Ja de lente is in het land. Het is een prachtig seizoen om in te wandelen. De vogeltjes hoor je fluiten. Het begint buiten een beetje warmer te worden. De prachtige bloesems zie je aan de bomen hangen. In dit artikel vind je vijf prachtige wandelingen die nog mooier zijn in de lente.

De lente is mijn favoriete seizoen. Oh wat heb ik net zoals jullie hier naar uitgekeken. Heerlijk wandelen in de natuur, even genieten van de rust om je heen. Deze vijf wandelingen zijn leuk om alleen te doen of met het hele gezin.

1. Wandelen in het Hallerbos.

Op één staat het populaire Hallerbos met de wilde hyacinten. De prachtige wandelpaden nemen je mee door het bos. Je kan er prachtige foto’s maken van de hyacinten als ze in bloei zijn. Binnen een paar weken staan ze zeker in bloei. Echt een aanrader om ze dan te doen. Je hebt er trouwens ook een paar wandelroutes die je perfect kan combineren. Ik volgde er een paar jaar geleden de blauwe en gele route. Al snel kwam ik uit op een 12km wat een mooie afstand is. Je moet er wel op de wandelpaden blijven dit is beter voor het bos. Anders groeien er geen hyacinten meer. De volledige blogpost over het Hallerbos vind je trouwens hier.

2. De bollenstreek in Nederland.

De bollenstreek mag niet ontbreken in deze blogpost. Het was de leukste vakantie die ik ooit heb gedaan. We hebben toen heel wat gewandeld in deze prachtige streek. In de verte zie je de bollen velden. Heerlijk om daar even stil te staan en te genieten. Plus de natuur en de windmolens zijn daar een extra troef. Je vind op deze blog een paar wandelroutes over deze bollenstreek.

3. Wandelen langs kastelen en water in Westerlo.

In de lente kan je ook heerlijk wandelen langs kastelen en water. Je wandelt dan langs verschillende natuurgebieden zoals het Kwarekken en het Riet. Ik vind het persoonlijk leuker om te wandelen langs kastelen in de lente. Het kasteel komt dan mooier tot zijn recht. Je wandelt er ook over de mooie brug die je mee voert naar de landduinen. Onderweg hoor je ook het geluid van de vogels en de kikkers. Zalig om te horen. Je ziet er ook bomen, bloemetjes en nog vele meer. Meer info vind je bij de blogpost over Westerlo.

Het Thorpark Waterschei is nog mooier in de lente.

Het Thorpark Waterschei ligt in Genk. De steenmannetjes wijzen je de weg naar de top van de berg. Waar je trouwens een adembenemend uitzicht hebt. Je kan er verschillende routes combineren en zo een langere afstand wandelen. De blauwe wandeling is heel leuk om te doen. Deze heeft een afstand van ongeveer een 7,6km. Je kan er ook de bliksemroute volgen. Deze is heel leuk voor de kids. De gpx file en meer info over de wandeling vind je hier.

5. Wandelen op het platteland in Schaffen.

De natuur is in de lente nog mooier op het platteland in Schaffen. Het groene gras komt je al snel tegen moet. Als je geluk hebt zie je er half april bloesems. Maar niet alleen de bloesems zijn er leuk. Ook de natuur en de wandelpaadjes zijn er prachtig. Je kan er zelf een route uitstippelen. Of je volgt er ééntje dat vertrekt aan de kerk van Schaffen. Je vindt op deze blog een leuke wandelroute over deze streek.

Deze 5 wandelingen zijn echt een aanrader om deze lente te doen. Je kan er heerlijk genieten van de natuur. Welk wandeling ga jij deze lente doen?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

13 Reacties

 1. Lindaschrijft ' t op Reply

  Ik vind deze periode met de boshyacinten ook erg leuk. Jij hebt mooie wandelingen gemaakt, een heerlijk plekje voor ontspanning

 2. het is voor ons helaas allemaal te ver en zelf kan ik niet zo lang wandelen, maar als ik aan de wandel ga dan is het hier in de buurt waar ook mooie plekjes zijn

 3. Wat een fijne wandelingen. Ik hou er ontzettend van om te gaan wandelen met onze honden.
  En nu is het echt een heel mooie tijd omdat alles terug in bloei komt.
  Deze plaatsjes ga ik toch onthouden hoor!

 4. Linda Meester Reply

  Ow wat heerlijk, we gaan de goede kant op. Het is al bijna te warm om in de tuin te werken

 5. Die wandeling in het Hallerbos staat al een tijdje op mijn lijstje. Het is alleen voor ons niet iets wat we even op een zondag kunnen gaan doen, gezien de afstand, maar misschien een keer een weekendje in die regio boeken.

 6. Wat een prachtige en veelzijdige wandeling zijn dit. Krijg gelijk zin om te gaan wandelen

 7. Wandelen in de bollenstreek lijkt me mooi! Wij wonen dicht bij de Veluwe (Gelderland), dus altijd wel wat natuur te vinden of in de uiterwaarden langs de rivieren.

 8. Met dit prachtige lentweer is het echt een feestje om naar buiten te gaan. Deze wandelinspiratie is een extra motivatie.

 9. Leuk om te lezen. Ik ben alleen bekend met de bollenstreek en dat is elk jaar rond deze tijd heerlijk om te bezoeken. De rest moet ik nog ontdekken.

 10. Wat een mooie locaties allemaal. Enkele jaren geleden zijn we ook eens in het Hallerbos gaan wandelen. Zo mooi met al die bloemen in bloei

 11. Mieke - Miek's Mind Reply

  De bollenstreek wil ik nog steeds eens heen, zo mooi altijd als alles in bloei staat

 12. Gea Scholtens Reply

  Ik vind de bollenstreken altijd zo mooi om te zien. Al die kleuren maken me altijd direct vrolijk

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.