Meer bewegen tips

Bijna iedereen gebruikt wel eens een smoesje om niet te sporten. Zo heeft iedereen wel eens een dag of avond dat je echt niet wilt gaan sporten. Misschien is dit wel herkenbaar voor jouw? Nee ik begin volgende maand pas met sporten. Of nog een leuker smoesjes ik heb het niet nodig om meer te bewegen. Nee sporten is niks voor mij. Hardlopen doe ik niet aan mee. Tja en zo ken ik nog wel 100 andere smoesjes die dagelijks, wekelijks en maandelijks worden gebruikt. Ik geef vandaag 5 super geweldige tips zodat je geen smoesjes meer gaat gebruiken, waardoor je wel gaat sporten.

Vijf geweldige tips zodat je geen smoesjes meer gebruikt om niet te sporten.

Ik was vroeger een grote fan van de vele smoesjes. Mijn smoesjes klonken eigenlijk heel flauw. Dit zijn een paar voorbeelden van mijn smoesjes: brr het is te koud, nee het regent of ik ben te moe. In mijn tiener jaren gebruikte ik deze smoesjes zelf op school. Ik vertelde je al eerder dat mijn sportleraren echt blij zouden zijn dat ik nu sport. Oh ja ik was een echte smoesjes koningin. Ik moest er niet aan denken dat ik ging sporten met de klas, laat staan alleen. Toen ik boven de 24 jaar was begon ik toch wat meer te sporten. Zo wandelde ik met Diezel lange afstandswandelingen van een paar uur. We kozen steeds voor meerder kms te wandelen tot zelfs 15km. Nu nog steeds wandel ik heel graag met Diezel maar af en toe ook alleen. Dit jaar kiezen we er voor om tot 20km te wandelen. Het gaat zeker een challenge worden maar in onze vrije tijd gaan we het zeker doen. Ja ik kan je nu al vertellen dat het een sportief jaar wordt voor mij en niet alleen op het vlak van wandelen maar ook het hardlopen.

Zoals je dus kan lezen hield ik van deze smoesjes. Maar op een gegeven moment had ik geen zin meer om die smoesjes te gebruiken.

Ik koos er zelf voor om liever te gaan sporten omdat ik het echt wil. Net zoals ik kan jij daar ook in veranderen. Ik geef je alvast 5 tips zodat je geen smoesjes meer gebruikt om niet te sporten.

1. Aan je zelf vragen waarom je dit smoesje gebruikt.

Het klinkt misschien wel raar om aan je zelf te vragen waarom je dit smoesje nu eigenlijk wel gebruikt. Maar het helpt echt wel hoor. Tijdens die vraag kom je misschien te weten dat de sport niet bij je past. Of je sportkleding is niet ideaal om mee te sporten. Dat kan natuurlijk ook gebeuren. Of het gewoon niet lekker zit of te los zit tijdens het sporten. Na die vraag weet je natuurlijk al heel snel het antwoord. Door dat antwoord kan je eindelijk werken aan je smoesje. Waardoor je het steeds minder gaat gebruiken.

2. Verander je smoesje in iets positief.

Neem nu bijvoorbeeld mijn smoesje, brr het is te koud. Als we het nu veranderen in brr het is te koud en we doen ons iets dikker aan. Dan heb je eigenlijk de perfecte oplossing voor mijn typische smoesje. Zo kan je elk smoesje veranderen in iets positief. Daardoor bedenk je nog eens een hele leuke oplossing.

3. Vermijd smoesjes van andere mensen.

Dit kan soms ook helpen als je echt wilt sporten. Je hebt dan mensen die tegen je  zeggen dat je niet hoeft te sporten. Of je ziet er toch zo goed uit. Dan moet je nog eens uitleggen dat je voor het voor je zelf doet. Uiteindelijk geef je het op en stop je zelfs even met sporten. Terwijl je vroeger zoveel plezier had in het sporten. Je gaat het misschien niet geloven, maar ik geloofde vroeger echt deze smoesjes van andere mensen. In 2018 gaan we dat dus niet meer doen…

4. Eens van sport veranderen kan ook helpen.

Misschien doe je op dit moment de sport dat niet bij je past? Of misschien ben je de sport gewoon even beu? Zo ging je vroeger met plezier fitnessen en nu doe je het niet meer zo graag. Soms kan veranderen ook iets heel goed zijn. Als je af en toe eens verandert van sport. Weet je onmiddellijk ook welke sport bij je past.

