Afgelopen zomer besloten we om een paar keer te gaan wandelen in Wallonië. Ons eerste plan was om te gaan wandelen in La Roche maar toen we er aan kwamen was het veel te druk. We besloten al snel om door te rijden naar Domein provinciaal de Mirwart.

Domein provinciaal de Mirwart.

Domein Provincial de Mirwart is gelegen in de prachtige provincie Luxemburg. Na een ritje van een paar uur zag ik een adembenemend uitzicht. Een vijver met links en rechts groen, zo mooi om te zien.

Achter de parking zie je een hele leuke picknick plaats. Rond de picknick tafels zie je wat beekjes. Onze Diezel zat er onmiddellijk in. Je hebt er ook een grote picknicktafel met een afdakje er boven op.

Vijf verschillende wandelingen die je Mirwart op een andere manier laten beleven.

Je kan kiezen uit 5 verschillende wandelingen. Promenade du Marsoult is een zeer gemakkelijke wandeling die je meevoert langs vijvers, beekjes en moerassen. Je hebt ook Promenade du Parc daar ga je op ontdekking in het arboretum van het domein. De blauwe wandeling Promenade de la Glaciere die voert je mee langs de geschiedenis van Mirwart. Of promenade du Vieux Moulin (gele route), wandelen door het hart van het woud. De Chevaldot, je wandelt dan over bergruggen.

Promenade du Marsoult, verlangend wandelen langs water.

Wij kozen trouwens voor de rode wandeling van 5km. Omdat Diezel een echte waterrat is. Deze wandeling neemt je mee langs de mooiste vijvers, beekjes en wandelpaadjes. Promenade du Marsoult is een gemakkelijke wandeling. Ideaal als je het wandelen wilt opbouwen. Af en toe wandel je even berg op maar dat voel je niet in de beentjes. Onderweg stopten we nog even om een broodje te eten. Zo wandelden we terug naar de parking om een 2e wandeling uit te kiezen.

Promenade du Parc de groene wandeling.

Na een kleine pauze kozen we er voor om een 2e wandeling te doen. De eerste wandeling was zo goed meegevallen dat we alle 3 nog even wilde wandelen. Al snel kozen we voor de groene wandeling. Bij de omschrijving stond dat je het arboretum kon ontdekken van het domein via een overhangend pad dat langs de rivier loopt. Je wandelt over een pad langs een paar gebouwen om daarna een ander gras pad te volgen. Hier door kom je terecht op een overhangend wandelpad. Je wandelt een steile berg op en beneden zie je dan de rivier. Daarna wandel je wel berg af en kan je even rusten bij de rivier.

Praktische info:

Startplaats:Je vertrekt op de parking van Domein provinciaal de Mirwart. Gps:Rue du Moulin, 6870 Saint-Hubert.
Duur:Een dag uitstapje.
Afstand:Ongeveer een 10km.
Gpx file 1:
Download file: Sanlavie_PromenadeduMarsoult_2020-08-16_12-18-16.GPX
Gpx file 2:
Download file: Sanlavie_PromenadeduParc_2020-08-16_15-18-27.GPX
Horeca:Ja, je kan er iets drinken.
Extra info:Ik zou nu wel oppassen voor het water. Geen idee of dit domein nu toegankelijk is.

Onderweg wandelen we ook langs prachtige uitzichten. Deze wandeling was iets zwaarder, vooral de berg op was een beetje te zwaar. Ik vond deze wandeling niet zo heel leuk, ook al waren er prachtige uitzichten. De rode wandeling vond ik vele leuker. Je had meer bos, de beekjes, rivieren en het moeras trok mij vele meer aan. Ben jij al gaan wandelen in Mirwart?

De 2 wandelingen deed ik in 2020.

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

1 Reactie

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.