Al jaren ga ik wandelen op mooie wandelplaatsen en dit aan stevige km’s. Ieder jaar koop ik nieuwe wandelschoenen. Dat is ook wel nodig als je veel wandelt. Nu wandel ik wat minder en heel weinig kms dit komt door mijn revalidatie. Maar dat houd mij niet tegen om te schrijven over wandelingen. Dit jaar ben ik (voor mijn ongeluk) trouwens op mooie plaatsen gaan wandelen. Dit zijn vijf leuke wandelingen die je gewoon eens moet gedaan hebben.

In België heb je echt mooie plaatsen waar je kan gaan wandelen. Net zoals deze vijf leuke wandelingen.

Maar in Nederland heb je ook mooie plaatsen om te wandelen. Ik ga ieder jaar bijna op vakantie in Nederland. Hopelijk kan ik volgend jaar nog eens op wandelvakantie gaan. Daar kijk ik ieder jaar na uit. Ik ben niet zo een strandtype, lig ook niet graag aan een zwembad. Geef mij maar een huisje in de natuur met mijn hondje.

Samen wandelen dat is mijn doel voor volgend jaar. Dat we terug kunnen genieten. Iedere dag denk ik daar aan en voel ik mij positiever dan ooit.

Momenteel kan ik geen grote afstanden wandelen of veel km’s doen. Ik ben al blij dat 1km is gelukt. Maar dat komt nog wel. Stilletjes aan revalideren maar toch wou ik voor jouw 5 leuke wandelingen uit kiezen.

Maar dat wil niet zeggen dat ik geen vijf leuke wandelingen voor jullie kan uitkiezen.

Vijf wandelingen die echt de moeite zijn en met een leuke aantal in km’s. De startplaats, de wandelroute en eventueel de knooppunten kan je hier ook in dit artikel vinden.

1. Voeren is echt een streek om te wandelen.

Voerstreek

Het is er zo mooi, rustig en ideaal om te wandelen. Soms kom je al eens iemand tegen maar voor de rest is het er rustig. Ik ben er zelf op 1 mei gaan wandelen. Je zou verwachten dat het er druk was, nee hoor. Rustig en dan is het leuker om te wandelen. Ik koos toen voor de streek Sint-Martens-Voeren.

Extra informatie over deze wandeling:

Startplaats:De wandeling start in de Komberg straat 33, 3790 Sint-Martens-Voeren.
Je kan je auto parkeren bij knooppunt 54. Adres: Kastanjeboomstraat 19 Sint-
Martens-Voeren. Dit is wel aan een school. Heel veel parking is er niet.
Land:
België
Afstand:17km door de prachtige voerstreek
Knooppunten:48-54-67-66-65-64-63-62-61-59-58-57-56-55-47-46-90-91-48
Extra tip:Draag aangepast schoeisel! Extra info zoals bezienswaardigheden vind je hier bij deze link.

2. Westerlo is een fijne plaats om te wandelen.

vijf leuke wandelingen

Ik moet bekennen dat ik er nog nooit was gaan wandelen. Maar we besloten om er eens samen te gaan wandelen in februari. Je wandelt er vooral op holle wegen langs prachtige bomen. Ik heb altijd een zwak gehad voor mooie bomen.

Extra informatie over deze knooppuntenwandeling:

Startplaats:De Merodedreef nr 61, te Westerlo. Parkeren kan je in de Denis Voetsstraat.
Duur:2 uurtjes ongeveer.
Afstand en knooppunten:6,3 km wandelen in een prachtig gebied.
Knooppunten: 20-21-129-8-184-10-183-12-13-11-16-20
Extra tip:Meer info over deze wandeling vind je hier.

