Onlangs ben ik in Hulst gaan wandelen, een deelgemeente van Tessenderlo. Ik maakte er zelf een route met google maps. Er zijn daar helaas nog geen knooppunten. Dat vond ik wel een beetje jammer. Uiteindelijk besloot ik om daar zelf een route uit te stippelen via google maps. Deze route voert je mee langs de mooiste landschappen, de prachtige natuur en het oude goederen station. In deze blogpost vertel ik je wat meer over deze wandeling. Je kan hier ook een gpx file downloaden en een wandelplannetje.

Mijn route begon aan het station van Hulst, Tessenderlo.

Station Tessenderlo is trouwens een goederen station langs spoor 17. Soms komen er nog goederen treinen door van Tessenderlo naar Diest. Ik vind het jammer dat dit gebouw niet zo goed onderhouden is. Hier starten we onze route. Vastberaden begon ik aan deze wandelroute van maar 2,66km. Een kleine wandelroute die ideaal is om te doen op een doordeweekse avond. Je hoeft niet altijd grote afstanden te maken om iets moois te zien. Maar goed ik dwaal af van deze prachtige wandeling.

Tessenderlo Hulst

Vanaf het goederen station steek je de baan over.

Het was er wel een beetje druk. Ik zou er niet gaan wandelen als de scholen uit zijn. Ik wandelde verder langs de railbike. De railbike kan je trouwens in het weekend doen. Maar je moet wel reserveren. In de maanden juli en augustus is deze railbike alle dagen open. Je fietst 4km richting Ham om daarna een pauze te nemen van 30 minuten. Zodat je terug 4km kan fietsen. In totaal fiets je een 8km.

Helaas zijn de railbikes nu gesloten. Meer info over de railbike vind je hier. In de zomer is het ideaal om deze route samen te combineren met de railbike.

tessenderlo hulst

Ik wandelde een stukje verder om daarna af te draaien naar links.

We volgen hier een stukje een fiets route. Deze weg volgen we nog een klein stukje recht door. We zien de mooiste uitzichten aan onze linkse kant. Daarna steken we terug de weg over om richting de begraafplaats te wandelen. Zo wandelen we ook langs de bedrijven van Tessenderlo/Hulst. Om daarna een klein stukje te wandelen op de grote baan. Zo wandel je terug richting het goederen station en de parking.

Praktische tips:

  • Startplaats: Stationsstraat, goederen station Tessenderlo.
  • Parking: Er is een parking aan het goederen station.
  • Bewegwijzering: Geen bewegwijzering, zelf een wandeling uitgestippeld. Volg de gpx file.
  • Handige tip: Op een mooie dag kan je de railbike combineren met deze wandeling. Deze is kort bij de startplaats van deze wandeling.
  • Rolstoel toegankelijk: Ja 100% geschikt.

Gpx file: De gpx file kan je hier onder downloaden.

Download file: Sanlavie_2021_hulst_15-39-53.GPX

Ook heel leuk:

Wat vond ik zelf van de wandeling in Tessenderlo?

Deze wandeling was een korte wandeling die je gemakkelijk kan uitbreiden naar een grotere wandeling. De mooie uitzichten had ik eigenlijk helemaal niet verwacht. Dus dat was voor mij echt een verrassing. Ik heb daar echt genoten van een mooi stukje natuur. Ondanks dat het 100% verhard was, was dit eigenlijk een prachtige omgeving om even te wandelen en rustige te worden. Deze wandeling is dan ook echt een aanrader om even uit te waaien na een drukke dag.

Haal meer uit je wandel leven door Sanlavie te volgen op facebook, instagram en twitter.

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

2 Reacties

  1. Ik ken een behoorlijk stukje van die wandeling van mijn fietstochten, want de fietsnummertjes komen er ook langs. Wel weer even geleden dat ik daar gepasseerd ben. Inderdaad een mooie streek. Railbike ken ik en heb ik zien rijden, maar ik heb er zelf nog niet mee gereden. Misschien te veel schrik om het spoor bijster te geraken? 😁

    • Dankjewel voor je reactie. Klopt, langs het spoor kan je ook een fiets knooppunt volgen. Misschien ook wel eens leuk om te doen voor jouw?

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.