Vorige week vrijdag sprak ik af met een vriendin om te gaan wandelen in Meerhout. Meestal ga ik alleen wandelen. Maar soms heb je ook eens behoefte aan een gesprek en de natuur is daar de ideale plaats voor. Ik stippelde in Meerhout een wandeling uit van 5,44km.

Onze wandeling begon aan de Sportlaan in Meerhout.

Ik parkeerde mijn autootje kort bij het jeugdhuis De Faar in Meerhout. Er is een redelijke parking in de buurt. Ik stippelde al snel een wandeling uit van ongeveer een 5km. Het werd ietsje meer maar dat vond ik niet zo erg. Deze wandeling is ideaal om te doen op een vrije namiddag of op een prachtige avond.

We wandelen het bos in.

Onze wandeling liep al snel richting het bos. Daar was ik stiekem wel een beetje blij om. Ik hou van wandelen in een bos. De prachtige bomen geven me zoveel rust na een zware werkweek. Na het prachtige bospad komen we terecht bij een open vlakte. Je had daar echt een prachtig uitzicht. Waar je even kan weg dromen. We wandelden al snel verder op een smal wandelpad, richting een stukje bos.

De hele wandeling wandel je langs de prachtigste uitzichten, mooie bomen en een bosrijk natuurgebied. Een mooi stukje natuur heeft Meerhout zeker. Zo kwamen we op een gegeven moment langs een prachtige kerk. Na een stukje wandelen zag ik een prachtige molen. Dat was ook een leuke verrassing. Ik wist niet dat er een molen was in Meerhout.

De Haenvense molen

Het is een 18e-eeuwse korenwindmolen met een standaard half open voet. Het is een prachtige molen, af en toe draait deze nog. Je wandelt er langs via een small wandelpad. Al snel zien we nog meer leuke uitzichten.

Praktische informatie:

Kom je met de auto? Je kan parkeren op de parking van de Sportlaan 18 in Meerhout. Het is een redelijke parking. Momenteel is de horeca in de buurt helaas gesloten. Geen bewegwijzerde route, je kan de volgende knooppunten volgen: 87-88-61-9-8-6-39-38-40-41-43-44-81-82-83. Zo wandel je al snel een 5,44km. Niet zo een hele lange afstand maar onderweg zie je leuke uitzichten en prachtige bezienswaardigheden.

De gpx file kan je hier onder downloaden:

Download file: Sanlavie_Meerhout_2021-03-05_15-28-03.GPX

Wat vond ik zelf van deze wandeling in Meerhout?

Meerhout

Ondanks dat het weinig km’s waren heb ik er toch genoten van de natuur, de bossen en de mooie wandelpaden. Maar de uitzichten konden mij zeker bekoren. Deze wandeling is leuk om te doen op een vrije namiddag of voor in het weekend. Het was er rustig om te wandelen. Je kan er echt genieten van de natuur en leuke foto’s maken. Ben jij al eens gaan wandelen in Meerhout?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.