Op een mooie dag besloot ik om te gaan wandelen in Heppen. Ik had nog eens zin om zelf een wandeling uit te stippelen. Vele leuker dan een bewegwijzerde wandeling te volgen. Zo wandel je door de Gerheserbossen, de prachtige heide, een speelbos en natuurlijk ook een stukje Heppen en Ham.

Deze wandeling heeft een afstand van 11,52km.

Heppen

Deze keer een uitgestippelde route van 11,52 km. Geen bewegwijzerde route. Maar wel eentje die super leuk is om te doen. De gpx file vind je onderaan deze blogpost!

Startplaats van deze route:

Je vertrekt aan het buurthuis van Heppen. Er is net voor het buurthuis een ruime parking. Je kan er gratis parkeren, daarna volg je het wandelpad richting het kerkhof. Je wandelt langs de honden losloop weide, richting het bos. Daar zie je links en rechts prachtige bomen. Smalle wandelpaadjes die je meenemen naar nog mooiere stukjes in het bos.

Schans van Gerhees.

Heppen

De Schans bestaat al sinds de 17e eeuw. Vroeger konden bewoners zich hier verschansen. Het werd ook vaak ter verdediging gebruikt. De Schansmeester waarschuwde dan de andere bewoners. Zo konden ze hun verdedigen.

Je wandelt over een vlodderpad met een prachtig uitzicht richting de Schans. Zo volg je een smal wandelpad. Wandel je over een brugje, dat bijna uit elkaar valt maar het is doenbaar. Uitzicht bovenaan vond ik niet zo leuk, heel veel bomen omgehakt. Het geeft je een triestig gevoel…

Je wandelt trouwens ook een stukje door de provincie Antwerpen. Op een gegeven moment zag ik knooppunten van de Grote Nete. Ik vervolgde toen mijn terugweg richting het natuurreservaat Gerhesenheide.

Natuurreservaat Gerhesenheide.

Gerhesenheide is een prachtig stukje natuurgebied dat ligt tussen Ham en Leopoldsburg. Je wandelt vooral door het dennenbos, langs de prachtige heide die helaas nu was uitgebloeid. Het natuurgebied Gerhesenheide is 200ha groot. Je ziet er de zandduinen, in deze omgeving kom je echt tot rust. Na een paar km wandel je het natuurreservaat uit. Je wandelt voorbij het recreatiedomein de Merel. Hier kunnen kinderen spelen en ouders gezellig iets drinken op het terras. Je wandelt verder richting de Gerheserbossen en het speelbos.

Gerheserbossen en het speelbos.

Je wandelt nog een stukje door de Gerheserbossen en het speelbos. De Gerheserbossen is 300ha groot, je kan er heerlijke wandelen vooral in de herfst. Prachtige dennen bomen laten je het bos zien. Je volgt er leuke bospaadjes. Op een gegeven moment beland je in het speelbos. Kinderen kunnen hier spelen, ravotten en ouders tot rust komen. Je wandelt het bos uit. Om daarna terug te wandelen richting de parking van het Buurthuis Heppen. Deze wandeling is trouwens een aanrader voor iedere wandelaar.

Praktische info:

Startplaats:Gps: Heidestraat 65, 3971 Heppen, Leopoldsburg. Er is een ruime parking bij het buurthuis van Heppen.
Route:Geen bewegwijzerde route, eigen route. Je vindt de gpx file onderaan de blogpost.
Afstand:Ongeveer 11,52km.
Horeca:Horeca aanwezig.
Rolstoel-toegangkelijk:Deze wandeling is niet geschikt.
Extra info:Honden moeten er aan de leiband. Ze kunnen wel loslopen in de hondenweide. Draag stevige wandelschoenen en bij drassig weer regenlaarzen.

Gpx file kan je hieronder downloaden:

Download file: Sanlavie_Heppen_2021-10-10_14-21-57.GPX

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

2 Reacties

  1. Dikke proficiat met deze fijne wandelblog. Als fervent wandel- en fotografieliefhebber trek ik er zelf vaak op uit. Maar het is altijd leuk als je nieuwe plekjes kan ontdekken. En via deze blog is dat zeker het geval. Heel veel succes nog. Keep on tripping. Nico

    • Hoi Nico. Dankjewel voor je complimentje. Ik wens je nog veel wandel en foto plezier.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.