Op facebook zag ik een evenement rond gaan van de Olmense Zoo. Het thema van het evenement was deze keer vurige wandeling. Ik had al heel veel gehoord over deze vurige wandeling. Dus ik was er eigenlijk wel een beetje nieuwsgierig naar.

In dit artikel kom je te weten wat ik leuk vond aan de vurige wandeling.

Maar ook wat ik minder leuk vond aan deze vuurwandeling. Ik ben gewoon heel eerlijk en had het toch een beetje anders verwacht. Zo was het enorm druk.

Rond 19.00u was ik stipt aangekomen bij de vuurwandeling.

Het viel mij toen al op dat er gewoon geen parking meer vrij was. Gelukkig had ik nog een plaatsje gevonden. Ik ging die avond trouwens niet alleen wandelen maar met een hele groep. Dat vond ik ook wel eens leuk.

Je kon online trouwens tickets kopen voor dit evenement van de zoo. We betaalden 8€ per persoon. De prijs van het ticket vond ik eigenlijk nog wel meevallen.

vurige wandeling

Onze tickets werden ingescand en we volgden al snel het bordje Wandeling.

Toen moesten we op eens aanschuiven dat had ik eigenlijk niet verwacht. Er waren heel veel mensen naar dit evenement toegekomen. Ik vind persoonlijk dat ze ons beter in groepjes hadden verdeeld. Dan moet je ook nergens wachten. Na een paar meter te wandelen, zag ik al de lichtjes en het vuur.

Tijdens de wandeling zagen we verschillende vurige stopplaatsen.

Er waren een paar acts met vuur. Ik vond het knap dat die mensen zo konden gooien met hun stokken met vuur. Maar ook het slikken van vuur vond ik knap gedaan. Ja dat stukje vond ik prachtig.

Onderweg liepen we verder richting een bruggetje. Dit vond ik eigenlijk niet zo leuk.

Bij dat bruggetje zag ik een bordje met een beer er op en iets verder de wolven. Toen hoorde ik op eens een gejank, mensen (“volwassene”) die op de wolven riepen en huilden als wolven. Ik vond het nogal kinderachtig. De wolven reageerden er dan weer op door te huilen. Ik vond dit zo erg voor de wolven. Mijn hartje brak toen een beetje. Ik weet nog dat ik toen heel luid riep: Ja wolven, dit zijn nu mensen en ik ben er niet fier op!

De Olmense Zoo kan hier natuurlijk niks aan doen. Ik vind de Olmense Zoo trouwens één van de leukste Zoo’s van België. Het is er proper en de dieren hebben grote kooien.

De laatste act vond ik het leukste.

Bij de laatste act traden alle vurige artiesten nog eens op. We zagen een vrouw die werd vastgemaakt aan een ketting. De andere vrouwen vochten met de mannen en deden bepaalde bewegingen met vuurstokken. De vrouwen wonnen natuurlijk en die ene vrouw werd al snel los gemaakt. Ik vond het echt prachtig om te zien.

Deze vuurwandeling gaat terug door op 26 januari. Meer info over deze vuurwandeling vind je hier.

Heb jij al vurige acts gezien? Of ben je al geweest naar een vurige wandeling?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.