5. Negeer je smoesjes, ja ook dat kan helpen.

Als je net wilt beginnen met sporten. Begin je misschien al te denken aan die smoesjes. Go ik heb er eigenlijk geen tijd voor, het is al 4 uur en dus veel te laat om te sporten. Nee daar gaan we niet aan meedoen. We beginnen toch opnieuw met sporten. Dit onthouden we ook daardoor vergeten we de smoesjes en negeren we ze ook.

Een extra tip: Stop met smoesjes te verzinnen door  ze eens weg te gooien.

Schrijf op een stukje papier jouw smoesjes die je dagelijks, wekelijks of zelfs maandelijks gebruikt. Bekijk de smoesjes eens één voor één. Doe het dag per dag. Daarna kan je ze pas buiten gooien. Het heeft mij echt geholpen. Vroeger gebruikte ik echt iedere dag smoesjes. Op een gegeven moment was ik er gewoon klaar mee. Zo schreef ik er een paar op en gooide ik ze weg. Daarna begon ik terug opnieuw te sporten maar zonder de smoesjes in mijn hoofd.

Gebruik jij wel eens een smoesje om niet te sporten?

Auteur

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Geen Reacties

  • De motivatie moet er natuurlijk ook zijn. Niet iedereen heeft motivatie om het te doen…

 1. Ik heb het vaak genoeg gedaan en nu ik praktisch niks meer kan door slechte knieën, baal ik zo en zou ik zo graag weet willen sporten! Goede tips die je hier heeft!

 2. leuke tips, wat mij vooral helpt is om samen te sporten. Dan is de drempel om af te zeggen toch wat hoger 🙂

 3. Mijn enige smoesje is harde regen. Ik heb er een hekel aan om dan naar buiten te gaan om te sporten. Momenteel mag/kan ik niet sporten door een knieoperatie. Ik kijk er al naar uit om terug te starten.

 4. Mieke | mieksmind Reply

  Ik heb geen smoesjes, ik heb een goed doorzettingsvermogen en sport elke week eigenlijk wel!

 5. Ja, ik heb ’s ochtends vroeg altijd heel veel smoesjes. Maar ik weet inmiddels dat ik uiteindelijk heus wel ga sporten. Dat is de kracht van de gewoonte. Op een gegeven moment word ik vanzelf kriebelig en dan ga ik vanzelf hardlopen.

 6. Smoesjes verzin omdat je diep in je hart nog niet echt wil. Als je echt wil dan word je vanzelf vooruit gestuwd door motivatie. En een doel hebben helpt enorm!

 7. Lipstickencupcakes Reply

  Goede tips, wat bij mij werkt is samen met iemand sporten, zo heb je een afspraak en die zeg je niet zo vaak af.

 8. Daar ben ik ook erg goed in! Smoesjes verzinnen hahah! Nu wil ik wel graag wat meer sporten, maar heb ik de juiste sport nog niet gevonden, en er zit hier niks in de buurt. Ik was altijd dol op Zumba, maar nadat ze daarmee stopten ben ik smoesjes gaan verzinnen.

 9. geode blogpost. Ik heb het heel eerlijk even op een laag pitje gezet omdat het tijdtechnsich niet te bolwerken is met mijn blog, fulltime job en familie leven. Even een keuze gemaakt en zodra alles op de rit zit dan ga ik er ook weer voor.

 10. Ik vindt sporten leuk dus gelukkig niet zoveel last hiervan 😀 Af en toe sla ik een keer over, maar dat is alleen als ik me niet lekker voel of het plannings-technisch niet gaat. Dus dat zijn goede smoesjes haha.

 11. Fijne tips! Ik moet mezelf er ook regelmatig toe zetten iets aan sport te doen en die smoesjes zijn dan heel herkenbaar.

 12. Ja, bijna elke dag heb ik smoesjes. Gelukkig ga ik na een tijdje meestal alsnog wel hardlopen, dus ik weet nu dat die smoesjes geen probleem zijn en laat mezelf gewoon smoesjes vertellen.

Schrijf een reactie