Uitgetest: Loopomloop is een nieuwe wekelijkse vaste rubriek op Sanlavie. Ik had al een tijdje het idee om een vaste rubriek te plaatsen op vrijdag en op mijn blog. Maar ik blog eigenlijk al heel veel over wandelen. Dus wou ik liever eens bloggen over het hardlopen. Onlangs zag ik bij de startplaats van het Webbekomsbroek een paar Loopomloop lussen. Ik kende al het Webbekomsbroek van het wandelen maar ben er eigenlijk nog nooit gaan lopen. Vandaag geef ik je mijn mening over deze Loopomloop route.

Uitgetest: Loopomloop in het natuurgebied Webbekomsbroek te Diest.

loopomloop diest

Ik parkeerde mijn auto aan het natuurcentrum van Diest. Een beetje verderop zag ik het plannetje hangen van de loopomlooplussen. Het viel mij onmiddelijk al op dat het plannetje helemaal aan de andere kant stond.

Startplaats: Bezoekerscentrum Webbekomsbroek, Omer Vanaudenhovelaan 48, 3290 Diest.

Ik zag op het plannetje drie loopomloop routes. Ik koos al snel voor de loopomloop route van 3.6km. Bij het plannetje stonden trouwens een hele hoop tips. Die vond ik vooral handig maar sommige tips wist ik natuurlijk al. Zoals bijvoorbeeld een gezondelevenstijl. Ik beweeg soms een beetje te veel, dus eigenlijk ben ik misschien wel te gezond bezig….

Ik startte mijn mp3 speler en begon te lopen.

Ja ik heb nog een hele oude mp3 speler. Die is ondertussen 15 jaar oud en doet het nog heel goed. Ik passeerde langs het natuurgebied Webbekomsbroek en liep richting de Schaffensepoort. Op een gegeven moment moest ik een bruggetje oversteken en dat vond ik niet zo handig. De trapjes naar beneden zorgde er voor dat ik trager begon te lopen.

Ik passeerde ook langs Schaffen en begaf mij al snel op de grote brug voor fietsers. Die brug had ik vooral onderschat. Dat stukje was voor mijzelf het zwaarste. Om daarna naar beneden te lopen, richting het natuurgebied Webbekomsbroek.

Onderweg zag ik de zon stilletjes ondergaan. Daar genoot ik enorm van. Op een gegeven moment kwam ik bij het einde uit van de groene loopomloop. Dat laatste stuk was vooral gras en een holle weg. Het gedeelte gras was een beetje modderig. De modder was wel zalig om in te lopen moet ik er ook wel bij zeggen.

Ik heb echt genoten van die loopomloop route.

Het was voor mij de eerste keer dat ik een loopomloop route deed. Ik was echt verbaasd over de afwisseling tijdens het hardlopen van de wegen en de natuur. Deze loopomloop vond ik wel een beetje zwaar voor mijzelf maar het uitzicht maakte heel veel goed. Ben jij er al gaan hardlopen? Wat vind jij van de nieuwe reeks uitgetest: loopomloop?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.