In augustus was ik op vakantie in Lanaken. Ik verbleef op het prachtige groene Jocomo Parc. Al snel koos ik er voor om zelf een wandeling uit te stippelen met als vertrekpunt Krieckaert. Je wandelt 10,50km in een prachtige omgeving. Ik neem je mee naar de mooiste plekjes van deze route.

Verbindingsroute:

Je start op de parking van camping Krieckaert. Al snel wandel je richting de verkorte route. Je volgt dit pad omdat Sanlavie zelf een route heeft uitgestippeld. Al snel kom je uit op de bewegwijzerde routes. Wij volgen een stukje deze route. Tot je op een splitsing komt. Al snel koos ik er voor om rechts af te slaan. Je komt voorbij een kennel. Het is er wel een beetje modderig. Wandelschoenen of laarzen zijn echt wel een must. Je volgt een wandelpad naar beneden. Met aan je rechterkant een paar weien. Je volgt dit wandelpad tot als je terecht komt bij het natuurreservaat Oversteek Roelerbeek.

Oversteek Roelerbeek, het lijkt wel de Ardennen.

Krieckaert

Het eerste wat je ziet is de prachtige vallei met de mooie bomen en het bankje in het midden. Een prachtig stukje natuur om foto’s van te maken. Je ziet er een beekje met water door stromen. Dit is voor mij maar ook voor jou echt genieten. Het natuurreservaat Oversteek Roelerbeek is niet zo heel groot. Maar je wandelt op onverharde paden.

De dreef met de prachtige bomen.

Krieckaert

Al snel komen we uit op een prachtige dreef met de mooiste bomen. Ook weer zo een fantastische plaats om foto’s te maken. We vervolgen onze weg en volgen een klein stukje de groene route. Na een tijdje slaan we links af. Zo kom je terecht op een prachtig wandelpad midden in de natuur. Het nationale park is echt een prachtig park om in te wandelen. Het voelt voor mij als een 2e thuis. Je wandelt een stukje verder dieper het bos in. Zo volg je een mountain bike padje. Heerlijk om daar op te wandelen. Berg op en en berg af. Je volgt ook een stukje een paarden route langs weien.

Tot als je de gele route tegen komt. Om daarna weer verder te wandelen. Je loopt terug omhoog richting de blauwe route. Pas op het is er wel heel modderig. Gelukkig kan je de plassen vermijden door de wandelpaadjes te volgen door het bos.

Tot slot wandel je terug richting de bewegwijzerde routes. Zo kom je terug uit op de dreef. We wandelen rechtdoor en slaan dan linksaf naar een wandelpad/ mountain bike pad. Zo wandel je terug naar de kennel toe en de verkorte route. Je kan ook de gpx file volgen. Die vindt je onderaan deze blogpost.

Wat vond ik zelf van deze wandeling?

Krieckaert

Ik was op dit stukje nog niet gestart van het nationale park. Maar ik had eens zin om een route uit te stippelen. Ik vond het leuk om nieuwe en leuke plekjes te ontdekken in dit bos. De wandel route heeft een afstand van 10,50km. De ideale afstand om een natuurgebied te ontdekken. De Oversteek Roelerbeek vond ik het mooiste stukje. Het lijkt wel een beetje op de Ardennen. Deze wandeling heeft heel wat leuks te bieden. Echt een aanrader voor elke wandelaar en genieter van de natuur.

Overige fotogalerij van de wandeling:

Praktische info:

Startplaats:Camping Krieckaert. Gps: Krieckaertlaan 1, 3620 Lanaken
Route:Niet Bewegwijzerd, verschillende hoogtes.
Afstand:Ongeveer een 10,59km.
Horeca:Horeca aanwezig aan het vertrekpunt. Maar was gesloten.
Rolstoel-toegangkelijk:Deze wandeling is niet geschikt.
Extra info:Honden moeten er aan de leiband. Bij en na regenweer kan het er nogal drassig zijn.

De gpx file vind je hieronder:

Download file: Sanlavie_Krieckaert_2021-08-18_11-16-04.GPX

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.