Sinds januari 2017 ben ik begonnen met hardlopen. In 2017 had ik zoveel problemen en zocht ik naar een manier om die problemen te vergeten. Dus begon ik met hardlopen. Dit is de ideale uitlaatklep voor mij. Vandaag geef ik je 5 redenen waarom ik terug begonnen ben met hardlopen.

In 2017 stopte ik helaas ook met het hardlopen. Om daarna in 2018 terug te starten met hardlopen. Maar toen ben ik gestopt om persoonlijke redenen. Laten we zeggen dat 2017 en 2018 twee moeilijke jaren waren. In 2019 ga ik proberen om het vol te houden.

1. Ik wil fitter worden door te hardlopen.

Misschien denk je nu wel? Sanne je wandelt toch, hoe kan jij nu niet fit zijn? Toch is het zo hoor. Iedere dag doe ik tussen de 15000 en 20000 stappen en dit zowel in mijn werk leven als mijn privé leven. Maar toen ik gisteren ging lopen merkte ik vooral dat het niet zo vlot ging. Hardlopen is dan ook wel zwaarder dan het wandelen. Ik wil het gewoon doen voor mijzelf.

2. Hardlopen is gewoon leuk.

Sommige mensen vinden hardlopen niet zo leuk maar ik vind het zalig. Even rond rennen, genieten van de buitenlucht en de omgeving. Plus lopen kan je gewoon overal doen. Het liefst loop ik gewoon in het bos.

3. Het is mijn uitlaatklep.

Ik vertelde je al eerder over mijn twee harde jaren. Maar bij het leven horen nu éénmaal ups en soms ook veel downs. Het is dan leuker als je even een uitlaatklep hebt. Bij mij is dit vooral het hardlopen. Heb ik gewoon een probleem of even een negatief momentje? Dan ga ik gewoon even hardlopen. Na het hardlopen heb ik weer dat positieve en blije gevoel. Ik word er ook echt gelukkig van.

4. Dit jaar is mijn doel om de 5km te behalen.

De laatste jaren merk ik vooral dat 3km nog maar mijn maximum is. Veel te weinig natuurlijk. Ik wil heel graag de 5km behalen. Die 5km staat trouwens op mijn bucketlist. Wil het hardlopen dan ook heel graag volhouden en niet opgeven. Ik geniet er namelijk echt van.

5. Om mijn hardloopschoenen te gebruiken.

Onlangs zag ik mijn hardloopschoenen staan in de kast. Eerlijk gezegd vond ik het wel een beetje zonde van mijn geld om ze niet meer te gebruiken. Dus nu had ik eigenlijk wel een reden om ze terug te gebruiken.

Waarom ga jij hardlopen?


Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.