Gisteren ging ik 10km wandelen in Meldert, de Venusberg en Schurfert wandeling. We kozen daar voor een wandeling van de Venusberg. Twee jaar geleden had ik deze wandeling al eens gedaan in de zomer. Nu wou ik deze wandeling graag eens doen in de winter.

Extra informatie over de wandeling, de Venusberg en Schurfert:

Startplaats:De Kerk van Meldert, Zelemsebaan te Lummen.
Duur:2 uurtjes ongeveer.
Afstand:10km de rode wandelroute.
Extra tip:Honden aan de leiband, omwille van loslopende schapen.
de Venusberg

De Venusberg en Schurfert is trouwens een onderdeel van de Vallei van de zwarte beek.

De vallei van de zwarte beek is trouwens een heel groot natuurgebied. Zo kan je zelfs starten in Zelem. Maar niet om deze wandeling te doen. Dan moet je namelijk starten aan de kerk van Meldert.

Je hebt er 4 verschillende wandelroutes.

Zo heb je er een gele route van 3km, blauwe route 6km, een oranje route van 6km en een rode route van 10km. Wij kozen dus voor een rode route van 10km.

de Venusberg en Schurfert

We wandelde vooral op holle wegen en zagen in de verte landbouw akkers.

Je wandelt het eerste stukje en laatste stukje vooral op asfalt. De rest van de wandeling wandel je op holle wegen en krijg je de prachtigste uitzichten te zien. Ik heb er echt van genoten, regelmatig moest ik even stoppen om een foto te maken. We zagen er ook heel veel weien met paarden.

Zo zagen we het ook het sterrenplekje van de Venusberg. Diezel trok mij helemaal naar boven want hij moest dat sterrenplekje even zien. Toen we boven kwamen zagen we een prachtig uitzicht en een paar vogels. Ik denk dat je in de zomer er nog meer leuke dingen ziet.

Wist je dit al? Sinds 2008 bestaat deze Venusberg al. Ik wist dit zelfs ook niet. Was er sinds 2 jaar geleden en gisteren nog nooit gaan wandelen. Eigenlijk wel een beetje erg hé? Maar toen was ik ook niet echt bezig met wandelen. Gelukkig voor jullie nu wel.

Ik heb ook een paar foto’s gemaakt van de omgeving van de Venusberg en Schurfert. Kijk je mee?

de Venusberg en Schurfert
de Venusberg en Schurfert
de Venusberg en Schurfert
de Venusberg en Schurfert
de Venusberg en Schurfert
de Venusberg en Schurfert

Wat vond ik zelf nu eigenlijk van de wandeling?

De holle wegen vind ik altijd een beetje leuker dan asfalt. De prachtige uitzichten vond ik geweldig. Tijdens de wandeling lagen er wel een paar bomen op onze wandelpaden. Maar gelukkig voor ons konden we er langs wandelen. Het sterrenplekje vond ik een magische plaats om even te genieten van de natuur en het uitzicht.

Op een gegeven moment moesten we trouwens berg op wandelen en toen zagen we een mooi uitzicht en liepen er schaapjes los. Heb jij de schaapjes al gezien? Ben je er zelf al gaan wandelen?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.