Hasselt is een gezellige stad om te winkelen, iets te drinken en af en toe heb je er gezellige evenementen. Waar je naar toe kan gaan met vrienden, je familie en de kinderen. Maar wist je ook dat je er kan wandelen? Zo kan je rond wandelen aan het domein van de abdij van Herkenrode. Deze wandeling kan je trouwens ook doen met je kids. Een redelijke vlakke wandeling die je mee neemt rond het domein van Abdijsite Herkenrode en Hasselt.

Abdij van Herkenrode.

De Abdij van Herkenrode is een voormalig klooster met prachtige abdijhoeve en bedrijfsgebouwen. Je vindt de Abdij aan de zuidelijke Demer oever van Kuringen. De Abdij van Herkenrode heeft een interessante geschiedenis. Het is een heerlijk domein om even in rond te wandelen. Je kan er ook de kruiden en inspiratie tuin bezoeken. Daar moet je wel voor betalen. Voor elke bezoeker is er iets leuks om te doen. De tickets kan je online bestellen. Kijk ook even de covid maatregelen na.

De Watermolen:

De Watermolen vond ik ook wel interessant. Normaal is hij maar 1x per maand open. Maar ik had geluk dat ik deze toch kon bezichtigen. Ik kon er zelfs de buitenkant zien met het uitzicht op de vijver. Zo een mooie uitzicht, eentje waarvan je echt kan genieten. Alleen jammer dat de molen niet draaide maar dat is voor een volgende keer.

Brasserie, kapel en stilte moment:

Op het terrein vind je ook een brasserie. Waar je gezellig iets kan eten of drinken. Het is er ook niet duur. Buiten heb je een gezellig groot terras waar je ook kan zitten. Als je iets verder want zie je nog een kapel en stilte moment. Dat stilte vond ik wel iets apart. Een groot scherm met spiegels maar wandel er gerust even binnen. Je wordt er van zelf even stil. Dit vond ik zelf echt een aanrader.

Je kan er natuurlijk ook wandelen.

De wandelplannetjes vind je aan de ingang van de abdij. Ik ben er ondertussen 2 keer gaan wandelen. De eerste keer vond ik geen plannetje. Maar de 2e keer gelukkig wel. Ik koos voor de rode wandelroute. Je volgt het rode driehoekje. Deze route heeft een afstand van ongeveer een 7km. De wandelroute is ingekort. Je kan nu niet oversteken langs het kanaal. Maar je wandelt wel langs het kanaal.

Het is de langste afstand maar je kan er gelukkig een paar routes combineren. Je kan er de gele route volgen van 3,4km. Of de groene route van 1,2km, de blauwe route van 3,4km en de lange afstandswandeling van 20,1km. Binnenkort ga ik deze lange afstandswandeling doen. Ik ben eigenlijk wel benieuwd of deze route mooier is dan de rode route. Ik vond persoonlijk het stukje van het kanaal enorm druk door werken. Eigenlijk niet zo rustgevend, terwijl water wel dat rustgevend effect geeft. Je wandelt trouwens ongeveer een 2 tot 3km langs het kanaal. Je passeert er wel een cafeetje. Gezellig om er even uit te rusten en iets te drinken.

Daarna wandel je vooral langs prachtige uitzichten en velden. Het was er zo rustig. Dat gaf mij de rush dat ik even nodig had van de natuur. Even mijn hoofdje leegmaken, geen stress en het heeft een positief effect op je lichaam. De hele wandeling wandel je vooral op wandelpaden, brugjes en asfalt. Het is een unieke omgeving dat je eens moet gezien hebben.

Praktische info:

Startplaats:Gps: Herkenrodeabdij 4, Hasselt. Er is een ruime parking. info over de wandeling vind je op de website van Wandelen in Limburg.
Route:Bewegwijzerde wandeling. Je volgt de rode driehoek.
Afstand:Ongeveer 7km. De route is ingekort.
Horeca:Horeca aanwezig.
Rolstoel-toegangkelijk:Deze wandeling is redelijk geschikt. Niet voor een gewone rolstoel.
Extra info:Honden moeten er aan de leiband. Draag stevige wandelschoenen.

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

1 Reactie

  1. Linda schrijft 't op Reply

    Een abdij heeft altijd iets magisch en dan met een sfeervolle watertoren erbij, het lijkt mij een leuk uitje

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.