Woensdag namiddag besloot ik om te gaan wandelen in Schaffen, een prachtig dorp waar ik ben opgegroeid als kind en tiener. Deze wandeling neemt je mee langs de mooiste plekjes van Schaffen. Je wandelt ongeveer een 9km. Je kan een gpx file volgen. Of je kan er knooppunten volgen.

Je start deze wandeling aan de Sint-Hubertus kerk van Schaffen.

Ik en een vriendin hadden deze namiddag afgesproken om te gaan wandelen in Schaffen. We parkeerden onze auto’s op de parking aan het Sint-Hubertus plein. Daar vind je trouwens ook een wandelplannetje van de knooppunten. Ik kende gelukkig mijn weg in Schaffen. Al snel besliste ik om richting de molen van Schaffen te wandelen. Je wandelt door de Kerkstraat tot als je aan de molen komt. Hier sla je rechts af en zo beland je op een trage weg richting het Schaffensveld.

Wist je dat hier vroeger Sparta Schaffen was? Er waren ook voetbalterreinen met een prachtig uitzicht. Als je daar bovenop stond had je echt een prachtig uitzicht over het hele dorp. Maar nu is het er nog mooier. Je ziet links en rechts weien, bomen en op de achtergrond het Schaffensveld.

We wandelen over het Schaffensveld.

We staan hier even stil om foto’s te maken van de prachtige paardenbloemen. Het is zo mooi met het groene gras en de bomen die je in de verte ziet. Ik koos er voor om rechtdoor te wandelen. Dan wandel je langs de prachtige fruitboomgaarden. Als je de knooppunten volgt dan draai je links af. Maar uiteindelijk kom je uit op de zelfde weg. Al snel wandelen we op zand, langs heel veel bomen met prachtige bloemen er tussen.

Daarna slaan we terug links af en wandelen we een heel stukje rechtdoor. Je wandelt ook een stukje op gras. We hoorden de vogeltjes fluiten. Oh wat heb ik daar van genoten. Na dit stukje beland je op de Kelbergenstraat. Je steekt hier over en je wandelt dan langs heel veel bomen, bloesems, prachtige uitzichten en geitjes. De kleine geitjes waren zo schattig. Ik hou van de lente. Al de bloemen die bloeien, de dieren en de vogeltjes die je nu hoort fluiten. Dat maakt mij zo gelukkig. Ik dwaal even af van deze wandeling. Maar deze wandeling was zo mooi dat ik nu even weg droom…

Je wandelt ook langs een bos.

Na een paar km wandel je langs een prachtig bos. Helaas kan je hier niet in wandelen. Ik zag geen wandelpad dat toegankelijk was. Je wandelt verder op het wandelpad en dan sla je rechts af richting de Vleugt. Op dat stukje zie je heel veel vogels en je hoort ze ook fluiten. Wij probeerden er foto’s te maken. Maar helaas niet gelukt. Maar misschien lukt het jou wel. Je wandelt verder richting het Schaffensveld. Wij kozen er voor om terug te wandelen naar het dorp via de Berkstraat. Maar je kan ook het knooppunt 905 volgen richting het dorp en onze eindbestemming Sint-Hubertus plein.

Onverharde wegen of verharde wegen?

Schaffen

Tijdens het wandelen wandel je op zand wegen, trage wegen, asfalt en wandelpaden. Het eerste stukje en laatste stukje van de wandeling wandel je wel veel op asfalt. Maar de prachtige rustgevende natuur maakt hier heel veel goed.

Praktische info over de wandeling in Schaffen:

Startplaats:Sint-Hubertusplein, 3290 te Schaffen. De wandelplannetjes vind je bij de Sint-Hubertuskerk.
Parking:Rond het pleintje is er parking. Je kan ook parkeren aan het Scafenis.
Afstand:Ongeveer 9km.
Route:Eigen wandelroute kan je volgen via de gpx file. Of je volgt de knooppunten hieronder:
Knooppunten:Je kan de volgende knooppunten volgen: 905-909-919-920-918-916-917-905. Op het einde wandel je terug via de Berkstraat.
Gpx file:
Download file: Sanlavie_Schaffen_2021-04-21_13-07-11.GPX
Ondergrond:Deels verhard. Vooral het eerste stukje en op het einde. Maar ook deels onverhard. Genoeg afwisseling voor de voetjes.
Horeca:Op deze wandelroute vind je een paar leuke cafeetjes en een restaurant. Momenteel zijn ze gesloten door de corona. We hebben geen take-away gezien.
Extra tip:Draag aangepast schoeisel! Honden moeten er aan de leiband.

Natuurlijk heb ik nog meer foto’s gemaakt. Kijk je mee?

Wat vond ik zelf van de wandeling in Schaffen?

Schaffen

De wandeling in Schaffen vond ik niet zwaar maar eerder een aangename wandeling. De natuur was er adembenemend. Je krijgt er echt een lente gevoel van. Het is er rustig om te wandelen. Dat heb je nodig na een drukke werkdag. Deze wandeling is een aanrader voor elke wandelaar en natuur liefhebber.

Ben jij al gaan wandelen in Schaffen?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.