Elk seizoen heeft iets prachtigs van zich zelf. Zo heb je in de lente de bloesems, bollen streken of in de zomer het zonnetje, de warmte en mooiere dingen. Maar ook in de winter zie ik mooie dingen in de natuur. De meeste bladeren zijn al afgevallen van de bomen. We hebben al een beetje sneeuw gehad. Ik zie altijd heel veel leuke dingen tijdens een wandeling. Een paar dingen die steeds terug komen in elk seizoen zijn de mooie uitzichten of de dieren die je ziet. Nu heb ik voor jouw 5 wandelingen die je echt deze winter nog moet doen.

Gelukkig voor jouw duurt de winter wel nog even. Hieronder vind je Vijf wandelingen die echt een aanrader zijn:

De winter was vroeger nooit mijn favoriete seizoen. Nu nog steeds niet maar ik heb het leren waarderen. De hete chocomelk en een dekentje na een fikse wandeling kan mij wel een beetje charmeren. Doe daar mijn favoriete serie bij en ik ben helemaal ontspannen. Maar goed ik heb dus voor jouw 5 mooie winterwandelingen, die echt een aanrader zijn.

1. De Lietenberg.

De Lietenberg behoort tot één van de toegangspoorten van het Nationaal Park Hoge Kempen. Dat park heeft meerdere toegangspoorten. Bij de Lietenberg kan je trouwens meerdere activeiten doen zoals het blotevoetenpad, de vlinderkoepel en nog vele meer. Dit jaar wil ik er graag terug wandelen en het combineren met het blotevoedenpad. Je hebt er trouwens 9 wandellussen en dit is echt een aanrader! Het insectenmuseum is daar trouwens echt de moeite. Ik heb toen heel veel bijgeleerd.

Startplaats: Stalkerweg, 3690 Zutendaal

2. Landschaps wandeling Alden Biesen.

Alden Biesen is één van de leukste plekken om te wandelen. Ik heb er een paar jaar geleden de lus gedaan van 16km gedaan. Je hebt er trouwens nog andere lussen. Toen ik daar ging wandelen was het vooral drassig en veel regen plassen. Zo moest ik op een gegeven moment mijn camera in de lucht houden en zat mijn lichaam onder de modder. Dat vond ik eigenlijk wel een beetje grappig.

Dit gebied is echt een aanrader. Maar nu zijn er wegen en rioleringswerken, bij de oranje lus en daardoor is een deel ervan afgesloten. Gelukkig kan je de andere lussen wel nog bewandelen.

Startplaats: Kasteelstraat 6, 3740 Lummen.

3. De Lummense Parels.

Vorig jaar ben ik gaan wandelen in Lummen. Tijdens de wandeling kom je trouwens de duizendjarige eik tegen. De paden zijn wel heel slecht bewegwijzerd. Zo was ik zelfs een paar keer verloren gelopen. Maar het gebied en het avontuur om de juiste weg te zoeken vond ik geweldig. Dus ben je in voor een avontuur? Dan is dit echt iets voor jouw.

Startplaats: Gemeenteplein, 3560 Lummen.

4. Webbekomsbroek te Diest.

Webbekomsbroek

Webbekomsbroek is een prachtig natuurgebied van Diest. Wel een beetje drassig als het heeft geregend maar dat is natuurlijk niet zo erg voor een echte wandelaar. Het gebiedt heeft verschillende wandelroutes en bezienswaardigheden.

Startplaats: Bezoekerscentrum Webbekomsbroek, Omer Vanaudenhovelaan 48, 3290 Diest. Parkeren kan je aan het Bezoekerscentrum of de Halve Maan.

5. Wandelen in Averbode.

In Averbode kan je prachtig wandelen. Het is zelfs een onderdeel van het Merode network. Je kan daar een knoop punten wandeling uitstippelen. Het is één van mijn favoriete gebieden om te wandelen. Waarom? Je hebt er zoveel afwisseling van hoogtes, de natuur en paden. Zo wandel je op een gegeven moment zelfs op zand. Op mijn blog vind je trouwens ook een knooppunten wandeling over dit natuurgebied.

Startplaats: Parking 1: Herseltsebaan 2 te Averbode.

Dit waren mijn aanraders om deze winter nog te doen. Welke wandeling heb jij al gedaan? Plus heb jij ook een aanrader voor mij?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.