Als ik ga wandelen hou ik van avontuurlijke wandelingen. Het liefst dan nog eentje met een uitkijktoren en een adembenemend uitzicht. Je klimt de toren op en zo zie je nog een mooier uitzicht van de natuur of de omgeving. Deze vijf uitkijktorens kan je combineren met een leuke wandeling in de natuur.

Vijf uitkijktorens die je meenemen naar een prachtig uitzicht.

Tijdens het wandelen zie je wel eens een uitkijktoren staan. Zo heb je een grote uitkijktoren bij station As. Eentje die echt een aanrader is. Hij is hoog maar zeker doenbaar en dan zie je bovenaan het uitzicht van het oude station. De vijf wandelingen hier onder hebben een prachtig uitzicht van de natuur. Dat vind ik zelf ietsje leuker.

1. De 15 meter hoge uitkijktoren in Wijvenheide.

Tijdens de splitsing van de wandeling kan je er voor kiezen om te wandelen richting de uitkijktoren. De toren is 15 meter hoog en al snel zie je een panoramisch uitzicht. Als je bovenaan staat zie je de vijvers, een reiger en de vogels vliegen. Het geeft je een rustgevend gevoel. Net wat je nodig hebt na een drukke werkdag. Ik heb er ook een blogpost overgeschreven. De blogpost over Wijvenheide vind je hier terug.

Startplaats is Zwanenstraat 105, Zonhoven. Je parkeert je auto op de parking en zo volg je de verkorte route. Dit is de kortste startplaats bij de uitkijktoren.

2. Uitkijktoren in de Demerbroeken.

In de Demerbroeken vind je ook een prachtige uitkijktoren. De toren is niet zo heel hoog maar wel uniek. Je vindt deze uitkijktoren het dichtste bij de startplaats van het Ernst Claes huis. Je parkeert de auto en volgt de groene of oranje route. Zo wandel je naar het natuurgebied de Demerbroeken. Na een paar 100 meters. Zie je op eens een kruisje aangeduid aan je rechterkant. Je volgt dit pad tot aan de uitkijktoren. Bovenaan zie je nog een mooier uitzicht van de natuur.

Startplaats: Ernest Claesstraat 152, 3271 Zichem. In deze blogpost vind je nog meer info over de Demerbroeken.

3. Bunsbeek uitkijktoren en een adembenemend uitzicht.

Van alle uitzichten is dit toch wel mijn favoriet. Tijdens het wandelen zie je in de verte aan je linkerkant een uitkijktoren. Wees er wel voorzichtig op de trappen. Ik kan je aanraden om even naar boven te gaan en dan zie je een adembenemend uitzicht, bomen, weien en een vijver. Je hoort en ziet er de vogeltjes vliegen. Als je geluk hebt kan je ze zelfs fotograferen. De uitkijktoren is niet zo hoog. Maar het uitzicht is wel adembenemend.

De startplaats van deze wandeling: Bunsbeekdorp 4, 3380 Glabbeek, België. Er is parking vlakbij de wandeling. Ik heb er natuurlijk ook een blogpost over geschreven. Deze blogpost vind je hier.

4. De Vlooybergtoren in Tielt-Winge.

De Vlooybergtoren is enorm populair geworden door de beroemde scene van de Callboys. Ik moet bekennen dat ik nog nooit de serie heb gezien. De toren is 20 meter lang en 11 meter hoog. Bovenaan zie je een prachtig uitzicht van de landbouwakkers, de natuur en soms ook klaprozen.

Startplaats: Oudepastoriestraat 22, 3390 Tielt-Winge. Je parkeert bij Huize Hageland. Van daar uit vertrekt je wandeling richting de Vlooybergtoren. Ik kan je aanraden om te voet te gaan en niet met de auto. Het kan er soms wel eens druk zijn bij de toren. De blogpost over de wandeling in Tielt-Winge vind je hier terug.

5. De uitkijktoren in Gerhagen. Is helaas momenteel gesloten.

Rolwagenpad

Één van de mooiste uitkijktorens vind je in Gerhagen. Je klimt de toren op en dan zie je bovenaan een uitzicht over Gerhagen. De toren is 19 meter hoog, heeft een spiraalvormige trap en na 100 treden kan je genieten van een panoramisch uitzicht. Het leuke aan deze uitkijktoren is dat je er vlakbij kan parkeren.

Startplaats: Heggebossenweg , 3980 Tessenderlo. Daarna wandel je richting de zandberg, het museum. In de verte zie je dan al de uitkijktoren. De wandeling die ik heb gedaan loopt langs de uitkijktoren. Het is een korte wandeling. Je vindt de wandeling hier terug. Binnenkort ga ik er nog eens wandelen. Dan maak ik er een langere wandeling. Hou zeker deze blog in het oog.

Deze vijf uitkijktorens kan je combineren met een prachtige natuur wandeling in de natuur. Wat wil je nog meer?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

1 Reactie

  1. Wat een super tip zeg. Ideaal voor het maken van mooie panoramische foto’s. Ik woon nog niet zo heel lang in Limburg. Jouw blog is ideaal om inspiratie op te doen voor onze volgende wandelingen.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.