Deze prachtige wandeling in Wersbeek deed ik vorig jaar in juni. Je wandelt er langs fruitboomgaarden, akkers en prachtige uitzichten. De afstand die je wandelt is 5,7km. Je volgt de knooppunten. Ik neem je vandaag mee langs de mooiste plekjes van deze wandeling in Wersbeek.

Ik volgde niet het eerste knooppunt in Wersbeek maar wandelde door het bos.

Deze wandeling van Wersbeek, Bekkevoort start recht tegen over de kerk Sint Quirinus kerk. Net aan het bos vind je een kaart van de verschillende knooppunten. Plus ook nog 2 nieuwe Bo’s wandelingen. Die 2 wandelingen heb ik zelf nog niet gedaan. Ik stippelde al snel een super leuke wandeling uit. Alleen ik besloot om een klein stukje van de Bo wandeling te volgen door het bos. Dat leek mij vele leuker dan langs de kerk te wandelen.

Tijdens het eerste knooppunt wandelde ik een stukje op asfalt. Links en rechts van mij zag ik de prachtige natuur. Ik bleef overal even stil staan om een paar foto’s te maken. Daarna wandelde ik een hele steile bergop. Dat voelde ik wel een beetje in de beentjes. Maar de rest van de wandeling viel het eigenlijk heel goed mee.

De verschillende knooppunten nemen je mee langs de prachtige graanakkers, de mooie boomgaarden en prachtige uitzichten. Onderweg voelde ik mij als een kind in een speelgoedwinkel. Het was daar zo mooi om te wandelen.

Als één van de laatste stukken wandel je echt langs de fruitboomgaarden over gras.

Het laatste stuk kan een beetje verwarrend zijn. Zo lijkt het alsof je de fruitboomgaard binnen wandelt. Om daarna over gras te wandelen. Ik moet bekennen dat ik daar wel een beetje afgeleid was. Een fruitboomgaard doet mij altijd een beetje denken aan mijn kindertijd. Want wij hadden vroeger ook een paar fruitbomen in de tuin. Maar goed ik dwaal even af van deze prachtige wandeling.

Wersbeek

Het voelde voor mij alsof ik daar een beetje verdwaalde.

De wandelpaden bij de fruitboomgaarden leken een beetje te veel op elkaar en het was er zo mooi. Maar na de prachtige wandelpaden wandel je terug op een gewoon wandelpad. Zo wandel je terug richting het dorp Wersbeek en naar de kerk Sint Quirinus toe.

Overige fotogalerij van de wandeling:

Wat vond ik zelf van deze wandeling in Wersbeek?

Wersbeek

Tijdens deze wandeling kreeg ik weer het plattelandsgevoel. Als ik rond keek zag ik een paar graanvelden, fruitboomgaarden, mooie bomen en een prachtig wandelpad. Ik voelde mij echt gelukkig op dat moment. Alsof ik alles aan kon op dat moment. Ondanks dat deze wandeling maar een 5,7km is. Heb je zoveel afwisseling tijdens het wandelen. Overal zie je wel zoiets leuks zoals een paar prachtige koeien of een paar klaprozen in de zomer. Vergeet niet de mooie uitzichten die je krijgt te zien. Echt een aanrader voor in het weekend!

Ben jij al gaan wandelen in Wersbeek?

Praktische info:

Startplaats:Gps: Processiestraat 1, Wersbeek, Bekkevoort. Er is parking. Vlakbij de parking vind je het wandelplannetje.
Route:Knooppunten wandeling. Je volgt de volgende knooppunten: 305-39-38-37-311-312-305
Afstand: 5,7km wandel je in een prachtige omgeving.
Horeca:Horeca geen idee.
Rolstoel-toegangkelijk:Deze wandeling is helaas niet geschikt.
Extra info:Honden moeten er aan de leiband. Draag stevige wandelschoenen en bij drassig weer regenlaarzen.

De foto’s waren toen nog gemaakt met mijn gsm!

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.