het is wel leuk om naar het uitzicht te kijken van de bootjes, het zwembad en het zand.

Je wandelt vooral op asfalt, holle wegen, gras en je ziet de prachtigste uitzichten. Zo zie je ook de weides met de paardjes er in. Dit zie je eigenlijk vooral op het einde.

Als je wilt kan je bij de paardenweide ook nog even de rode wandelroute combineren. Of je bewandeld de oranje wandelroute verder. Bij het einde van de oranje wandelroute wandel je langs een hondenweide. Je viervoeter kan hier nog even loslopen en spelen met andere hondjes. Om daarna terug te wandelen naar het natuurcentrum.

Een paar foto’s van de prachtige omgeving van het Webbekomsbroek, kijk je mee?

Webbekomsbroek
Webbekomsbroek
Webbekomsbroek
Webbekomsbroek
Webbekomsbroek
Webbekomsbroek
Webbekomsbroek

Een kleine super tip:

Maar op het einde van de oranje wandelroute, kan je ook nog rechtdoor wandelen. Dan kom je uit bij de houten tonnen. Zo kan je ook verder wandelen langs de mooie bosrijke omgeving van de Halve Maan. Of je kan ook oversteken om langs het Begijnhof te wandelen van Diest. Het Begijnhof is echt een prachtige stukje van allemaal woningen uit het jaar 1253.

Daar zie je trouwens echt de oudste huisjes terug van Diest. Je wandelt er op kasseien en dat maakt het nog leuker. Ik kan het je wel niet aanraden om dit te doen als je hoge hakken aan hebt. Via het begijnhof kan je dan weer wandelen langs het zwembad of de warande van Diest. Zo kan je oneindig blijven door wandelen in Diest.

Webbekomsbroek

Wat vond ik zelf van de wandeling in het Webbekomsbroek?

Ik vond het prachtig om te zien hoe de zon op kwam tussen de bomen. De mistige look gecombineerd met de weides is echt prachtige om te zien. Het was er rustig om te wandelen. Af en toe kwam ik een wandelaar tegen met zijn of haar hondje.

Ik vond de afwisseling tussen de natuur, de weides, de dieren en de wandeling zelf echt leuk om te doen. De kasseien vond ik wel een beetje zwaar. Maar het was wel doenbaar. Daarnaast horen de kasseien ook wel een beetje bij de historische stad Diest.

Zou ik er nog gaan wandelen?

Natuurlijk, Ik ben er al 2 keer gaan wandelen en de omgeving blijft prachtig. Zowel in de zomer als in de winter blijft het Webbekomsbroek een prachtig natuurgebied. Ik kon er echt genieten van de natuur, de omgeving en de wandeling.

Daarnaast wil ik graag nog de rode wandelroute bewandelen. Deze staat trouwens op mijn planning voor volgend jaar in de zomer. Ben jij er al eens gaan wandelen?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.