Ik ben dan misschien wel geen therapeut of een coach. Maar ik heb de laatste tijd of jaren zoveel dingen meegemaakt. Dat ik eigenlijk niet meer zo negatief wil zijn in het leven. Door al deze dingen kan ik zeker een paar tips geven waardoor jij misschien ook positiever in het leven kan staan. Ik vertel je nu al dat het met ups en downs gaat zijn. Zoiets kan je natuurlijk niet leren op een paar minuten. Deze 5 tips kan je gewoon in het dagelijks leven toepassen.

Ik gebruik zeker geen boek over positieve dingen maar eerder mijn eigen levenservaring.

Een paar jaar geleden heb ik een paar dingen meegemaakt in mijn privé leven. Helaas kan ik daar over niet veel vertellen op mijn blog. Sommige dingen hou ik liever een klein beetje geheim voor de buitenwereld. Ondanks alle problemen voelde ik mij toch een beetje negatief. Op een dag wou ik niet meer negatief zijn. Ik ben liever de positievere en vrolijke Sanne. Tot nu toe lukt dit eigenlijk heel goed dankzij mijn dagelijkse tips en mijn vrienden.

1. Vermijd de negatieve dingen rond jou.

Negatieve dingen kan je eigenlijk heel ruim zien. Mensen die negatief tegen jouw doen. Vervelende opmerkingen die je krijgt van andere mensen. Oké die mensen kan je helaas niet veranderen. Maar je kan wel al deze dingen vermijden. Krijg je een negatieve opmerking van iemand? Eerlijk gezegd als iemand iets negatief over mij zegt of ik krijg een vervelend opmerking dan luister ik eigenlijk al niet meer. Ik zet mij zelf dan in de zen zone. De zen zone pas ik al jaren toe. Je zondert je af van de vervelende opmerkingen door aan iets anders te denken.

2. Word je even down denk dan aan iets positiefs.

Ik heb soms ook nog van die momenten waarbij ik even down word. Tja ik ben ook maar een mens denk ik dan zelf. Dan denk ik weer aan iets positief en voel ik mij beter. Je kan dan denken aan een positieve ervaring of een mooie herinnering. Of als je afgesproken hebt met een vriendin dan denk je daar aan.

3. Zoek voor je zelf een nieuwe uitlaatklep.

Ik heb onlangs voor mijzelf een nieuwe uitlaatklep gevonden en dat is hardlopen. Als ik even down ben of iemand anders zegt tegen mij een vervelende opmerking dan ga ik gewoon even lopen. Zoek voor je zelf een nieuwe uitlaatklep. Eentje dat je natuurlijk kan volhouden. Een nieuwe hobby, of een spelletje spelen, gamen achter de computer of voor de playstation. Een nieuwe uitlaatklep zorgt natuurlijk voor een beetje afleiding. Als ik ga lopen dan voel ik mij blij en laat ik al die negatieve opmerkingen gewoon links liggen. Zo maak ik mijn hoofd leeg. Daarna voel ik mij heel goed in mijn vel.

4. Loop geen mensen meer achterna want daar word je ook negatief van.

Ik loop ook geen mensen meer achterna. Als ze mij willen leren kennen of met mij willen afspreken? Dan zullen ze zelf af en toe ook wel eens moeite moeten doen. Vroeger liep ik gewoon iedereen maar achterna maar dat is eigenlijk ook vermoeiend. Mensen die voor jouw geen moeite doen zijn je eigenlijk niet waard. Dat is natuurlijk mijn persoonlijke mening. Vriendschap moet eigenlijk van 2 kanten komen en niet alleen maar van 1 kant.

Een extra tip! Van alleen maar te geven aan andere mensen kan je ook negatiever worden.

Ik vertelde je al in tip nummer 4 dat vriendschap van 2 kanten moet komen. Als je alleen maar geeft altijd dan ga je zelf ook negatiever worden. Dan ben je vaak boos als deze mensen niet met jouw willen afspreken. Of alleen met jouw willen afspreken wanneer zij het willen. Helaas werkt het niet zo.

Wil je positiever staan in het leven? Spreek dan alleen nog af met vrienden/mensen waarbij de vriendschap van 2 kanten komt. Ik was het onlangs zo beu om altijd maar te geven aan andere mensen. Daardoor voelde ik mij enorm negatief als ze wel afspreken met andere mensen. Nu heb ik zoiets van oké je doet maar het interesseert mij eigenlijk gewoon niet meer.

5. Durf al eens nee te zeggen! Dan word je zeker positiever.

Ik durfde vroeger nooit nee te zeggen. Zo had ik eigenlijk schrik om andere mensen te kwetsen. Ik zei vroeger altijd maar gewoon JA. Zo deed ik uiteindelijk dingen die ik eigenlijk zelf niet leuk vond. Eigenlijk moet je gewoon anders denken en gewoon het durven om nee te zeggen. Zo doe je alleen maar dingen die je echt leuk vindt. De nieuwe jij en de nieuwe Sanne durven gewoon nee te zeggen!

Durf jij wel eens nee zeggen? Ben jij liever positiever of negatief in het leven?

Auteur

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

1 reacties

Schrijf een reactie