Ik kon het niet geloven dat het gisteren zo een goed weer was. Tot ik buiten kwam toen voelde ik de wandelkriebels al in mijn voeten. Ik moest en ik zou gaan wandelen. Al snel koos ik er voor om te gaan wandelen in Werchter. In deze blog neem ik je mee langs de mooiste plekjes van deze wandeling van 12km.

Je start deze wandeling van 12km aan de Hanewijkbrug.

Ik zag de brug vorig jaar al eens maar ben er nooit over gewandeld. Dat vond ik eigenlijk jammer. Maar gisteren was het zover ik stippelde mijn wandelroute uit. Met als startpunt de parking en de Hanewijkbrug. De brug dateert al van 2012 en ik vind ze zo mooi. Deze brug zorgt voor een verkeersveilige verbinding tussen Werchter en Hanewijkbrug. Je wandelt er over en loopt naar links. Om daarna verder te wandelen over het wandelpad met de Dijle er naast.

De prachtige uitzichten met de Dijle.

Je wandelt over een kiezelweg/ wandelpad met prachtige uitzichten. Links zie je de Dijle liggen en rechts zie je landbouwakkers en bomen. Ik heb daar echt genoten van de omgeving. Na een stukje te wandelen. Waan je je helemaal zen en één met de omgeving. Een leuk weetje is dat de Demer uit mondt in de Dijle.

Het stukje aan de Dijle is ongeveer een 3km. Daarna stak ik terug de brug over met het Pater Damiaan beeld. Deze brug word ook wel eens de Damiaan brug genoemd. Deze brug bestaat al sinds 2012 maar het standbeeld kwam er wat later. In 2013 werd dit beeld geplaatst. Een prachtig beeld gemaakt door een kunstenaar uit Wolfsdonk.

Al snel wandel je verder en zie je terug wat uitzichten van landbouwakkers. Daarna wandel je even op asfalt. Dit stukje vond ik iets minder leuk. Maar dan kom je aan bij de begrazing zone en de anti tank gracht.

Begrazing zone en de anti tank gracht.

De kuddes waren niet aanwezig maar misschien wel een volgende keer. Deze gracht had tijdens de oorlog de Duitse tanken moeten stoppen. Maar nu zit het vol leven en water. Je kan er rustig door wandelen op het wandelpad. Het kan er wel eens drassig zijn. Vooral bij regen weer.

Je wandelt ook even door een wijk. De afwisseling tijdens deze wandeling vind ik echt een pluspunt. Zowel in de omgeving, natuur als in wandelpaden. Op een gegeven moment wandel je een small padje in. Ik vind ze stiekem wel een beetje mysterieus. Om daarna te wandelen langs prachtige uitzichten van landbouwakkers. Het laatste stukje wandel ik nog even langs bomen en richting de Rock Werchter weide.

Rock Werchter weide.

Ik ben nog nooit geweest naar het festival. Maar nu belande ik ook op de weide van Rock Werchter. De weide is niet toegankelijk tussen mei en augustus. Dan kan je dit stukje van de wandeling ook niet doen. Ik vond het wel interessant om eens te wandelen rond de weide. Nu lijkt het eerder een groot park met bomen, paden en containers.

Na de Rock Werchter weide wandel je terug richting de startplaats van deze wandelroute. De praktische info en de gpx file vind je hier onder.

Praktische info:

Startplaats:Gps: Frans De Catplein, Rotselaar. Er is een parking recht tegenover de Hanewijkbrug.
Route:Geen bewegwijzerde route. Je volgt de gpx file.
Afstand:Je wandelt 12km door een prachtige omgeving. Met voldoende afwisseling.
Horeca:Geen horeca gezien.
Rolstoel-toegangkelijk:Deze wandeling is niet geschikt.
Extra info:Honden moeten er aan de leiband. Bij en na regenweer kan het er nogal drassig zijn. Stevige wandelschoenen of regenlaarzen zijn echt een must.

De gpx file vind je hieronder:

Download file: Sanlavie_Werchter_2022-01-01_12-32-53.GPX

Deze wandeling kan je niet doen rond de periode van de festivals. Mei/aug.

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

2 Reacties

    • Dat was het zeker. Echt genieten vooral het stukje aan de Dijle vond ik leuk.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.