Een paar weken geleden wilde ik en een vriendin iets gaan drinken in Tessenderlo. We zochten naar een geschikte locatie. Eentje waar honden binnen mogen, het liefst in een groene omgeving. Dat waren onze belangrijkste eisen. Zo kwamen we terecht bij ‘t Zavelhof in Tessenderlo. Ik ben al jaren verzot op de groene natuur. Wat is dan gezelliger om dit samen te combineren . Wat vond ik zelf van ‘t Zavelhof?

't Zavelhof

‘t Zavelhof is gelegen op een groene locatie in Tessenderlo.

Het ligt midden in het groene hart van Tessenderlo. We noemen dit groene hart ook wel eens het Gerhagen natuurgebied. Ik en mijn vriendin spraken af op de parking van Zuivelberg nr 12/A. Bij ‘t Zavelhof was er helaas geen plaats om onze auto te parken. Maar je hebt er nog 2 andere parkings in de buurt.

Zo zagen we onderweg naar het zavelhof al onmiddellijk een paar paardjes. De achterkant van de manege en de groene omgeving waarin het café zich bevind. Echt een mooie omgeving om even tot rust te komen en te genieten van de natuur.

't Zavelhof

Het viel ons onmiddellijk op dat dit café heel gemakkelijk te bereiken is.

Dit is echt ideaal als je hulpbehoevend bent of slecht te been bent. Zodat je tijdens een wandeling toch even kan rusten. Je kan bijvoorbeeld de wandeling doen van het rolwagenpad of de wandeling van 2,1km. Dan kom je voorbij deze mooie locatie. Moet je naar het wc dan moet je wel even naar buiten langs de stallen om rijden. Maar dan zie je ook eens de diertjes.

't Zavelhof

De uitstraling van het café?

We gingen ‘t Zavelhof binnen, links zagen we een prachtige bar. Rechts van ons zagen we de rode zetels en de houten tafels. Het gaf mij een warm en huiselijk gevoel. Wij kozen voor een tafeltje bij één van de ramen met uitzicht op de binnenpiste. Daar zag je ook mensen rijden op een paard. Honden zijn hier trouwens ook welkom. Dat is echt een pluspunt. Je zag er heel veel wandelaars met hun hondjes. In de zomer heb je er trouwens ook een gezellig terras.

Het café heeft ook een manege. Waar je kan paardrijden. Als ouder kan je dan iets drinken in het café. Als ruiter en bezoeker ben je er zeker welkom.

't Zavelhof

Extra informatie over ‘t Zavelhof:

 • Adres: Zavelberg 11, 3980 Tessenderlo.
 • Te bereiken via de Jagersweg.
 • Meer informatie vind je hier over ‘t Zavelhof.
 • Gesloten op dinsdag.
't Zavelhof

Wat vond ik van ‘t Zavelhof en de bediening?

We waren rustig aan het babbelen. Op een andere tafel vonden we een menu kaart. Na een paar minuutjes kwam een vriendelijke vrouw onze bestelling opnemen. Wij kozen voor 2 thee drankjes. We kregen binnen de paar minuutjes onze drankjes. We betaalden 4,30 euro in totaal voor de 2 drankjes. Wat echt niet duur is. Dat noem ik zeker budget vriendelijk en een super vriendelijke bediening. Na twee uurtjes gingen we met een fijn en gezellig gevoel naar huis.

Ben jij er al iets gaan drinken?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

15 Reacties

 1. het ziet er gezellig uit maar zal er niet zo snel wat gaan drinken aangezien ik er niet zo van houd dat er huisdieren in eet of drink gelegenheid komen 😉 ik hou daar persoonlijk niet zo van

 2. Grappig, hier in Nederland hebben we ook het groen hart. Leuk een locatie waar je gezellig kan zitten en de drankjes betaalbaar zijn.

 3. Mooie foto’s! Ik ben niet zo’n paardenliefhebber, maar houd wel van natuur én al helemaal van een lekker biertje (die grote banner voor Tripel Karmeliet boven de bar viel mij al meteen op ha ha!), dus op zich zou ik hier weleens een pintje willen doen 🙂

 4. Het is niet echt in de buurt. Maar een wandeling en een drankje daar hou ik wel van. Wie weet, als ik ooit in de buurt ben….

 5. Ziet er leuk en gezellig uit! Ik houd van dieren. Niet echt om de hoek voor mij helaas.

 6. Dat ziet er allemaal mooi en keurig uit. Dat er honden mogen komen is een plus punt. Ik heb de regel dat als mij hond niet mee mag, ik er zelf ook niet kom.

 7. Ik ben gek op paarden. Leuke foto’s om te zien. Wat fijn dat je steeds ietsje beter gaat met je. Uitstraling van café ziet goed uit. Het is zeker niet duur. Fijn weekend.

 8. Het ziet er leuk en gezellig uit. Als ik daar aan het wandelen zou zijn geweest zou ik daar gerust wat komen drinken. Het is voor nu wel een beetje uit de richting. 🙂

 9. Het eerste wat mij opviel waren de biertjes (of de aanduidingen daarvoor) Tripel Karmeliet (lieveling!) en Filou (heeft ook heerlijke biertjes). Kuch, dat dus. Verder klinkt het natuurlijk heel fijn. Lekker in een groene omgeving. Goede toegankelijkheid. Zelf hebben we geen hond, maar houden we wel van een wandeling in de natuur en erna nog even gezellig naar de kroeg met zijn allen. Kind aan het water of appelsap en wij aan het speciaalbier.

 10. Ziet er gezellig uit daar! Ik hou wel van paarden vind de geur ook lekker haha . Ik zou daar ook best wel een drankje kunnen doen.

 11. Altijd fijn een locatie waar je viervoeter ook mee naar binnen mag.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.