Deze wandeling van bijna 10km neemt je mee langs de Nete. Je wandelt ook over prachtige bruggetjes, op trage wegen en langs het Hof Van Rameyen. Je wandelt ook door de Kruiskensberg en nog andere bezienswaardigheden. In deze blogpost kom je meer te weten over de Gestelpad wandeling en de leuke plekjes.

Het Gestelpad de rode wandeling.

Zaterdag besloot ik al snel om te gaan wandelen in Gestel. De Gestelpad wandeling van bijna 10km stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Deze wandeling start aan Sint-Lambertuskerk. Daar vind je ook een wandelplannetje. Je kan er ook een knooppunten wandeling uitstippelen. Wij kozen voor de rode wandeling van 9,50km.

We wandelen al snel verder richting een hoeve. Ik dacht eerst dat we verkeerd gelopen waren. Gelukkig was het niet zo. Maar je moet wel een paar meter rechtdoor wandelen langs prachtige bomen. Al snel komen we voorbij de Mariakapel. Deze prachtige kapel vind je recht tegenover het Hof Van Rameyen.

Je wandelt er langs de mooiste uitzichten.

Ik heb een zwak voor prachtige uitzichten maar misschien jij ook wel? Je wandelt over een trage weg langs het Hof Van Rameyen. In de verte zie je al een prachtig bruggetje. Het bruggetje was zo mooi en links en rechts zie je de Nete. Als je de brug over wandelt. Heb je een prachtig uitzicht met op de achtergrond het kasteel. Zo mooi om te zien.

Wandelen door het Kruiskensberg.

Gestelpad

Je wandelt langs het platteland en zo kom je terecht in de Kruiskensberg. Je wandelt een stukje op een bospad. Aan je linkerkant zie je de oude bedevaartsoord Kruiskensberg. Met 7 kapelletjes en 5 waterputten. Uniek om te zien. De kinderen kunnen spelen in een kleine speeltuin. Deze vind je recht tegenover het bedevaartsoord.

Wandelen over een bruggetje.

Gestelpad

Als laatste stukje wandel je over een brug. Links en rechts heb je prachtige groene uitzichten. Onder andere zie je weides en je krijgt er echt het plattelands gevoel. Je wandelt verder langs boerderijen. Het was er redelijk rustig en aangenaam om te wandelen. Op de terug weg wandel je langs het kasteel, richting de parking. Voldaan geniet je nog na van deze wandeling.

Praktische info:

Kom je met de auto? Je kan vlakbij Sint-Lambertuskerk parkeren. Op het einde van de Lambertusplaats vind je de parkign. Het is een kleine parking. Je volgt de rode wandelroute van bijna 10km.Je kan de wandelroute hier downloaden. Maar je kan er ook een knooppunten wandeling uitstippelen. Ideaal om zo meer te zien van de natuur. In de ochtend is het er rustig om te wandelen of op een zaterdag. Honden moeten er aan de leiband. Draag stevige wandelschoenen. Goede wandelschoenen zijn voor iedere wandeling een must. Hou je voetjes gezond.

Wat vond ik zelf van de Gestelpad wandeling?

De wandeling Gestelpad was eigenlijk niet zwaar. Het is een aangename wandeling die je mee neemt langs prachtige bezienswaardigheden. Ik heb het meeste genoten van de groene open vlaktes, weien en de bomen. Maar ook de bruggetjes vond ik wel leuk. Tijdens het wandelen heb je genoeg afwisseling tussen asfalt, bos paadjes en trage wegen. Soms wandel je wel langs een drukke baan. Dat stukje vond ik wel iets minder. Maar al snel wandel je terug weg van de bebouwde omgeving en kom je terecht op trage weg. Deze wandeling raad ik je aan als je houdt van prachtige uitzichten, groene open vlaktes en de bosrijke omgeving.

Ben jij al in Gestel gaan wandelen?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.