Een paar weken geleden ging ik wandelen in Herselt. Dit was net voor de sneeuw en het koude weer. Daarom zijn de foto’s nog wat kleurrijker en niet vol sneeuw. Maar goed ik dwaal even af van deze mooie wandeling. Vandaag neem ik je mee langs de mooiste plekjes van deze wandeling Herseltse Heuveltjes.

De wandeling Herseltse Heuveltjes van 7km.

Deze keer koos ik voor de wandeling Herseltse Heuveltjes van 7 km. Deze wandeling start aan de Mixx. Je hebt er trouwens ook een leuke speeltuin voor de kindjes.

Het prachtige Herselt word ook wel eens het kleine Rome genoemd.

Je hebt er verschillende heuveltjes zoals de Venusberg, Suikerberg of de Molenberg. Deze wandeling neemt je mee langs de Limberg, Molenberg, Stippelberg en de Kapittelberg. Gelukkig voor ons waren de Heuveltjes geen grote klim heuveltjes. En zijn ze gemakkelijk te doen voor een beginnende wandelaar. Ik hoop dat ik snel meerdere km’s kan wandelen. Zodat ik de 7 heuveltjes eens kan bewandelen.

Al snel vond ik knooppunt 234.

Herseltse Heuveltjes

We zien een paar wandel plannetjes staan. Zo kan je eventueel een langere wandeling uitstippelen. Maar deze wandeling heeft een prachtig uitzicht. Al snel beklimmen we het eerste heuveltje de “Limberg”. Zo komen we al snel terecht in het centrum van Herselt.

De prachtige kerk van Herselt.

Herseltse Heuveltjes

Toen we richting de kerk wandelde was ik verbaasd over het grote gebouw. Zo mooi was het. We maakten er verschillende foto’s van. Het is een groot gebouw bestaand uit speklagen van ijzerzandsteen.

We liepen ook een beetje verkeerd.

Ik was aan het rond kijken en had daardoor één bordje gemist. We gingen al snel terug. Maar bij het volgende bordje miste we ook één bordje. De bordjes waren ook veranderd door iemands anders. Dat vond ik niet zo leuk. Daardoor moesten we een gok doen voor het juiste knooppunt. Gelukkig voor ons was het de juiste gok. Blijf van de bordjes af! Zo blijft wandelen voor iedereen leuk.

Het prachtige uitzicht van Molenberg.

Molenberg

Onderweg zagen we de mooiste uitzichten, kapelletjes en het speelbos van de klokkenkuil. Ik heb echt genoten van het uitzicht. Ik kan uren kijken naar zo een prachtig uitzicht. Vooral het uitzicht van de Molenberg met zicht op het centrum van Herselt. We zagen er ook een kapelletje.

Herseltse Heuveltjes

Praktische tips:

  • Startplaats: Kort bij de parking vind je het eerste knooppunt.
  • Parking: Parkeren kan je op de parking van de Mixx. Asbroekstraat 1, Herselt.
  • Afstand: 7km, een prachtige lus wandeling.
  • Bewegwijzering: Ja via knooppunten.
  • Wandelplannetje: Je vindt het wandelplannetje in de wandelbrochure. Die kan je hier downloaden.
  • Handige tip: Draag stevige wandelschoenen of regenbotten. Het kan op sommige stukken nogal modderig zijn.
  • Rolstoel toegankelijk: Niet toegankelijk.

Nog meer foto’s van de wandeling Herseltse Heuveltjes. Kijk je mee?

Ook heel leuk:

Ik ben al een paar keer gaan wandelen in het mooie Herselt. Maar ook in Blauberg ben ik al eens gaan wandelen. Op mijn blog schreef ik er trouwens een super mooie blogpost over. Deze wandeling van 13,8km neemt je mee door Blauberg en Averbode. Je kan de blogpost hier nalezen.

Wat vond ik zelf van de wandeling Herseltse Heuveltjes?

Herseltse Heuveltjes

De Herseltse Heuveltjes is een mooie wandeling met prachtige uitzichten. Daar hou ik echt van als wandelaar. Dit is echt puur genieten voor iedere natuur liefhebber. Tijdens het wandelen heb je genoeg afwisseling in de omgeving. Je wandelt trouwens op holle wegen, bospaadjes en ook asfalt. Vooral het laatste stukje wandel je op asfalt. De heuveltjes zijn helemaal niet zo zwaar maar wel mooi. De wandeling is zeker geschikt voor een beginnende wandelaar. Heb jij de Herseltse Heuveltjes al bewandeld?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.