3. De volgende wandeling is wel een stevige wandeling van 18km. Het Meerdaalwoud en de Doode Bemde.

leuke wandelen

Dit zijn trouwen 2 wandelplaatsen maar ik heb er toen één wandeling van gemaakt. Beide wandelplaatsen moet je eens gedaan hebben. Ze hebben mooie uitzichten, je kan er goed door wandelen. Soms zie je al eens een gids rondwandelen met een paar mensen er bij.

Extra informatie:

Startplaats:Weertsedreef 16, 3053 Oud-Heverlee. Parkeren kan je aan de Speelberg.
Afstand, knooppunten:18km wandelen in twee prachtige gebieden.
108-131-130-109-129-128-127-111-112-121-120-122- 123-124-19-100-101-102-211-210-213-212-103-104-105-106-107-108
Extra tip:Honden aan de leiband. Meer info over deze wandeling vind je hier.

4. Deze wandeling is er om eentje te doen op een vrije ochtend. Een kleine wandeling van 2,50km in het mooie natuurgebied van de Rammelaars.

Rammelaars

Het natuurgebied van de Rammelaars is er eentje waar je kan genieten in elk seizoen. Soms worden er wel routes afgesloten. Dit is vooral voor je eigen veiligheid. Stevig schoeisel is een must bij elk seizoen op deze plaats.

Extra informatie:

Startplaats:Zwartenhoekstraat, 3945 Ham. Parkeren aan het natuurhuis de Rammelaars.
Duur:Minder dan 45 minuten.
Afstand:2,50km, rode bewegwijzering.
Extra tip:Meer info over deze wandeling, vind je hier.

5. De laatste wandeling die ik heb uitgekozen is er eentje tegen de grens van Nederland. Wandelen door de parel van de Jekervallei.

Dit jaar ben ik nog niet zoveel gaan wandelen in Nederland. Alleen de bollenvelden heb ik gezien in april. Het blijft een mooie streek om te wandelen. In 2021 ga ik terug wandelen. Ja plannen maak ik al om te wandelen. Maar ik dwaal af van de prachtige Jekervallei of beter gekend als Kanne. Ik ben al verschillende keren gaan wandelen in Kanne. Een keer in 2015 en ook dit jaar in mei. Kanne blijft prachtig om te wandelen. Ondanks de bekendheid van het dorpje is het er niet zo heel druk.

Extra informatie over deze wandeling:

Startplaats:Statiestraat 28, 3770 Kanne, Riemst. Er is daar ook parking.
Land:
België
Afstand:20km door een prachtig groen gebied.
Routes:Oranje wandelroute, rode wandelroute en blauwe wandelroute.
Extra tip:Extra info over deze wandeling vind je hier.

Deze vijf leuke wandelingen zijn echt zo leuk.

Ik heb er 5 uitgekozen waarvan je minstens eentje kan doen. Ben je het wandelen aan het opbouwen? Dan zou ik starten met de wandeling van 2,50km in de Rammelaars. Kan je gemakkelijk 20km wandelen? Ga dan eens wandelen in het mooie Kanne. Op mijn blog vind je onder de categorie nog meer wandelgebieden waar je kan wandelen.

Hopelijk kan ik volgend jaar deze km’s wandelen. Momenteel is dit nog wat te veel voor mij. Ik moet ook bos gebieden, holle wegen en kasseien vermijden.

Ben jij al eens gaan wandelen op één van deze wandelplaatsen?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

5 Reacties

  1. Ja, goeie schoenen zijn echt belangrijk, net als de sokken trouwens. Ik ben op die plaatsen niet geweest. Ik heb hier echt een enorme hoeveelheid aan plekken om te wandelen.

  2. De omgeving van de kluis van Bolderberg is ook zeer mooi en het Park Kempenbroek en Connectera (als je wat beter kan stappen ) zijn ook heel mooi om te doen
    wat ook super is is de wandeling van Negenoord in Dilsen Stokkem
    groetjes

  3. Leuk! Bedankt voor de tips. Het is even rijden vanaf hier, maar soms heb je dat wel over voor een leuke wandeling.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.