Een paar dagen geleden besloot ik al snel om te gaan wandelen in Scherpenheuvel. Ik vind het mooie een streek om te wandelen. Deze keer stippelde ik er zelf een wandelroute uit. Dat zorgde voor een aangename verrassing tijdens het wandelen. Zo zag ik prachtige landschappen, mooie dieren en nog vele meer. Wil je meer te weten komen over deze wandeling?

Op een mooie vrijdag wou ik gaan wandelen in Scherpenheuvel.

Scherpenheuvel
Achterkant Mariahal.

Toen ik aan kwam op de parking van de Mariahal. Was het er rustig. Er stonden niet zoveel auto’s. Ik ben trouwens altijd op zoek naar rustige en mooie plekjes om te wandelen. Maar goed ik dwaal even af van de wandeling. Ik besloot al snel om een wandeling uit te stippelen.

Het eerste stukje wandelde ik vooral op asfalt. Dat vond ik iets minder leuk. Maar al snel kwam ik terecht op holle wegen met de prachtigste uitzichten. Ik wandelde langs weien met paarden om daarna weer weer berg op te wandelen. Het ene pad was zelfs nog smaller dan het andere wandelpad.

Op een gegeven moment beland je zelfs in Zichem.

Zichem
Een mooi stukje in Zichem

Daar was ik zelf eigenlijk ook enorm verbaasd over. Maar eigenlijk was dat ook wel te verwachten. Zichem is niet zover van Scherpenheuvel. Ook daar zag ik prachtige uitzichten en maakte ik prachtige foto’s. Om daarna weer richting Scherpenheuvel te wandelen.

Op het einde wandel ik terug richting de Mariahal .In de verte zag ik de Basaliek al met op de voorgrond de landbouwakkers.

Scherpenheuvel

Praktische tips:

  • Startplaats: Tegenover de parking Mariahal.
  • Parking: Er is een parking aan de Mariahal Scherpenheuvel, 3270 Scherpenheuvel.
  • Bewegwijzering: Via knooppunten. Je kan er zelf ook heel gemakkelijk een wandeling uitstippelen. Of je volgt deze 137-148-140-136-138-383-376-406-137
  • Wandelplannetje: Geen wandelplannetje.
  • Handige tip: Draag stevige wandelschoenen of botten. Het kan er nogal modderig zijn.
  • Rolstoel toegankelijk: Helaas op sommige stukken niet toegankelijk.
  • Horeca: Ja, rond de prachtige Basiliek is er genoeg horeca maar helaas niet open. Er zouden wel wc’s zijn maar die heb ik zelf niet gezien.

Gpx file: ja, die kan je hier onder downloaden.

Download file: Sanlavie-scherpenheuvel_2021-01-15_14-56-02.GPX

Extra tip: Vermijd de drukste dagen.

Heel veel toeristen gaan aan de Basiliek een kaarsje branden voor hoop. Ik kan je aanraden om daar niet in het weekend te wandelen. Of je wandelt er heel vroeg in de ochtend. Op zondag kan het er wel eens te druk zijn. Ik koos er voor om er door de te week te wandelen. Toen was het er heel rustig. Plus ik vermeed ook de toeristische plaats. Dat doet ook heel veel. Ik koos er voor om mijn route verder weg uit te stippelen. Daar heb ik eigenlijk geen spijt van. Omdat deze route echt wel de prachtig natuur toont in Scherpenheuvel.

Ook heel leuk:

Niet alleen in Scherpenheuvel kan je prachtig wandelen. Maar ook in Zichem zijn er leuke wandelingen. Die je zelf kan uitstippelen of je bewandelt een bewegwijzerde wandeling van de Demerbroeken. Je hebt er 4 wandelroutes. Je kan van Zichem tot in Testelt wandelen. Testelt is trouwens ook een hele mooie plaats om te wandelen.

Wat vond ik zelf van de wandeling en de omgeving van Scherpenheuvel?

Scherpenheuvel
Een adembenemend wandelpad met een prachtig uitzicht.

Scherpenheuvel heeft mij enorm verrast. De omgeving is prachtig en rustgevend om in te wandelen. Ik heb echt genoten van de prachtige uitzichten, de mooie dieren en vooral de natuur. De wandeling heeft trouwens genoeg afwisseling. Zo wandel je op asfalt, smalle wandelpaden, holle wegen en andere wandelpaden. Onderweg zie je zelfs een stukje van de Basiliek, landbouwakkers en nog vele meer. Je ziet er niet zoveel bezienswaardigheden maar dat vond ik deze keer niet zo erg. De rust die ik er voelde was meer dan welkom na een drukke werkdag. Deze wandeling kan ik iedereen aanraden.

Ben jij er al gaan wandelen?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.