Wandelen in Bokrijk blijft toch iets magisch hoor. Je kan er prachtig wandelen in het park. Genieten van de vele planten soorten, de prachtige bamboe collectie in het Arboretum. Deze wandeling van 8,43km neemt je mee langs de mooiste plekjes van Bokrijk en Kiewit.

Deze wandeling start aan de 1ste parking.

Je start deze wandeling op de eerste parking van Bokrijk. De parking is betalen vanaf april. Dan gaat ook het Museum open.wandel je verder tot aan de ingang van Bokrijk. Wij kozen er voor om de oranje wandeling te volgen. Een vriendin van mij stelde voor om de oranje wandeling omgekeerd te starten. Dan wandel je langs het kasteel, het park en richting wandelen door het water.

Wandelen door het water.

Bokrijk

Fietsen door het water bestaat al sinds de lente van 2016. Maar ik was er tot nu toe nog niet geraakt. Na een paar km wandelen kom je terecht op het wandelpad. Maar helaas moet je omlopen langs de hut van de Wijers. De omleiding is door de corona en is iets van een 650meter. Daardoor deden we 1 stukje dubbel. Ook fietsers moeten er om rijden. De kijkhut van de Wijers is ook een aanrader om te bezoeken. Als je binnen kijkt kan je door raampjes zien. Maar ook bovenaan de trap heb je buiten een prachtig balkon om te genieten van het uitzicht op de vijvers en het fietspad fietsen door het water. Van daar uit wandel je richting het fietspad door het water.

Bokrijk

Als je door het water wandelt zie je links en rechts prachtige uitzichten. Een paar zwanen die er rond zwemmen. Prachtige dieren maar eentje die wel heel graag je camera of gsm afpakt. Gelukkig kon ik met mijn camera inzoomen. Zo maakte ik een paar leuke foto’s van de zwanen.

Oranje wandeling – De Wijers.

Bokrijk

Je wandelt nog eens het zelfde stukje, om al snel de oranje wandeling te volgen. Links en rechts zie je de prachtige natuur. Het vijvergebied van de Wijers is enorm groot. Ook op de oranje wandeling zie je weer een aantal vijvers. Na de vijvers, wandelen we verder via prachtige bospaadjes. Al snel beland je richting Kiewit de kinderboerderij.

Kiewit en de kinderboerderij.

Kiewit kinderboerderij

Je wandelt door de poort van de kinderboerderij langs de vele geitjes. Er waren heel veel geitjes in verschillende kleuren. Dit stukje is ideaal om te doen met kinderen om daarna lekker te picknicken in de buitenlucht. Al snel wandelen we buiten het domein van Kiewit. We wandelen door een begrazingsgebied maar ik zag er geen dieren. Misschien was het er nog te vroeg voor?

De vogel kijkhut.

Na een paar meter wandelen zien we al snel een reiger in de verte. Ik zag aan mijn linkerkant een vogelkijkhut. Een leuke kijkhut waar je mooie foto’s kan maken. Als je geluk hebt zitten er misschien wel vogels?

Bokrijk

Vlonderpaden zijn zalig om op te wandelen. Vlonderpaden zijn planken die er voor zorgen dat je ietsje hoger wandelt. Je wandelt zo terug richting het bos en vooral door een modderig gebied. Dat was soms wel eens een challenge maar leuk om te doen. Je wandelt al snel terug richting Bokrijk. Na een tijdje wandelen besloten we om het Arboretum in te wandelen.

Arboretum.

Het Arboretum is een openlucht museum voor bomen, planten en struiken. Elke tuinliefhebber moet dit museum eens bezoeken. Je kan er rustig wandelen en genieten van de prachtige biodiversiteit. Het Arboretum is 18ha groot. Je hebt er ook de prachtige bamboe collectie. Leuke bruggetjes, vlonderpaden waar je over kan wandelen. Je kan er 1 of 2km in wandelen. Je kan er echt leuke foto’s maken. Na het laatste bruggetje wandelen we al snel richting de uitgang van het park. Tevreden wandelen we terug richting de auto’s.

Praktische info:

Kom je met de auto? Parkeer je auto op parking 1 van Bokrijk. Gps adres: Craenevenne 121 in Genk. Je kan er ook geraken met het openbaar vervoer? Bokrijk heeft een eigen station. Je start aan de eerste parking richting de ingang. Je volgt al snel de oranje wandeling. De oranje wandeling heeft een afstand van 5km. Of je volgt de gpx file die je hier onder kan downloaden. De wandeling die ik maakte heeft een afstand van 8,43km.

De gpx file kan je hier onder downloaden:

Download file: Sanlavie_Bokrijk_2021-03-19_14-20-45.GPX

Wat vond ik zelf van de wandeling in Bokrijk?

Bokrijk

Ik had nog nooit gewandeld door het water. Dat geeft toch wel een apart en avontuurlijk gevoel. Zelf hou ik enorm veel van avontuurlijke wandelingen. De wandeling was leuk om te doen. Alleen jammer dat we moesten omwandelen. Maar ik snap het wel. Het kan er wel eens druk zijn. Iedereen wil zoiets zien. Maar nu viel de drukte heel goed mee. Hadden we niet omgewandeld dan zagen we de prachtige kijkhut niet met het mooie balkon. Dat is echt een aanrader om te doen. Deze wandeling is een aanrader voor jong en oud. Ben jij al gaan wandelen in Bokrijk?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

3 Reacties

  1. donald zanders Reply

    ja, een paar keer, ook in de herfst de moeite waard om te gaan wandelen in Bokrijk.

  2. We wonen er niet ver van dus we gaan daar geregeld wandelen ja. Vertrekkende vanuit Kiewit weliswaar! Onze trouwfoto’s hebben we ook op die route aan de kanten van Kiewit gemaakt, ‘t is daar echt wel de moeite 🙂

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.